Ухвала
від 20.12.2022 по справі 180/2161/19
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/9473/22 Справа № 180/2161/19 Суддя у 1-й інстанції - Хомченко С. І. Суддя у 2-й інстанції - Никифоряк Л. П.

УХВАЛА

про призначення справи до розгляду

20 грудня 2022 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого судді Никифоряка Л.П.,

суддів Гапонова А.В., Новікової Г.В.,

заслухавши доповідь судді-доповідача Никифоряка Л.П. про проведення підготовчих дій з розгляду апеляційних скарг Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент на рішення Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 07 жовтня 2021 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит, Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент, третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочину недійсним; за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит, Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент, треті особи: ОСОБА_2 , Марганецький міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Мосейко Анжела Геннадіївна, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання права власності та звільнення майна з під арешту,

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2019 року ОСОБА_1 звернулась з позовом до Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит (далі ПАТ Банк Фінанси та Кредит), Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест (далі ТОВ Система Інвест), Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент (далі ТОВ ФК Есаймент), третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочинів недійсним.

У грудні 2019 року ОСОБА_1 звернулась з позовом до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, ТОВ ФК Есаймент, треті особи: ОСОБА_2 , Марганецький міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Мосейко А.Г., ОСОБА_3 , про визнання права власності та звільнення майна з під арешту.

Ухвалою Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 09 грудня 2019 року об`єднано в одне провадження цивільну справу № 180/2333/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, треті особи: ОСОБА_2 , Марганецький міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Мосейко А.Г., приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Осельський Є.С., про визнання права власності та звільнення майна з-під арешту, з цивільною справою № 180/2161/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, третя особа: ОСОБА_2 , про визнання правочину недійсним.

Об`єднаній справі присвоєно № 180/2161/19.

У грудні 2019 року ОСОБА_1 звернулась з позовом до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, ТОВ ФК Есаймент, третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочинів недійсним.

Ухвалою Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 20 січня 2020 року об`єднано в одне провадження цивільну справу № 180/2325/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочину недійсним, з цивільною справою № 180/2161/19 за позовною заявою ОСОБА_1 до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочину недійсним.

Об`єднаній справі присвоєно № 180/2161/19.

Рішенням Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 07 жовтня 2021 року позовну заяву ОСОБА_1 задоволено частково.

Визнано недійсним іпотечний договір № 188/07-М3 від 30 серпня 2007 року, посвідчений приватним нотаріусом Марганецького міського нотаріального округу Єрьоменко Р.П. та зареєстрований в реєстрі за № 3689, згідно пункту 1 якого ТОВ Система Інвест, як іпотекодавець, передав в іпотеку ВАТ Банк Фінанси та Кредит, як іпотекодержателю, нерухоме майно: автокомплекс, автомийка, автомайстерня, кафетерій, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 309,5 кв.м.

Скасовано рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень індексний номер: 44815050 від 26 грудня 2018 року, прийняте згідно повідомлення відділення № 6 (м. Нікополь) Криворізька філія ВАТ Банк Фінанси та Кредит, серія та номер: вих. 75 виданий 30 серпня 2007 року, видавник: Відділення № 6 (м. Нікополь) Криворізької філії ВАТ Банк Фінанси та Кредит, зареєстрований в реєстрі заборон нотаріуса Марганецького міського нотаріального округу Єрьоменко Р.П. 30 серпня 2007 року, укладеним за № 122 на підставі Іпотечного договору № 188/07-МЗ від 30 серпня 2007 року, укладеним між ТОВ Система Інвест як іпотекодавцем та ВАТ Банк Фінанси та Кредит як іпотекодержаталем щодо нерухомого майна: автокомплекс, автомийка, автомайстерня, кафетерій, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 309,5 кв.м., посвідченого приватним нотаріусом Марганецького міського нотаріального округу Єрьоменко Р.П. та зареєстрований в реєстрі за № 3689.

Визнано недійсним договір наступної іпотеки № 49/08-МЗ від 06 березня 2008 року, посвідчений приватним нотаріусом Марганецького міського нотаріального округу Єрьоменко Р.П. та зареєстрований в реєстрі за № 851, згідно пункту 1 якого ТОВ Система Інвест, як іпотекодавець, передав в наступну іпотеку ВАТ Банк Фінанси та Кредит, як іпотекодержателю, нерухоме майно: автокомплекс, автомийка, автомайстерня, кафетерій, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 309,5 кв.м.

Скасовано рішення про державну реєстрацію іпотеки індексний номер: 44815050 від 26 грудня 2018 року, прийняте згідно повідомлення Криворізької філії ВАТ Банк Фінанси та Кредит, серія та номер: вих. 35 виданий 06 березня 2008 року, видавник: Криворізька філія ВАТ Банк Фінанси та Кредит, на підставі договору наступної іпотеки № 49/08-МЗ, посвідченого нотаріусом Марганецького міського нотаріального округу Єрьоменко Р. П. 06 березня 2008 року, укладений між ТОВ Система Інвест як іпотекодавцем та ВАТ Банк Фінанси та Кредит як іпотекодержаталем щодо нерухомого майна: автокомплекс, автомийка, автомайстерня, кафетерій, розташований за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 309,5 кв.м.

В іншій частині позову відмовлено за необґрунтованістю.

Вирішено питання щодо розподілу судових витрат.

Постановою Дніпровського апеляційного суду від 15 березня 2022 року апеляційні скарги ТОВ Система Інвест, ТОВ ФК Есаймент задоволено частково.

Рішення Марганецького міськрайонного суду Дніпропетровської області від 07 жовтня 2021 року скасовано.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, ТОВ ФК Есаймент, третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочину недійсним та за позовом ОСОБА_1 до ПАТ Банк Фінанси та Кредит, ТОВ Система Інвест, ТОВ ФК Есаймент, треті особи: ОСОБА_2 , Марганецький міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Мосейко А.Г., ОСОБА_3 , про визнання права власності та звільнення майна з-під арешту закрито.

Постановою Верховного Суду від 16 листопада 2022 року касаційну скаргу ОСОБА_1 задоволено частково.

Постанову Дніпровського апеляційного суду від 15 березня 2022 року скасовано.

Справу направлено на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

Постанова касаційного суду мотивована тим, що 04 лютого 2022 року позивач подала до апеляційного суду заяву про відмову від позовних вимог до ТОВ Система Інвест та ТОВ ФК Есаймент, оскільки позовні вимоги не стосуються ТОВ Система Інвест, не порушують законні права та інтереси товариства, а директор ОСОБА_4 , яка вчинила оспорювані правочини, приймає участь у справі як самостійний учасник. Законні права та інтереси ТОВ ФК Есаймент також не порушуються, оскільки товариство 11 вересня 2020 року відступило право вимоги за оспорюваними правочинами ТОВ Фінстрим та не є їх стороною. Позивач зазначила, що розуміє наслідки та усвідомлює значення своїх процесуальних дій у вигляді відмови від позову до означених осіб та бажає їх настання.

Суд апеляційної інстанції не розглянув по суті заяву позивача про відмову від позовних вимог, чим порушив норми процесуального права.

В порядку підготовки апеляційного розгляду справи: з`ясовано питання про склад учасників судового процесу; визначено характер спірних правовідносин та закон, який їх регулює; з`ясовано обставини, на які посилаються учасники справи, як на підставу своїх вимог та заперечень; з`ясовано, які обставини визнаються чи заперечуються учасниками справи та виконано інші дії, пов`язані із забезпеченням апеляційного розгляду справи.

Відповідно до стаття 366 ЦПК України після проведення підготовчих дій суддя-доповідач доповідає про них колегії суддів, яка вирішує питання про проведення додаткових підготовчих дій у разі необхідності та призначення справи до розгляду. Про дату, час та місце розгляду справи повідомляються учасники справи, якщо справа відповідно до цього Кодексу розглядається з їх повідомленням.

Відповідно до частини першої статті 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

Частиною третьою статті 368 ЦПК України встановлено, що розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених статтею 369 цього Кодексу.

Передбачені статтею365ЦПК Українинеобхідні підготовчідії,пов`язані зпризначенням справидо розгляду,проведені,необхідності упроведенні додатковихпідготовчих дійнемає,тому справа може бути призначена до розгляду.

Керуючись статтями 365, 366 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за апеляційними скаргами Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент на рішення Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 07 жовтня 2021 року за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит, Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент, третя особа ОСОБА_2 , про визнання правочину недійсним; за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Банк Фінанси та Кредит, Товариства з обмеженою відповідальністю Система Інвест, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Есаймент, треті особи: ОСОБА_2 , Марганецький міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Мосейко Анжела Геннадіївна, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання права власності та звільнення майна з під арешту.

Призначити справу до розгляду в суді апеляційної інстанції на 09 годину 20 хвилин 31 січня 2023 року в приміщенні Дніпровського апеляційного суду (м. Дніпро, вул. Харківська, 13).

Учасників справи повідомити про дату, час та місце розгляду справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Л.П. Никифоряк

Судді: А.В. Гапонов

Г.В. Новікова

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення20.12.2022
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу107960614
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу, з них

Судовий реєстр по справі —180/2161/19

Ухвала від 21.08.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Хомченко С. І.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Хомченко С. І.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Хомченко С. І.

Постанова від 31.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Постанова від 31.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

Ухвала від 20.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Никифоряк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні