Ухвала
від 16.01.2023 по справі 711/4739/21
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/4739/21

Номер провадження 2/711/365/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2023 року Придніпровський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого-судді Демчика Р.В.

при секретарі Кофановій А.О.,

за участі:

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Будівельне управління-28» про стягнення компенсації за невикористані календарні дні відпустки, середнього заробітку за весь час затримки компенсації за невикористані дні календарної відпустки,-

встановив:

ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до ПАТ «Будівельне управління-28» про стягнення компенсації за невикористані календарні дні відпустки, середнього заробітку за весь час затримки компенсації за невикористані дні календарної відпустки.

Ухвалою Придніпровського районного суду м. Черкаси від 28.07.2021 року відкрите провадження у справі.

В судовому засіданні 16.01.2023 року представник позивача заявив клопотання про витребування доказів, в якому просив витребувати у відповідача розрахункові листи по нарахуванню заробітної плати ОСОБА_1 , починаючи з 2010 року, що містяться в електронному вигляді в програмному забезпеченні «Парус-Підприємство 7» чи в оригіналі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку сторін, суд приходить до наступного.

Статтею 12 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати докази, а відповідно до п. 4 ч.2 цієї статті учасники справи зобов`язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

Відповідно до ч.2 ст. 83 ЦПК України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частино 5 статті 177 ЦПК України передбачено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Оскільки клопотання про витребування доказів подане з порушенням строку, визначеного ч.2 ст. 83 ЦПК України, а представник позивача не обгрунтував неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від його волі, суд у відповідності до ст.. 84 ЦПК України приходить до висновку про відмову в задоволенні клопотання.

На підставі наведеного. керуючись ст. 84 ЦПК України,-

ухвалив:

В задоволенні клопотання представника позивача адвоката Ковтуна А.В. про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Будівельне управління-28» про стягнення компенсації за невикористані календарні дні відпустки, середнього заробітку за весь час затримки компенсації за невикористані дні календарної відпустки відмовити.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Р. В. Демчик

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108491055
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —711/4739/21

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 24.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Новіков О. М.

Рішення від 09.08.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Рішення від 21.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Рішення від 21.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 29.07.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні