Ухвала
від 06.12.2022 по справі 711/4823/21
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/4823/21

Номер провадження 2/711/494/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

06 грудня 2022 року Придніпровський районний суд міста Черкаси у складі:

головуючого судді Демчика Р.В.

секретаря судового засідання Кофановою А.О.,

з участю:

ПозивачаОСОБА_1 Представника позивачаОСОБА_2 Представника відповідачаОСОБА_3 .ВідповідачаОСОБА_4 Представника відповідачаОСОБА_5

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Черкаси цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_6 , Черкаської міської ради, треті особи: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , Міськрайонне Управління у Черкаському районі та м.Черкаси Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання незаконним та скасування рішення Черкаської міської ради про передачу земельної ділянки у власність,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Придніпровського районного суду м.Черкаси з позовом до ОСОБА_6 , Черкаської міської ради, треті особи: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , Міськрайонне Управління у Черкаському районі та м.Черкаси Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання незаконним та скасування рішення Черкаської міської ради про передачу земельної ділянки у власність.

21 вересня 2021 року ухвалою Придніпровського районного суду м.Черкаси позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху з наданням терміну для усунення недоліків.

На виконання ухвали суду позивачем ОСОБА_1 недоліки вказані в ухвалі суду від 21.09.2021 року усунуті.

Ухвалою суду від 22 жовтня 2021 року відкрито провадження, призначено її до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження.

Під час підготовчого засідання позивач ОСОБА_1 подала до суду клопотання про витребування доказів в Черкаській міській раді, Мікрайонному управлінні у Черкаському районі та м.Черкасах ГУ Держгеокадастру у Черкаській області та в КП «ЧООБТІ» щодо витребування документів, що стали підставою для прийняття Черкаською міською радою на четвертій сесії рішення №4-410 від 18.03.2021 року «Про передачу земельної ділянки у власність по АДРЕСА_1 , площею 0.0174 га. кадастровий номер 7110136400:02:042:0090 ОСОБА_6 ; документи в інженера-землевпорядника ФОП ОСОБА_11 проект землеустрою земельної ділянки по АДРЕСА_1 ,кадастровий номер 7110136400:02:042:0090; а також матеріали інвентарної справи за домоволодіннями АДРЕСА_1 та АДРЕСА_2 - з метою встановлення та перевірки обставин, що мають суттєве значення по справі.

Позивач ОСОБА_1 та представник позивача адвокат Нікітюк А.М. клопотання про витребування доказів підтримали. просили його задовольнити.

Представник відповідача адвокат Манзар Т.В. проти задоволення клопотання про витребування доказів заперечувала.

Представник Черкаської міської ради щодо клопотання про витребування доказів поклався на розсуд суду.

Відповідно до ч.1 ст. 3 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Частиною1 ст. 4 ЦПК України передбачено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд може витребувати докази також до подання позову як захід забезпечення доказів у порядку, встановленому статтями 116-118 цього Кодексу.

Суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Суд вважає, що всі учасники цивільного процесу рівні в своїх процесуальних правах на представлення доказів, якими вони обґрунтовують свої вимоги або заперечення, перед безстороннім та незалежним судом, оцінку яким суд дає виключно в нарадчій кімнаті.

Враховуючи думку осіб, що беруть участь у розгляді справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне витребувати зазначену інформацію, оскільки обставини, які містяться у письмових документах, які маються у Мікрайонному управлінні у Черкаському районі та м.Черкасах ГУ Держгеокадастру у Черкаській області, мають суттєве значення для даної справи.

Керуючись ст. 83, 84, 258, 260 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Витребувати у Міськрайонному Управлінні у Черкаському районі та м.Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області (18008 м.Черкаси вул.Смілянська, 131) належним чином завірені копії документів, які стали підставою для прийняття Черкаською міською радою рішення №4-410 від 18.03.2021 року «Про передачу земельної ділянки у власність по АДРЕСА_1 , площею 0,0174 га, кадастровий номер 7110136400:02:042:0090, громадянці ОСОБА_6 »

Копії вказаних документів направити на адресу Придніпровського районного суду м. Черкаси в строк до 18.01.2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Р. В. Демчик

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення06.12.2022
Оприлюднено09.12.2022
Номер документу107724890
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —711/4823/21

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 31.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні