Ухвала
від 15.06.2023 по справі 260/2037/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

15 червня 2023 рокум. Ужгород№ 260/2037/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Полянич В.І.

за участю:

представник позивача: Колотуха І.О.,

представник відповідача 1: не з`явився,

представник відповідача 2: не з`явився,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ТзОВ «Озерний край Кунігунди» до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради, Комунального підприємства «Екосолотвино» про визнання протиправним і нечинним рішення та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій,-

ВСТАНОВИВ:

ТзОВ «Озерний край Кунігунди» звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради, Комунального підприємства «Екосолотвино», в якому просить визнати протиправним та нечинним пункт 2 рішення виконавчого комітету Солотвинської селищної ради № 34 від 01 червня 2022 року.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 15 червня 2022 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження.

23 січня 2023 року від представника позивача надійшла заява про уточнення позовних вимог, згідно якої позивач просить: 1) пункт 2 рішення виконавчого комітету Солотвинської селищної ради № 34 від 01 червня 2022 року - визнати протиправним та нечинним; 2) заборонити Солотвинській селищній раді та комунальному підприємству «Екосолотвино» Солотвинської селищної ради демонтувати огорожі або інші конструкції, будівлі, споруди, що знаходяться у власності чи користуванні TOB «Озерний край Кунігунди» по вул. Озерна, 29, смт. Солотвино, Тячівського району, біля штучної водойми (затоплена шахта).

З уточненої позовної заяви вбачається, що позивачем заявлено 2 позовні вимоги немайнового характеру.

У зв`язку із збільшенням позовних вимог у підготовчому судовому засіданні судом поставлено на обговорення питання щодо залишення позовної заяви без руху для сплати судового збору за другу позовну вимогу.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача проти залишення позовної заяви без руху не заперечував.

Представники відповідачів 1,2 у судове засідання не з`явилися, про причини неявки суду не повідомили, хоча були належним чином повідомлені про дату, час і місце підготовчого судового засідання.

Відповідно до ч.3 ст.161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Частиною 1 ст. 3 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Підпунктом 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України «Про судовий збір» встановлено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано, зокрема, суб`єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою-підприємцем - ставка судового збору становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України «Про судовий збір, судовий збір» справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01.2023 становить 2684, 00 грн.

Суддею встановлено, що позивачем до позовної заяви додано платіжне доручення про сплату судового збору на суму 2481,00 грн.

Отже, при поданні до суду заяви про збільшення позовних вимог, позивачу слід додати до такої документ про сплату судового збору у розмірі 2684, 00 грн., тобто за другу вимогу немайнового характеру.

Згідно з частиною 3 статті 6 Закону України «Про судовий збір» у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Зважаючи на вищевикладене, позивачу слід доплатити судовий збір у розмірі 2684,00 грн.

Для сплати судового збору для звернення до Закарпатського окружного адміністративного суду встановлені наступні реквізити: отримувач коштів - ГУК у Зак. обл/Ужгородська тг/22030101; код отримувача (код за ЄДРПОУ) - 37975895; банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.); код банку отримувача (МФО) - 899998; рахунок отримувача - UA988999980313141206084007493; код класифікації доходів бюджету 22030101; призначення платежу *; 101; _____(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом ____(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Закарпатський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа).

Відповідно до ч. 13 ст. 171 КАС України суддя, встановивши після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 160, 161 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Згідно з ч. 14 ст. 171 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, суд продовжує розгляд справи, про що постановляє ухвалу не пізніше наступного дня з дня отримання інформації про усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене, позовна заява підлягає залишенню без руху та позивачу для усунення вищевказаних недоліків необхідно надати суду оригінал доказу сплати судового збору згідно ставок, передбачених Законом України «Про судовий збір» у розмірі 2684,00 грн.

Відповідно до ч. 15 ст. 171 КАС України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, позовна заява залишається без розгляду.

Керуючись ст.ст. статтями 47, 122, 123, 160, 169, 171, 227, 248 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ТзОВ «Озерний край Кунігунди» до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради, Комунального підприємства Екосолотвино про визнання протиправним і нечинним рішення та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій - залишити без руху.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення даної ухвали суду для усунення недоліків, вказаних в мотивувальній частині ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Луцович

Повний текст ухвали виготовлено та підписано протягом 15 червня 2023 року.

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено19.06.2023
Номер документу111592039
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і нечинним рішення та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —260/2037/22

Ухвала від 04.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні