Ухвала
від 06.03.2023 по справі 537/995/21
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття справи до провадження

06 березня 2023 рокум. ПолтаваСправа № 537/995/21

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Громадської організації "Об`єднання садоводівВладислава Леонідовича та городників-любителів "Металург" до Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, ОСОБА_1 , про визнання протиправною та скасування постанови у справі про правопорушення у сфері містобудівної діяльності,

В С Т А Н О В И В:

Громадська організація "Об`єднання садоводів та огородників-любителів "Металург" звернулася до Крюківського районного суду м. Кременчука з адміністративним позовом до Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, в якому просила скасувати постанову Управління ДАБК Кременчуцької міської ради Полтавської області у справі про правопорушення у сфері містобудівної діяльності №11-П/2019 від 19.11.2019.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 17.03.2021 позовну заяву залишено без руху.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 15.04.2021 визнано поважними причини пропуску строку звернення з позовом до суду, поновлено позивачу строк звернення до суду з цим позовом. Відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 29.07.2021 залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову - ОСОБА_1 .

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 23.01.2023 адміністративну справу передано на розгляд до Полтавського окружного адміністративного суду.

Справа надійшла до Полтавського окружного адміністративного суду 28.02.2023, що підтверджується даними реєстрації на вхідному штампі.

28.02.2023 справа №537/995/21 за результатами автоматизованого розподілу була передана для розгляду судді Полтавського окружного адміністративного суду Шевякову І.С.

Виходячи з вищезазначеного, суддя вважає за необхідне прийняти справу №537/995/21 до провадження.

Таким чином, справа підлягає прийняттю до провадження.

Враховуючи характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників, які не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення її обставин, суд приходить висновку, що зазначена справа є справою незначної складності, не підпадає під винятки, передбачені частиною четвертою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому у відповідності до частини шостої статті 12, з урахуванням положень статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Обмін заявами по суті було завершено до прийняття рішення про передачу цієї справи.

Передача справи до Полтавського окружного адміністративного суду була вчинена Крюківським районним судом м.Кременчук на стадії розгляду справи по суті.

Відповідно до частини 14 статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Отже, зміна складу суду відбулася на стадії розгляду справи по суті. Потреби у повторному проведенні підготовчого провадження суд не вбачає.

З викладеного слідує відсутність потреби повторного надання учасникам справи права подати до суду заяви по суті, оскільки їх подання відбувається на стадії підготовчого провадження й до початку розгляду справи по суті.

В той же час суд вказує учасникам справи на їхнє право надавати суду пояснення, у тому числі письмово на будь-якій стадії розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись статтями 29, 30, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу №537/995/21 за позовом Громадської організації "Об`єднання садоводів та огородників-любителів "Металург" до Управління державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Полтавської області, за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, ОСОБА_1 про визнання протиправною та скасування постанови прийняти до провадження.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (у письмовому провадженні).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту постановлення.

12:00

СуддяІ.С. Шевяков

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109402673
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері містобудування; архітектурної діяльності

Судовий реєстр по справі —537/995/21

Рішення від 31.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 06.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 23.01.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 23.01.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні