Ухвала
від 14.12.2022 по справі 235/8195/21
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/8258/22 Справа № 235/8195/21 Суддя у 1-й інстанції - Величко О.В. Суддя у 2-й інстанції - Тимченко О. О.

УХВАЛА

про зупинення провадження

14 грудня 2022 року м.Кривий Ріг

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ :

головуючого судді - Тимченко О.О.,

суддів: Мірути О.А., Хейло Я.В.,

за участюсекретаря судовогозасідання Тимофєєвої В.О.

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

відповідач Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради,

відповідач Відділ освіти Покровської міської ради Донецької області,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Дніпровського апеляційного суду в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області цивільну справу № 235/8195/21 за позовом ОСОБА_1 до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради, Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

за апеляційною скаргою Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області,

на рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 12 січня 2022 року (суддя Величко О.В.), ухваленого в приміщенні Красноармійського міськрайонногоміського судуДонецької області,повне судове рішення складено 12 січня 2022 року,

В С Т А Н О В И В:

В листопаді 2021 року ОСОБА_1 звернулася до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області з позовом до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради, Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Рішенням Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 12 січня 2022 року позов ОСОБА_1 задоволено частково. Визнано незаконними та скасовано наказ Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради Донецької області № 287 від 05.11.2021 року «Про відсторонення від роботи» в частині відсторонення від роботи з 08 листопада 2021 року ОСОБА_1 , вчителя закладу загальної середньої освіти з англійської мови та зобов`язано Загальноосвітню школу І-ІІІ № 12 Покровської міської ради допустити ОСОБА_1 до виконання своїх трудових обов`язків. Стягнуто з Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 23345,96 грн з подальшим відрахуванням з цієї суми податків і обов`язкових платежів. Стягнуто з Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради Донецької області на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 908,00 грн. Стягнуто з Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області в дохід держави судовий збір в сумі 233,45 грн. Допущено негайне виконання рішення суду в частині допуску до роботи та стягненню середнього заробітку за час вимушеного прогулу в межах суми платежу за один місяць в розмірі 11672,98 грн. В задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

На вищевказане судове рішення Відділом освіти Покровської міської ради Донецької області подано апеляційну скаргу.

Дніпровським апеляційним судом справу призначено до розгляду у судовому засіданні на 14 грудня 2022 року.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилась, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином.

Представник Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник відділу освіти Покровської міської ради Донецької області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд ухвалив, розглядати справу у відсутність сторін, які не з`явились, оскільки відповідно до положень частини 2 статті 372 ЦПК України неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Згідно з пунктом 10 частини 1 статті 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду.

Відповідно до даних з Єдиного реєстру судових рішень Великою Палатою Верховного Суду 07 вересня 2022 року у справі № 130/3548/21 постановлено ухвалу, якою прийнято до розгляду справу за позовом фізичної особи до Акціонерного товариства «Українська залізниця» про скасування наказу про відсторонення від роботи, поновлення на посаді та стягнення заробітної плати.

Для даної справи характерними є тотожні предмет та підстави позову, а також подібна проблематика застосування правових норм. Велика Палата Верховного Суду прийняла вказану справу до свого провадження з метою забезпечення сталості та формування єдиної правозастосовної практики з розгляду подібних справ. Справа призначена до Розгляду Великою Палатою Верховного Суду на 09 листопада 2022 року. Проте, на теперішній час, згідно з інформацією з Єдиного реєстру судових рішень, розгляд цієї справи не завершено.

Відповідно до частин 5, 6 статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» висновки щодо застосування норм права, викладені у постановах Верховного Суду, є обов`язковими для всіх суб`єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно-правовий акт, що містить відповідну норму права. Висновки щодо застосування норм права, викладені у постановах Верховного Суду, враховуються іншими судами при застосуванні таких норм права.

Згідно з пунктом 14 частини 1 статті 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених пунктом 10 частини першої статті 252 цього Кодексу, - до закінчення перегляду в касаційному порядку.

З огляду на викладене та з метою правильного застосування норм права при вирішенні спорів щодо скасування наказів про відсторонення від роботи осіб, які підлягають обов`язковій вакцинації, однак відмовляються або ухиляються від проведення обов`язкових профілактичних щеплень, з урахуванням висновків Великої Палати Верховного Суду, апеляційний суд вважає за необхідне зупинити провадження в даній справі до закінчення перегляду в касаційному порядку справи № 130/3548/21 Великою Палатою Верховного Суду.

Керуючись статтями 252, 253, ЦПК України, апеляційний суд, -

УХВАЛИВ:

Провадження у справі № 235/8195/21 за позовом ОСОБА_1 до Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12 Покровської міської ради, Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою Відділу освітиПокровської міськоїради Донецькоїобласті на рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 12 січня 2022 року, зупинити до закінчення перегляду Великою Палатою Верховного Суду в касаційному порядку справи № 130/3548/21.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення безпосередньо до Верховного Суду.

Головуючий О.О.Тимченко

Судді: О.А. Мірута

Я.В. Хейло

Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107880144
СудочинствоЦивільне
Сутьвідсторонення від роботи та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, за апеляційною скаргою Відділу освіти Покровської міської ради Донецької області, на рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 12 січня 2022 року (

Судовий реєстр по справі —235/8195/21

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 16.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Постанова від 29.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні