Ухвала
від 30.01.2023 по справі 302/1206/21
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 302/1206/21

У Х В А Л А

30 січня 2023 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд у складі :

судді-доповідачки Готри Т. Ю.,

суддів Кондора Р.Ю., Мацунича М.В.,

з участю секретаря судового засідання Зубашкова М.,

вирішуючи питання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представниця - адвокатеса Керита Мар`яна Василівна, до Міжгірського будівельно-деревообробного підприємства, Міжгірської селищної ради Закарпатської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , Товариство з додатковою відповідальністю "Міжгірський лісокомбінат", про визнання права власності на нерухоме майно, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представниця - адвокатеса Керита Мар`яна Василівна, на рішення Міжгірського районного суду Закарпатської області від 09 травня 2022 року, ухвалене суддею Кривкою В.П., повне судове рішення складено 19.05.2022,

в с т а н о в и в :

У жовтні 2021 року ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представниця - адвокатеса Керита М.В., звернулася до суду з позовом до Міжгірського будівельно-деревообробного підприємства, Міжгірської селищної ради Закарпатської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , Товариство з додатковою відповідальністю "Міжгірський лісокомбінат", в якому просила визнати за нею право власності на житлову квартиру АДРЕСА_1 .

Рішенням Міжгірського районного суду Закарпатської області від 09.05.2022 у задоволенні цього позову ОСОБА_1 відмовлено.

Зазначене рішення суду в апеляційному порядку оскаржила позивачка ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представниця адвокатеса Керита М.В., яка в апеляційній скарзі просила його скасувати та ухвалити нове рішення, яким її позов задовольнити.

Під час розгляду цієї справи апеляційним судом виникло питання про витребування доказу, а саме інвентарної справи (технічної документації або будь-якої іншої наявної документації) на житловий будинок АДРЕСА_2 , яку слід витребувати від Комунального підприємства "Міжгірське бюро технічної інвентаризації" Міжгірської селищної ради.

У судовому засіданні представниця позивачки ОСОБА_1 - адвокатеса Керита М.В. не заперечила щодо витребування зазначеного доказу.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явилися, хоча хоча про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, а тому їх неявка відповідно до ч.2 ст.372 ЦПК України, не перешкоджає розгляду справи.

Заслухавши суддю-доповідачку, думку представниці позивачки, перевіривши матеріали справи, колегія суддів уважає, що зазначений доказ слід витребувати з таких підстав.

Як слідуєз позовноїзаяви позивачка ОСОБА_1 просить визнати за нею право власності на житлову квартиру АДРЕСА_1 .

У заяві посилається на те, що зазначений будинок було збудовано Міжгірським будівельно-деревообробним підприємством, в якому двокімнатну кооперативну квартиру АДРЕСА_3 було продано її цивільному чоловіку ОСОБА_3 , який ІНФОРМАЦІЯ_1 помер, але за життя залишив заповіт, яким цю квартиру заповів їй. Проте правовстановлюючі документи на цю квартиру відсутні, а тому вона не може оформити свої спадкові права на неї.

Відповідач Міжгірське будівельно-деревообробне підприємство заперечує факт будівництва вказаного житлового будинку та стверджує, що житлова квартира АДРЕСА_1 цим підприємством не будувалася і на його балансі не перебуває і ніколи не перебувала.

Натомість, третя особа Товариство з додатковою відповідальністю "Міжгірський лісокомбінат" стверджує факт будівництва вказаного житлового будинку на підтвердження чого надала суду, зокрема, рішення виконавчого комітету Міжгірської селищної ради Закарпатської області від 19 червня 1996 року №93 «Про надання дозволу на будівництво 2-х квартирного житлового будинку» по АДРЕСА_4 на землях закріплених за лісокомбінатом; заключення №24/04 по відводу земельної ділянки під будівництво від 07.07.1986; вихідні дані для проектування 2-х квартирного житилового будинку, розроблені районним архітектором Муринець від 29.07.1986.

З метою повного та об`єктивного розгляду справи, перевірки доводів позовної заяви та апеляційної скарги позивачки ОСОБА_1 , колегія суддів уважає за необхідне витребувати від Комунального підприємства "Міжгірське бюро технічної інвентаризації" Міжгірської селищної ради інвентарну справу (технічну документацію або будь-яку іншу наявну документацію) на житловий будинок АДРЕСА_2 .

Відповідно до частин 6, 7 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом ( ст.144 ЦПК України). Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч.ч.8,9 ст.84 ЦПК України).

Керуючись ст.84 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Витребувати відКомунального підприємства"Міжгірськебюро технічноїінвентаризації"Міжгірської селищноїради (90000,Закарпатська область,Міжгірський район,смт Міжгір`я,вулиця Шевченка,80)інвентарну справу (технічну документацію або будь-яку іншу наявну документацію) на житловий будинок АДРЕСА_2 .

Вказаний доказ слід надіслати на адресу Закарпатського апеляційного суду (88000, Закарпатська область, м.Ужгород вул.Довженка,7) - у п`ятиденний строк із дня отримання цієї ухвали.

Ухвалаостаточна та оскарженню не підлягає.

Повне судове рішення складено 03 лютого 2023 року.

Суддя-доповідачка

Судді

Дата ухвалення рішення30.01.2023
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу108759550
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представниця - адвокатеса Керита Мар`яна Василівна, на рішення Міжгірського районного суду Закарпатської області від 09 травня 2022 року, ухвалене суддею Кривкою В.П., повне судове рішення складено 19.05.2022

Судовий реєстр по справі —302/1206/21

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Собослой Г. Г.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 10.08.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Готра Т. Ю.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

Рішення від 08.05.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

Рішення від 08.05.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

Ухвала від 09.03.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

Ухвала від 09.03.2022

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Кривка В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні