Ухвала
від 14.12.2022 по справі 205/1783/20
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-з/803/368/22 Справа № 205/1783/20 Суддя у 1-й інстанції - Остапенко Н.Г. Суддя у 2-й інстанції - Лаченкова О. В.

УХВАЛА

про повернення заяви

14 грудня 2022 року м. Дніпро

Колегія суддів судової палати з розгляду цивільних справ Дніпровського апеляційного суду у складі:

головуючого судді Лаченкової О.В,

суддів Городничої В.С., Петешенкової М.Ю.

ознайомившись із заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову вжитих ухвалою Ленінського районного суду м.Дніпропетровська від 11 березня 2020 року за заявою ОСОБА_2 про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , треті особи: приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Гуніна Валентина Іванівна, державний реєстратор Комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області Вусик Максим Олександрович, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Юлія Олександрівна, Друга дніпровська державна нотаріальна контора, Житлово-будівельний кооператив № 220 про визнання недійсним правочину, визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за законом, скасування державної реєстрації права власності та витребування квартири, -

ВСТАНОВИЛА:

В жовтні2022року ОСОБА_1 звернулось до суду з заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову вжитих ухвалою Ленінського районного суду м.Дніпропетровська від 11 березня 2020 року за заявою ОСОБА_2 про забезпечення позову по справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , треті особи: приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Гуніна Валентина Іванівна, державний реєстратор Комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації» Дніпровської районної ради Дніпропетровської області Вусик Максим Олександрович, приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Юлія Олександрівна, Друга дніпровська державна нотаріальна контора, Житлово-будівельний кооператив № 220 про визнання недійсним правочину, визнання права власності на квартиру в порядку спадкування за законом, скасування державної реєстрації права власності та витребування квартири.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 01 листопада 2022 року суддею Дніпровського апеляційного суду Лаченковою О.В. заяву ОСОБА_1 про скасуваннязаходів забезпеченняпозову вжитихухвалою Ленінськогорайонного судум.Дніпропетровськавід 11березня 2020року - залишено без руху та надано строк для усунення недоліків по скарзі протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

01 листопада 2022 року копія ухвали була направлена на електронну адресу заявника, яка була вказана в заяві.

01 листопада 2022 року ОСОБА_1 на свою електронну пошту отримав вищезазначену ухвалу суду, про що свідчить довідка про доставку електронного листа, яка наявна в матеріалах справи (т.2 а.с. 138).

Частиною 2 статті 357 ЦПК України визначено, що апеляційна скарга, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч.6 ст.357 ЦПК України, питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Як вбачається з матеріалів справи, станом на 14 грудня 2022 року заяв про усунення недоліку заяви від заявника до суду не надходило, а тому заява ОСОБА_1 про скасуваннязаходів забезпеченняпозову вжитихухвалою Ленінськогорайонного судум.Дніпропетровськавід 11березня 2020року зазаявою ОСОБА_2 про забезпеченняпозову посправі запозовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 ,треті особи:приватний нотаріусДніпровського міськогонотаріального округуГуніна ВалентинаІванівна,державний реєстраторКомунального підприємства«Бюро технічноїінвентаризації» Дніпровськоїрайонної радиДніпропетровської областіВусик МаксимОлександрович,приватний нотаріусДніпровського міськогонотаріального округуРичка ЮліяОлександрівна,Друга дніпровськадержавна нотаріальнаконтора,Житлово-будівельнийкооператив №220про визнаннянедійсним правочину,визнання прававласності наквартиру впорядку спадкуванняза законом,скасування державноїреєстрації прававласності тавитребування квартири - підлягає поверненню.

Роз`яснити скаржнику, що згідно ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарги.

Керуючись ст.ст. 185, 357 ЦПК України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

Заяву ОСОБА_1 проскасування заходівзабезпечення позовувжитих ухвалоюЛенінського районногосуду м.Дніпропетровськавід 11березня 2020року зазаявою ОСОБА_2 про забезпеченняпозову посправі запозовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 ,треті особи:приватний нотаріусДніпровського міськогонотаріального округуГуніна ВалентинаІванівна,державний реєстраторКомунального підприємства«Бюро технічноїінвентаризації» Дніпровськоїрайонної радиДніпропетровської областіВусик МаксимОлександрович,приватний нотаріусДніпровського міськогонотаріального округуРичка ЮліяОлександрівна,Друга дніпровськадержавна нотаріальнаконтора,Житлово-будівельнийкооператив №220про визнаннянедійсним правочину,визнання прававласності наквартиру впорядку спадкуванняза законом,скасування державноїреєстрації прававласності тавитребування квартири - вважати неподаною та повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий: О.В. Лаченкова

Судді: В.С.Городнича

М.Ю.Петешенкова

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107897461
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —205/1783/20

Постанова від 10.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Остапенко Н. Г.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 14.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 03.08.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

Ухвала від 03.08.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лаченкова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні