Ухвала
від 13.02.2023 по справі 372/3846/22
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/3846/22

Провадження 1-кс-191/23

ухвала

Іменем України

13 лютого 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання прокурораОбухівської окружноїпрокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Обухівського РУП ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022112340000192 від 07.11.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з серпня 2021 року по теперішній час, на території Обухівського району Київської області, суб`єктом господарської діяльності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),директором якого є ОСОБА_4 , за попередньою змовою з іншими фізичними та юридичними особами, вчиняються протиправні дії пов`язані із заволодінням шляхом обману грошових коштів фізичних та юридичних осіб, які здійснюють у вказаного товариства закупівлю неякісного пального, яке не відповідає нормам ДСТУ та Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових, котельних палив на нафтопереробному заводі, що розташовується за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно відомостей, що містяться у Реєстрі ліцензій Державної податкової служби підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » отримало ліцензію на право виробництва пального, виданою 28 жовтня 2022 року ІНФОРМАЦІЯ_2 ідентифікаційний код НОМЕР_2 під реєстраційним номером: 990114202200010.

Відповідно до ст. 3 Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігуспирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», для отримання ліцензії на право виробництва пального разом із заявою додатково подаються завірені заявником копії таких документів:

?документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на якій розташований об`єкт для виробництва пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об`єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення;

?акт вводу в експлуатацію об`єкта або акт готовності об`єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об`єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об`єктів у місці виробництва пального, необхідних для виробництва та зберігання пального;

?документ, що підтверджує акредитацію випробувальної лабораторії з визначення показників якості пального, виданий уповноваженим органом, та договір з акредитованою відповідно до законодавства лабораторією (у разі відсутності власної акредитованої лабораторії);

?дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки або декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці;

?технологічна документація (стандарти, регламенти, технологічні інструкції), що стосується виробництва та зберігання пального;

?технічні умови щодо виробництва пального заданої якості, які повинні відповідати вимогам технічних регламентів та національним стандартам з якості пального.

?зазначені документи, подані нарочно або поштою, мають бути завірені заявником.

Разом з тим, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою вчинення шахрайських дій під час реалізації неякісного пального на території Обухівського району Київської області здійснює його продаж виключно за розрахунок у готівковій формі, без зареєстрованих офіційно реєстраторів розрахункових операцій, на території НПЗ, що розташовується за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, встановлено, що реалізація пального з нафтопереробного заводу здійснюється виключно в готівковій формі з метою приховання незаконної діяльності підприємства з реалізації недоброякісного пального. Грошові кошти передаються покупцями на території НПЗ за адресою: АДРЕСА_1 у транспортному засобі SkodaSuperb сірого кольору з д.н.з. НОМЕР_3 VIN: НОМЕР_4 , а також в офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 .

Також встановлено, що до своєї злочинної діяльності посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » залучили ряд підприємців, які сприяють у виготовленні, зберіганні та транспортуванні недоброякісного пального та реалізації за готівкову форму розрахунку, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 .

Підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 зареєстроване за адресою: АДРЕСА_3 .

Керівником підприємства являється громадянин ОСОБА_5 .

Засновником підприємства являється громадянка ОСОБА_6 .

Підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » має у власності нафтобазу розташована за адресою: АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 на земельній ділянці з кадастровим номером 3222210100:01:438:0133. Власником вказаної земельної ділянки являється ІНФОРМАЦІЯ_5 код ЄДРПОУ « НОМЕР_7 » яка в свою чергу передала її в оренду за договором № 86 від 28.03.2022 року підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 . У відповідності до договору оренди на земельній ділянці розміщені об`єкти нерухомого майна комплекс будівель, що складається з нежитлових будівель, склад, наливна станція, розподільна станція, резервуари та інше.

У відповідності до Реєстру ліцензій Державної податкової служби підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 не отримувало ліцензію на право оптової торгівлі пальним.

У відповідності до Інформаційна система «Реєстр дозволів» ІНФОРМАЦІЯ_6 та охорони праці підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 не отримувало дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин та механізмів підвищеної небезпеки.

Незважаючи на викладене посадові особи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 здійснюють реалізацію пального, яке не відповідає Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого КМУ від 01.08.2013 № 92.

Підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 зареєстровано за адресою: АДРЕСА_5 .

Керівник підприємства ОСОБА_7 .

Засновник підприємства ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » має в оренді нафтобази, які розташовані за адресами:

- АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 (частина нафтобази);

- АДРЕСА_5 .

У відповідності до Реєстру ліцензій Державної податкової служби підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 має ліцензії на зберігання пального, а саме:

- № 10120414202001191 адреса: АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 та № 10190414201900081 адреса: АДРЕСА_5 , яку 08 грудня 2022 року розпорядження ГУ ДПС у Київській № 707-Р анульовано.

Вказана ліцензія надає право підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » здійснювати виключно зберігання пального за адресою: АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 без права оптової чи роздрібної торгівлі.

Незважаючи на викладене посадові особи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 здійснюють реалізацію пального, яке не відповідає Технічному регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого КМУ від 01.08.2013 № 92.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_9 вказав на те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з метою вчинення шахрайських дій під час реалізації неякісного пального на території Обухівського району Київської області здійснює його продаж виключно за розрахунок у готівковій формі, без зареєстрованих офіційно реєстраторів розрахункових операцій, на території нафтобази, що розташовується за адресою: АДРЕСА_1 та реалізація пального з нафтопереробного заводу здійснюється виключно в готівковій формі з метою приховання незаконної діяльності підприємства з реалізації недоброякісного пального. Грошові кошти передаються покупцями на території НПЗ за адресою: АДРЕСА_1 ,в транспортному засобі SkodaSuperb сірого кольору з д.н.з. НОМЕР_3 VIN: НОМЕР_4 , а також в офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 через директора вказаного підприємства ОСОБА_4 .

21.11.2022 ОСОБА_9 за власні грошові кошти в сумі 540 тис. грн., здійснив покупку дизельного палива у транспортний засіб MAN 19.364, 1999 р.в., колір білий, д.н.з. НОМЕР_8 .

21.11.2022 в ході огляду транспортного засобу MAN 19.364, 1999 р.в., колір білий, д.н.з. НОМЕР_8 , категорія: палицистерна за участі спеціаліста ІНФОРМАЦІЯ_8 відібрано зразки рідини, схожої на паливно мастильний матеріал дизельне паливо, яка завантажена 21.11.2022 у цистерну вказаного транспортного засобу на території нафтобази, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

22.11.2022 з метою здійснення перевірки відповідності відібраної 21.11.2022 рідини вимогам ДСТУ до дизельного палива Євро 5, було скеровано зразки вказаної рідини на дослідження до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », співробітників якого залучено постановою процесуального керівника в якості спеціалістів у кримінальному провадженні.

07.12.2022 на адресу Обухівської окружної прокуратури Київської області надійшло заключення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » від 29.11.2022 №1659-22 за результатами випробування зразків продукції, що надані на випробування, згідно висновків якого вбачається наступне:

1.зразки палива дизельного, які надано на випробування, за температурою спалаху у закритому тиглі та фракційним складом не відповідають вимогам ДСТУ 7688:2015 із зм. №1, 2 до дизельного палива Євро 3, Євро 4, а за вмістом сірки Євро 4 та Євро 5.

2.зразки палива дизельного, які надано на випробування, за температурою спалаху у закритому тиглі та фракційним складом (зразки №6105, 6106)не відповідають вимогам «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив» до дизельного палива Євро 3, Євро 4 та Євро 5, а за вмістом сірки Євро 4 та Євро 5.

3.зразки палива дизельного, які надані на випробування, є сумішшю дизельних та легких фракцій про що свідчить температура спалаху у закритому тиглі, яка нижче норми. Високий вміст сірки (від 165,0 мг/кг до 305,6 мг/кг при нормі не більше 50 мг/кг для Євро 4 та не більше 10 мг/кг для Євро 5) свідчить,що паливо, яке представлене зразком, виготовлене не в умовах виробництва

на сучасних нафтопереробних заводах. Можливі варіанти виготовлення такого продукту шляхом переробки нафти чи конденсату на міні переробних заводах при нечіткому розділенні фракцій або змішуванням такого палива з бензиновими фракціями чи з газом.

Також, 05.01.2023 в ходіпроведенняобшукутериторіїнафтобази, щорозташовується за адресою: АДРЕСА_1 за участіспеціаліста ІНФОРМАЦІЯ_8 з трьохрезервуаріввідібранозразкирідини, схожої на паливномастильний матеріал.

11.01.2023 з метою здійсненняперевіркивідповідностівідібраної 05.01.2023 рідинивимогам ДСТУ до дизельного паливаЄвро 5, булоскерованозразкивказаноїрідини на дослідження до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », співробітниківякого залучено постановоюпроцесуальногокерівника в якостіспеціалістів у кримінальномупровадженні.

24.01.2023 на адресуОбухівськоїокружноїпрокуратуриКиївськоїобластінадійшлозаключення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » від 17.01.2023 №1672-23 за результатами випробуваннязразківпродукції, щонадані на випробування, згідновисновківякоговбачаєтьсянаступне:

1.Зразок №6202, якийнадано на випробування, за вмістомсірки, за температурою спалаху у закритомутиглі та фракційним складом не відповідаєвимогам ДСТУ 7688:2015 іззм. №1, 2 до дизельного паливаЄвро 5.

2.Зразок №6202, якийнадано на випробування, за вмістомсірки, температурою спалаху у закритомутиглі та фракційним складом не відповідаєвимогам «Технічного регламенту щодовимог до автомобільнихбензинів, дизельного, суднових та котельних палив» до дизельного паливаЄвро 5.

3.Зразок №6202 представляє собою сумішдизельних та бензиновихфракцій та, найбільшвірогідно, представляє продукт отриманийперегонкоюнафтичи конденсату при недостатньомурозділенніфракцій (наприклад, на мініпереробномузаводі.

4.Зразки №6203, 6204, якінадано на випробування, за вмістомсірки, за температурою спалаху у закритомутиглі та фракційним складом не відповідаютьвимогам ДСТУ 7688:2015 іззм. №1, 2 до дизельного паливаЄвро 5.

5.Зразки №6203, 6204 якінадано на випробування, за вмістомсірки, температурою спалаху у закритомутиглі та фракційним складом не відповідаютьвимогам «Технічного регламенту щодовимог до автомобільнихбензинів, дизельного, суднових та котельних палив» до дизельного паливаЄвро 5.

6.Зразки №6203, 6204, судячи з фракційного складу та вмістусірки, представляють собою низькоякіснібензиновіфракції, які, найбільшвірогідно, є продуктом перегонки нафтичи конденсату, наприклад, на мініпереробномузаводі.

Також,05.01.2023 в ходіогляду транспортного засобу MAN 19.364, 1999 р.в., колірбілий, д.н.з. НОМЕР_8 , категорія: палицистерна за участіспеціаліста ІНФОРМАЦІЯ_8 відібранозразкирідини, схожої на паливномастильнийматеріал дизельнепаливо, яка завантажена 05.01.2022 у цистернувказаного транспортного засобу на територіїнафтобази, щорозташована за адресою: АДРЕСА_1 .

11.01.2023 з метою здійсненняперевіркивідповідностівідібраної 05.01.2023 рідинивимогам ДСТУ до дизельного паливаЄвро 5, булоскерованозразкивказаноїрідини на дослідження до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », співробітниківякого залучено постановоюпроцесуальногокерівника в якостіспеціалістів у кримінальномупровадженні.

24.01.2023 на адресуОбухівськоїокружноїпрокуратуриКиївськоїобластінадійшлозаключення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » від 19.01.2023 №1673-23 за результатами випробуваннязразківпродукції, щонадані на випробування, згідновисновківякоговбачаєтьсянаступне:

1.зразкипалива дизельного, якінадано на випробування, за вмістомсірки, за температурою спалаху у закритомутиглі та фракційним складом не відповідаютьвимогам ДСТУ 7688:2015 іззм. №1, 2 до дизельного паливаЄвро 5.

2.зразкипалива дизельного, якінадано на випробування, за вмістомсірки, температурою спалаху у закритомутиглі та фракційним складом не відповідаютьвимогам «Технічного регламенту щодовимог до автомобільнихбензинів, дизельного, суднових та котельних палив» до дизельного паливаЄвро 3, Євро 4 та Євро 5, а за вмістомсіркиЄвро 4 та Євро 5.

3.зразкипалива дизельного, представляють собою сумішдизельних та бензиновихфракцій та, найбільшвірогідно, представляють продукт отриманийперегонкоюнафтичи конденсату при недостатньомурозділенніфракцій (наприклад, на мініпереробномузаводі).

У подальшому, з метою підтвердження вищевказаних заключень, наданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », 11.01.2023 та 24.01.2023 призначено експертизи матеріалів, речовин та виробів.

У ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій отримано відомості з яких вбачається, що вищевказані особи, які причетні до вчинення кримінального правопорушення, продовжують здійснювати незаконні дії щодо шахрайських дій під час реалізації неякісного пального на території Обухівського району Київської області здійснює його продаж виключно за розрахунок у готівковій формі, без зареєстрованих офіційно реєстраторів розрахункових операцій, на території нафтобаз, що розташовується за адресою: АДРЕСА_1 ., АДРЕСА_1 (земельна ділянка з кадастровим номером 3222210100:03:018:0010), в транспортному засобу SkodaSuperb, сірого кольору, д.н.з. НОМЕР_3 , VIN: НОМЕР_4 , яка на праві власності належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » код НОМЕР_9 , в офісному приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 ,

АДРЕСА_6 (земельна ділянка з кадастровим номером 3222210100:01:438:0133) місце ведення господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , за місцем мешкання директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 , а саме: АДРЕСА_7 .

За таких обставин,з метою повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження,виникла необхідністьв отриманні тимчасового доступу до документів (інформації), яка містить охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_11 (юридична адреса: АДРЕСА_8 ), а саме документів, що слугували підставою для видачі ліцензій: на право оптової торгівлі пальним, за наявності місць оптової торгівлі підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ліцензія видана14 жовтня 2022 року під реєстраційним номером: 990514202200048 з адресою місця торгівлі: АДРЕСА_1 та на зберігання пального підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ліцензія видана 29 квітня 2020 року під реєстраційним номером: 10120414202001191 з адресою місця зберігання: АДРЕСА_3 з можливістю вилучити завірені копії наступних документів:

?документів, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельні ділянки, на яких розташовані об`єкти оптової торгівлі пальним та зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об`єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення;

?акти вводу в експлуатацію об`єктів або акт готовності об`єктів до експлуатації, або сертифікати про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об`єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об`єктів у місці оптової торгівлі пальним та зберігання пального, необхідних для оптової торгівлі пальним та зберігання пального;

?дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Відповідно до п. 4 ч.1 ст. 162 Кримінального процесуального кодексу України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать зокрема, конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, оскільки у вищеперерахованих відомостях відповідно до ЗУ «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» містяться конфіденційні дані платників податків, орган досудового розслідування приходить до висновку, що відомості перераховані в клопотанні відповідають вимогам ст. 162 КПК України.

Відповідно до ст. ст. 91, 92 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення), вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Обов`язок доказування покладається на слідчого, прокурора.

За змістом рішення Конституційного Суду України № 12 рп/2011 від 20.10.2011, визнаватися допустимими і використовуватися як докази в кримінальній справі можуть тільки фактичні дані, одержані відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства. Перевірка доказів на їх допустимість є найважливішою гарантією забезпечення прав і свобод людини і громадянина в кримінальному процесі та ухвалення законного і справедливого рішення у справі.

Згідно з вимогами п. 5 ч. 1 ст. 131 КПК України визначено, що одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ст. 159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії тауразі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх(здійснити їх виїмку).

Враховуючи вищевикладене, з метою досягнення цілей тимчасового доступу до документів, виходячи з наявності об`єктивної необхідності, а також забезпечуючи досягнення завдань кримінального провадження, а тому прокурор просить клопотання задовольнити.

Прокурор ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розглянути його без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі, також просив не здійснювати фіксацію судового засідання за допомогою технічних засобів.

Згідно ч. 4 ст.107КПКУкраїни фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи, що сторони в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали справи, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю з можливістю вилучення копій відомостей (інформації) в паперовому та електронному вигляді, які перебувають у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_11 (юридична адреса: АДРЕСА_8 ).

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного прокурором клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурораОбухівської окружноїпрокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвіл прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні№ 42022112340000192 від 07.11.2022, а саме першому заступнику керівника Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_10 , прокурору Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 , прокурору Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_11 та за їх письмовим дорученням оперативним співробітникам Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, а саме: старшому оперуповноваженому в ОВС Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України ОСОБА_12 та старшому оперуповноваженому Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України ОСОБА_13 , на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю з можливістю вилучення копій відомостей (інформації) в паперовому та електронному вигляді, які перебувають у володінні службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_11 (юридична адреса: АДРЕСА_8 ), а саме документів, що слугували підставою для видачі ліцензій: на право оптової торгівлі пальним, за наявності місць оптової торгівлі підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ліцензія видана 14 жовтня 2022 року під реєстраційним номером: 990514202200048 з адресою місця торгівлі: АДРЕСА_1 та на зберігання пального підприємству ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ліцензія видана 29 квітня 2020 року під реєстраційним номером: 10120414202001191 з адресою місця зберігання: АДРЕСА_3 з можливістю вилучити завірених копій наступних документів, зокрема:

?документів, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельні ділянки, на яких розташовані об`єкти оптової торгівлі пальним та зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об`єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення;

?акти вводу в експлуатацію об`єктів або акт готовності об`єктів до експлуатації, або сертифікати про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об`єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об`єктів у місці оптової торгівлі пальним та зберігання пального, необхідних для оптової торгівлі пальним та зберігання пального;

?дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Строк дії ухвали визначити до 13 квітня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.02.2023
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу108941398
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —372/3846/22

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Слива Юрій Михайлович

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Юрдига Ольга Степанівна

Ухвала від 09.03.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ященко Микола Анатолійович

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 17.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 14.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 13.02.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні