Ухвала
від 12.12.2022 по справі 260/2037/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 грудня 2022 рокум. Ужгород№ 260/2037/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Луцович М.М.

при секретарі судових засідань Полянич В.І.

та осіб, що беруть участь у справі:

представника позивача Колотуха І.О.

інші сторони - не з`явився;

розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовною заявою ТОВ "Озерний край Кунігунди" (вул. Озерна, буд.29,Солотвино,Тячівський район) до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради (вул. Харківська, буд. 1, смт. Солотвино, Тячівський район, Закарпатська область, 90575), Комунального підприємства "Екосолотвино" (вул. Харківська, буд. 1, смт. Солотвино, Тячівський район, Закарпатська область, 90575) про визнання протиправним та нечинним п. 2 рішення №34 від 01.06.2022 року, -

В С Т А Н О В И В:

ТОВ "Озерний край Кунігунди" звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради (вул. Харківська, буд. 1, смт. Солотвино, Тячівський район, Закарпатська область, 90575), Комунального підприємства "Екосолотвино" (вул. Харківська, буд. 1, смт. Солотвино, Тячівський район, Закарпатська область, 90575) про визнання протиправним та нечинним п. 2 рішення №34 від 01.06.2022 року.

Ухвалою суду від 15.06.2022 року було відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Крім того, ухвалою суду від 15.06.2022 року зобов`язано Виконавчий комітет Солотвииської селищної ради опублікувати, не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений. При цьому, оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Станом на 12.12.2022 року Виконавчий комітет Солотвинської селищної ради не виконав вимоги ухвали суду від 15.06.2022 року та не опублікував, не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

В підготовчому засіданні представник позивача просив відкласти підготовче засідання та повторно зобов`язати відповідача 1 виконати вимоги ухвали суду від 15.06.2022 року.

Представник відповідача 1 та представник відповідача 2 у підготовче засідання не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце засідання, відзив на позов до суду не надали.

Статтею 264 КАС України визначені особливості провадження у справах щодо оскарження нормативно-правових актів органів виконавчої влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування та інших суб`єктів владних повноважень.

Згідно ч. 4-7 ст. 264 КАС України у разі відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження нормативно-правового акта суд зобов`язує відповідача опублікувати оголошення про це у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Оголошення має бути опубліковано не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, а у випадку, визначеному частиною десятою цієї статті, - у строк, визначений судом.

Якщо оголошення опубліковано своєчасно, вважається, що всі заінтересовані особи належним чином повідомлені про судовий розгляд справи. Скарги на судові рішення в цій справі заінтересованих осіб, якщо вони не брали участі у справі, залишаються без розгляду.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить висновку про наявність підстав для відкладення підготовчого засідання по даній справі та необхідності повторно зобов`язати Виконавчий комітет Солотвинської селищної ради опублікувати, не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений.

Керуючись статтями 173, 179, 180 - 181, 183, 192, 264, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Відкласти підготовче засідання в адміністративній справі за позовною заявою ТОВ "Озерний край Кунігунди" (вул. Озерна, буд.29,Солотвино,Тячівський район) до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради (вул. Харківська, буд. 1, смт. Солотвино, Тячівський район, Закарпатська область, 90575), Комунального підприємства "Екосолотвино" (вул. Харківська, буд. 1, смт. Солотвино, Тячівський район, Закарпатська область, 90575) про визнання протиправним та нечинним п. 2 рішення №34 від 01.06.2022 року на 09 лютого 2023 року о 10:30 год.

Повторно зобов`язати Виконавчий комітет Солотвинської селищної ради опублікувати, не пізніш як за сім днів до підготовчого засідання, оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі Закарпатським окружним адміністративним судом у виданні, в якому цей акт був або мав бути офіційно оприлюднений. При цьому, оголошення повинно містити вимоги позивача щодо оскаржуваного акта, реквізити нормативно-правового акта, дату, час і місце судового розгляду адміністративної справи.

Зобов`язати Виконавчий комітет Солотвинської селищної ради надати до суду докази опублікування зазначеного оголошення до 01 лютого 2023 року.

Ухвалу направити (надати) учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя М.М. Луцович

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.12.2022
Оприлюднено15.12.2022
Номер документу107837368
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів

Судовий реєстр по справі —260/2037/22

Рішення від 06.06.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 04.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні