Ухвала
від 18.01.2023 по справі 333/7770/21
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/7770/21

Провадження № 2/333/286/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2023 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

судді: Наумової І.Й.,

за участю секретаря судового засідання: Кунець В.В.,

представника позивача: Штабовенко Д.В.

представника відповідача: Гладкового Д.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, клопотання представника позивача про призначення судової експертизи по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФОБОС-94»</a>, треті особи: Запорізька міська рада, ОБ`ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВОДОГРАЙ-18», про зобов`язання знести самочинно побудоване майно,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя перебуває вищезазначена цивільна справа.

На підготовчому провадженні представником позивача було заявлене клопотання про судову будівельну-технічну експертизу. Судом постановлено, що дане клопотання буде вирішено під час розгляду справи по суті, з урахуванням вже досліджених обставин.

Наразі судом здійснюється розгляд справи по суті.

В судовому засіданні 18.01.2023 р. представник позивача підтримав раніше заявлене ним клопотання про проведення вищевказаної судової експертизи та просив її задовольнити.

Представник відповідача заперечував відносно призначення даної судової експертизи, вважає, що вона не доцільна в цій справі, та призведе до затягування розгляду справи

Відповідно до ч.ч.1,3, 4, 5 ст.103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне призначити зазначені судові експертизи, оскільки з урахуванням предмету позову та обставин на які посилаються сторони, для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання в іншій сфері, ніж право. Висновків експертів з приводу питання, заявленого представником позивача для експертного дослідження, суду сторонами не надавалися. Враховуючи відсутність заперечень відносно експертної установи, заявленої представником позивача, проведення цієї експертизи необхідно доручити експертам Запорізького відділення Державної експертної установи "Дніпро НДІСЕ". Оплату за проведення заявленої судової експертизи покласти на її ініціатора позивача по справі ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст.103, 252, 353, 354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 - задовольнити.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ФОБОС-94»</a>, треті особи: Запорізька міська рада, ОБ`ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ВОДОГРАЙ-18», про зобов`язання знести самочинно побудоване майно, - судову будівельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1. Чи відповідають виконані будівельні роботи по об`єкту прибудови до нежитлового приміщення літ. «А-4» за адресою: АДРЕСА_1 (або окремі елементи нерухомого майна, конструкції, вироби, матеріали, тощо) проектно-технічній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП, стандартам, технічних умовам, тощо)? Якщо не відповідають, то в чому полягає невідповідності

Проведення судової будівельно-технічної експертизи доручити експертам Запорізького відділення Державної експертної установи "Дніпро НДІСЕ", яка знаходиться за адресою: вул. Олександрівська, буд. 13, м. Запоріжжя.

Попередити експертів Запорізького відділення Державної експертної установи "Дніпро НДІСЕ" про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Оплату за проведення судової будівельно-технічної експертизи покласти на позивача - ОСОБА_1 .

У розпорядження експертів Запорізького відділення Державної експертної установи "Дніпро НДІСЕ" надати матеріали даної цивільної справи.

Встановити строк для проведення судової будівельно-технічної експертизи до 20.03.2023 року.

Роз`яснити сторонам наслідки ухилення від участі в експертизі, передбачені ст.109 ЦПК України відповідно до вимог якої, у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали суду складений 23.01.2023 р.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя І.Й.Наумова

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу108556210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: спори про самочинне будівництво

Судовий реєстр по справі —333/7770/21

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Рішення від 16.01.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Рішення від 16.01.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні