Ухвала
від 08.02.2023 по справі 320/692/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення провадження в адміністративній справі

08 лютого 2023 року м. Київ № 320/692/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши адміністративну справу за позовом Першого заступника керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області до Української міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Державне підприємство "Київське лісове господарство", Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Обслуговуючий кооператив "Житлово-Будівельний кооператив "Паритет", Товариство з обмеженою відповідальністю "Проектно-виробниче підприємство "Термо", про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в:

11 лютого 2019 р. до Київського окружного адміністративного суду звернувся Перший заступник керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області (далі - позивач) з позовом до Української міської ради Обухівського району Київської області (далі - відповідач), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Державне підприємство "Київське лісове господарство" (далі - третя особа-1), Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (далі - третя особа-2), про визнання протиправним та скасування рішення 48 сесії 7 скликання Української міської ради № 364/0/7-18/48-7 від 8 листопада 2018 р. "Про затвердження містобудівної документації - "Детального плану території на частину вул. Приозерна в м. Українка, Обухівського району, Київської області, орієнтовною площею 1,500 га, обмежену зеленими насадженнями та малоповерховою забудовою".

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2019 р. відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

У подальшому судом залучено до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Обслуговуючий кооператив "Житлово-Будівельний кооператив "Паритет" (далі - третя особа-3), та Товариство з обмеженою відповідальністю "Проектно-виробниче підприємство "Термо" (далі - третя особа-4).

17 травня 2019 р. до суду від представника відповідача надійшло клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 2 грудня 2019 р. призначено в адміністративній справі № 320/692/19 судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

11 лютого 2020 р. до суду надійшов лист від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз з доданим рахунком № 159 від 17 січня 2020 р. про сплату Українською міською радою Обухівського району Київської області коштів для проведення експертизи.

Листом Київського окружного адміністративного суду від 12 лютого 2020 р. було повідомлено відповідача про необхідність сплати Українською міською радою Обухівського району Київської області грошових коштів за проведення експертизи згідно з наданим експертною установою рахунком та надання оригіналів доказів сплати цих коштів до суду.

При цьому, судом повідомлено Українську міську раду про необхідність вирішення клопотання експертів Командирова О.В. та Бідюк Д.В. про надання додаткових матеріалів, які необхідні для подальшого проведення призначеної судової будівельно-технічної експертизи в цій адміністративній справі.

3 березня 2020 р. до суду від Української міської ради Обухівського району Київської області надійшли пояснення щодо проведення судової будівельно-технічної експертизи від 2 березня 2020 р. за вих. № 591/0/3-20. Зазначено, що Рада не зацікавлена у проведенні судової будівельно-технічної експертизи та не буде сплачувати кошти за її проведення, а її представника у цій адміністративній справі буде замінено.

23 квітня 2020 р. до Київського окружного адміністративного суду експертною установою за погодженням із судом було повернуто адміністративну справу № 320/692/19.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 27 квітня 2020 р. поновлено провадження у справі та призначено підготовче засідання.

12 червня 2020 р. до суду від представника третьої особи-3 надійшло клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи. Це клопотання обґрунтовано тим, що однією із суттєвих обставин, яка підлягає доказуванню у справі, є відповідність Детального плану території на частину вул. Приозерна в м. Українка Обухівського району Київської області, орієнтовною площею 1,500 га, обмежену зеленими насадженнями та малоповерховою забудовою, Генеральному плану міста Українка Обухівського району Київської області. З огляду на те, що у справі є письмові докази, які суперечать один одному, оскільки цю територію визначено і як територію існуючої малоповерхової та садибної житлової забудови і територія лісових насаджень, та одночасно як територію громадських центрів та об`єктів культурно-побутового обслуговування. Представник третьої особи-3 зазначає, що для з`ясування того, яке функціональне призначення відповідно до Генерального плану м. Українка має територія, щодо якої було розроблений детальний план, рішення Української міської ради про затвердження якого оскаржується у цій справі, необхідні спеціальні знання в галузі архітектури та містобудування, є потреба відповідно до ст. 102 КАС України призначити судово-будівельну експертизу.

У клопотанні представник третьої особи-3 просить суд призначити судову будівельно-технічну експертизу і на вирішення експерта винести наступне питання:

1) Яке функціональне призначення відповідно до Генерального плану м. Українка має територія, щодо якої було розроблено Детальний план території на частину вул. Приозерна в м. Українка, Обухівського району, Київської області, орієнтовною площею 1,500 га, обмежену зеленими насадженнями та малоповерховою забудовою, затверджений рішенням 48 сесії 7 скликання Української міської ради від 8 листопада 2018 р..

Проведення судової будівельно-технічної експертизи третьої особи-3 просить доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз.

13 вересня 2021 р. до суду від відповідача надійшов розроблений та затверджений Генеральний план міста Українка Обухівського району Київської області, який був необхідний для призначення експертизи.

13 вересня 2021 р. представник третьої особи-3 та відповідача у підготовчому засіданні підтримали заявлене клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2021 р. призначено в адміністративній справі № 320/692/19 судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз. Вказана експертиза була призначена за клопотанням представника Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Паритет".

2 лютого 2023 р. до суду від Київського науково-дослідного інституту судових експертиз надійшла адміністративна справа №320/692/19 та лист, відповідно до якого ухвалу суду від 13 вересня 2021 р. залишено без виконання, оскільки Обслуговуючим кооперативом "Житлово-Будівельний кооператив "Паритет" не було здійснено оплату за проведення експертизи.

Отже, з урахуванням того, що судова будівельно-технічна експертиза була призначена за клопотанням Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Паритет", а останній не здійснив оплату, чим фактично відмовився від її проведення, то суд вважає відсутніми підстави, що викликали зупинення провадження у справі.

За таких обставин ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2021 р. про призначення в адміністративній справі № 320/692/19 судової будівельно-технічної експертизи слід залишити без реалізації.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 237 КАС України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Із урахуванням викладеного та керуючись ч. 1 ст. 237, ст.ст. 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

у х в а л и в:

1. Поновити провадження в адміністративній справі № 320/692/19 за позовом Першого заступника керівника Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області до Української міської ради Обухівського району Київської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Державне підприємство "Київське лісове господарство", Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Обслуговуючий кооператив "Житлово-Будівельний кооператив "Паритет", Товариство з обмеженою відповідальністю "Проектно-виробниче підприємство "Термо", про визнання протиправним та скасування рішення.

2. Ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2021 р. про призначення в адміністративній справі № 320/692/19 судової будівельно-технічної експертизи залишити без реалізації.

3. Призначити підготовче засідання на 05 квітня 2023 року о 10:00 год.

Підготовче засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під`їзд, 6-й поверх).

4. Викликати для участі в засіданні учасників справи (їх представників).

5. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

6. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Журавель В.О.

Дата ухвалення рішення08.02.2023
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу108852845
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —320/692/19

Рішення від 29.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 05.04.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 08.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 13.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 02.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 26.02.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Постанова від 22.02.2019

Адмінправопорушення

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Іваненко О. В.

Ухвала від 22.02.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні