Ухвала
від 04.08.2023 по справі 260/2037/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття пiдготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

04 серпня 2023 рокум. Ужгород№ 260/2037/22

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Луцович М.М., розглянувши в письмовому провадженні підготовче засідання в адміністративній справі за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Озерний край Кунігунди» до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради, Комунального підприємства «Екосолотвино» про визнання протиправним і нечинним рішення та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій, -

ВСТАНОВИВ:

ТзОВ «Озерний край Кунігунди» звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради, Комунального підприємства «Екосолотвино», в якому просить визнати протиправним та нечинним пункт 2 рішення виконавчого комітету Солотвинської селищної ради № 34 від 01 червня 2022 року.

Ухвалою суду від 15 червня 2022 року було відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче засідання.

23 січня 2023 року до суду надійшла заява про уточнення позовних вимог, згідно якої позивач просить: 1) визнати протиправним та нечинним пункт 2 рішення виконавчого комітету Солотвинської селищної ради № 34 від 01 червня 2022 року; 2) заборонити Солотвинській селищній раді та комунальному підприємству "Екосолотвино" Солотвинської селищної ради демонтувати огорожі або інші конструкції, будівлі, споруди, що знаходяться у власності чи користуванні ТОВ "Озерний край Кунігунди" по вул. Озерна, 29, смт. Солотвино Тячівського району, біля штучної водойми (затоплена шахта).

17 липня 2023 року представником позивача подано заяву про проведення підготовчого засідання у його відсутності.

Представники відповідачів 1,2 у підготовче засідання не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце проведення підготовчого засідання.

Згідно з статтею 205 частини 2 пункту 3 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, суд, керуючись частиною четвертою статті 229 КАС України не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу та розглянув підготовче засідання в порядку письмового провадження відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України.

У підготовчому провадженні судом було здійснено всі передбачені ч. 2 ст. 180 КАС України дії. Відповідачі не скористався наданим правом для подання заяв по суті справи відповідно до ст. ст. 159, 162-163 КАС України у межах встановленого строку, зокрема відзива на позов не подавали. Судом з`ясовано обставини справи, які підлягають встановленню.

Судом встановлено, що відсутні підстави для відкладення підготовчого засідання.

Відповідно до п. 3 ч. 2 статті 183 Кодексу адміністративного судочинства України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить висновку про наявність підстав для призначення даної справи до судового розгляду по суті заявлених позовних вимог.

Керуючись статтями 173, 179, 180 - 181, 183, 192, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Озерний край Кунігунди» до Виконавчого комітету Солотвинської селищної ради, Комунального підприємства «Екосолотвино» про визнання протиправним і нечинним рішення та зобов`язання утриматися від вчинення певних дій.

Призначити справу до розгляду по суті у порядку загального позовного провадження на 25 серпня 2023 року о 11:30 год., за адресою: Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Богдана Хмельницького, буд. 21.

Ухвалу направити (надати) учасникам справи.

З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

Справу буде розглянуто суддею Луцович М.М. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя М.М. Луцович

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112638736
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав, зокрема щодо забезпечення права особи на звернення до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів

Судовий реєстр по справі —260/2037/22

Рішення від 06.06.2024

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 04.08.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

Ухвала від 14.06.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні