Ухвала
від 29.07.2021 по справі 537/995/21
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 537/995/21

провадження №537/995/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.07.2021 року м. Кременчук

Крюківський районний суд міста Кременчука Полтавської області в складі:

головуючого судді Мурашової Н.В.,

за участі секретаря Должаніци В.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні суду в м. Кременчук Полтавської області справу за адміністративним позовом Громадської організації Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург до Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання протиправною та скасування постанови №11-П/2019 від 06.11.2019 року про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері містобудівної діяльності, -

в с т а н о в и в :

Громадська організація Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург звернулася до суду із позовною заявою до Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, в якій просила визнати протиправною та скасувати постанову Управління ДАБК Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області №11-П/2019 від 06.11.2019 року по справі про адміністративне правопорушення у сфері містобудівної діяльності, якою накладено штраф на ГО ОСГЛ Металург .

Ухвалою Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області від 15.04.2021 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

28.07.2021 року позивач ГО Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург надав до суду заяву про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору. В обґрунтування клопотання зазначено, що згідно договору оренди земельної ділянки, укладеного 17.12.2009 року з Кременчуцькою міською радою, громадська організація прийняла в строкове платне користування земельну ділянку несільськогосподарського призначення, кадастровий номер 5310436500:14:003:0038 для колективного городництва на Східній дамбі в районі Раківки в м. Кременчуці. В 2020 року договір оренди був пролонгований. Земельна ділянка розподілена між членами ГО. Згідно членської книжки №870 та запису в книзі реєстрації члені ГО ОСГЛ Металург , земельною ділянкою, на якій перевіркою виявлене будівництво, користується ОСОБА_1 , який з власної ініціативи розпочав будівництво. Про факт незаконного будівництва їм стало відомо 24.10.2019 року з телефонного повідомлення працівників ДАБК. Оскільки прийняте по справі рішення може вплинути на права та обов`язки члена ГО Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург ОСОБА_1 , то просили залучити його до участі у справі третьою особою, який не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Представник позивача адвокат Дворник О.В. в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву, в якій просив розглянути клопотання ГО Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору у його відсутність, у зв`язку з його перебуванням в інших судових засіданнях в Автозаводському районному суді м. Кременчука Полтавської області.

Представник відповідача Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області адвокат Альошкіна О.І. просила провести судове засідання у її відсутність та відкласти у зв`язку з неявкою позивача та його представника.

Частиною 3 ст. 3 КАС України передбачено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Отже, треті особи без самостійних вимог на предмет спору можуть бути залучені до участі у справі у разі, коли рішення по суті спору матиме безпосередній вплив на їх права чи обов`язки.

З огляду на викладене та враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права, інтереси або обов`язки ОСОБА_1 , як члена ГО Об`єднання садоводів та огородників-любителів Металург , який користується земельною ділянкою несільськогосподарського призначення, на якій виявлено розпочате будівництво одноповерхової будівлі, суд залучає його до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору

Керуючись ст.ст.48, 49, 248 КАС України, суд

у х в а л и в:

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом Громадської організації Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург до Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання протиправною та скасування постанови №11-П/2019 від 06.11.2019 року про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері містобудівної діяльності, третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_1 .

Позивачу ГО Об`єднання садоводів та городників-любителів Металург не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про залучення до участі у справі третьої особи необхідно направити ОСОБА_1 копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до 11.08.2021 року .

Роз`яснити третій особі ОСОБА_1 , що він має право у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали подати пояснення на позов.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані: 1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; 2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; 3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; 4) подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; 5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; 6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; 7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Відкласти судове засідання на 10 год. 00 хв. 11 серпня 2021 року , що відбудеться в приміщенні Крюківського районного суду міста Кременчука Полтавської області за адресою: 39617, Полтавська область, місто Кременчук, вулиця Троїцька, будинок 37/49.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kr.pl.court.gov.ua/sud1615/

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту проголошення.

Повний текст ухвали складений 03.08.2021 року.

Суддя Мурашова Н.В.

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення29.07.2021
Оприлюднено06.08.2021
Номер документу98800652
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —537/995/21

Рішення від 31.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 06.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 23.01.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 23.01.2023

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

МУРАШОВА Н. В.

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

Ухвала від 29.07.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

Ухвала від 17.03.2021

Адміністративне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Мурашова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні