Ухвала
від 16.12.2022 по справі 947/2800/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/6321/22

Справа № 947/2800/21

Головуючий у першій інстанції Літвінова І. А.

Доповідач Комлева О. С.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

16.12.2022 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі:

Головуючого-судді Комлевої О.С.,

суддів: Гірняк Л.А., Цюри Т.В.,

розглянувши заяву адвоката Лісовської Маріанни Миколаївни, представника Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова Міністерства охорони здоров`я України про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за апеляційною скаргою Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова Міністерства охорони здоров`я України на рішення Київського районного суду м. Одеси від 22 грудня 2021 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій ім. В.П. Чкалова, третя особа Професійний комітет первинної профспілкової організації ДЗ «ССКС ім. В.П. Чкалова» МОЗ України, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі, -

В С Т А Н О В И В :

У січні 2021 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій ім. В.П. Чкалова, третя особа Професійний комітет первинної профспілкової організації ДЗ «ССКС ім. В.П. Чкалова» МОЗ України, про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі.

Рішенням Київського районного суду м. Одеси від 22 грудня 2021 року позов задоволено.

Не погодившись з рішенням суду, Державний заклад «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова Міністерства охорони здоров`я України звернувся безпосередньо до суду апеляційної інстанції з апеляційною скаргою в якій просить скасувати рішення та ухвалити нове, яким відмовити у задоволенні позовних вимог повністю.

Ухвалами Одеського апеляційного суду було відкрито апеляційне провадження та справу призначено до розгляду у судовому засіданні на 21 грудня 2022 року о «14» год «30» хвл.

15 грудня 2022 року на адресу апеляційного суду від адвоката Лісовської М.М., представника Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова Міністерства охорони здоров`я України надійшла заява про проведення судового засідання, яке призначено на 21 грудня 2022 року о «14» год «30» хвл. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Вивчивши матеріали справи, апеляційний суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

Так, відповідно достатті 64 Конституції Українив умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24,25,27, 28, 29, 40,47,51, 52, 55,56, 57, 58, 59, 60, 61, 62,63цієїКонституції.

Отже, право на судовий захист встановленестаттею 55 Конституції Українине може обмежуватись навіть за умови оголошення карантину.

В тому числі жодній особі, не може бути обмежено право встановлене ч. 5ст. 4 ЦПК України, а саме: на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Згідно із п.2 ч.1ст. 43 ЦПК Україниучасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Разом з тим суд звертає увагу, що слухання даної справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду буде зміщено у часі та розпочнеться о 14 год 50 хвл., у зв`язку з тим, що колегією суддів, по іншій справі, вже призначено слухання справи в режимі відеоконференції на 14 год. 30 хвл., 14 год. 40 хвл.

На підставі викладеного та керуючись ст.212,260 ЦПК України, апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

Заяву адвоката Лісовської Маріанни Миколаївни, представника Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова Міністерства охорони здоров`я України про проведення судового засіданняврежимівідеоконференції поза межами приміщення суду, яке призначено на 21 грудня 2022 року о 14 год. 30 хв.- задовольнити.

Попередити сторін, що судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду розпочнеться о 14 год. 50 хвл.

Попередити сторін, що відповідно до частини 4статті 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторони подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам для виконання.

Про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду повідомити сторін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийнятті та касаційному оскарженню не підлягає.

Головуючий О.С. Комлева

Судді Л.А. Гірняк

Т.В. Цюра

Дата ухвалення рішення16.12.2022
Оприлюднено19.12.2022
Номер документу107907986
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —947/2800/21

Постанова від 28.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Постанова від 21.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 14.12.2022

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

Ухвала від 25.11.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 17.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні