Ухвала
від 16.03.2023 по справі 686/5224/14-ц
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/5224/14-ц

Провадження № 6/353/3/23

У Х В А Л А

16 березня 2023 рокум.Тлумач

Суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області Луковкіна У.Ю., ознайомившись з матеріалами за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНС КОНСАЛТИНГ ЗАХІД», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя сторона: Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), про заміну сторони виконавчого провадження, -

в с т а н о в и в :

ТзОВ «ФІНАНС КОНСАЛТИНГ ЗАХІД», заінтересовані особи: ТзОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія» (первісний стягував), ОСОБА_1 (боржник), ОСОБА_2 (боржниця), третя сторона: Тлумацький відділ ДВС в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), звернулось в суд з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, а саме стягувача, по справі № 686/5224/14-ц.

Відповідно до ч. 1 ст.442ЦПК України у разівибуття однієїіз сторінвиконавчого провадженнясуд замінюєтаку сторонуїї правонаступником.

Вирішуючи питання про призначення до розгляду даної заяви, суд приймає до уваги положення ч. 9 ст.10ЦПК України про застосування аналогії закону до неврегульованих правовідносин, та виходить із того, що заява, подана в порядку ст. 442 ЦПК України, має відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України, передбаченим ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Проте, в порушення вищевказаної норми заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, зокрема, у заяві відсутній чіткий зміст позовних вимог, спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні, а також виклад обставин, якими заявник обґрунтовує свої вимоги, з зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Так зі змісту заявлених вимог вбачається, що 27.05.2014 року Тлумацьким районним судом Івано-Франківської області було прийнято рішення у справі за позовом ПАТ «КРЕДОБАНК» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором № А010053 від 13.08.2008 року в сумі 193220,69 грн. та сплаченого судового збору в сумі 1932,21 грн. Проте, на обґрунтування заявлених вимог до заяви не додано належним чином засвідченої копії вказаного рішення суду, завіреного гербовою печаткою суду з відміткою про набрання ним законної сили, з якого б вбачалось, що саме ОСОБА_1 та ОСОБА_2 являються боржниками за кредитним договором № А010053 від 13.08.2008 року, та саме щодо них було прийняте рішення суду та видано виконавчий лист.

Крім цього, на обґрунтування викладених заявником обставин, до заяви не долучено доказів на підтвердження того, що було видано виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на користь ПАТ «КРЕДОБАНК» заборгованості за кредитним договором, інформацію про відкриття/закриття виконавчого провадження по виконанню вищевказаного рішення суду, тощо.

Також заявником не залучено до участі у справі, в якості заінтересованої особи, ПАТ «КРЕДОБАНК», яке, як зазначає заявник, відступило права вимоги за кредитним договором № А010053 від 13.08.2008 року новому кредитору ТзОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», шляхом укладення договору факторингу із відступленням прав грошової вимоги за кредитними договорами та прав за забезпечувальними договорами № 25/07-01 від 25.07.2018 року. До цього ж, на підтвердження вказаних обставин заявником до заяви не долучено відповідних документів, в т.ч. вищевказаного договору факторингу та ухвали суду про заміну первісного стягувача у виконавчому провадженні на нового стягувача, а саме: з ПАТ «КРЕДОБАНК» на ТзОВ «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія».

Враховуючи вищенаведене суд позбавлений можливості постановити будь-яке рішення по справі за наявними матеріалами.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевказане, ознайомившись з матеріалами справи, вважаю, що заяву про заміну сторони виконавчого провадження слід залишити без руху з наданням заявнику строку необхідного для усунення вищенаведених недоліків.

Керуючись ст. ст. 10, 175, 185, 260-261, 442 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «ФІНАНС КОНСАЛТИНГ ЗАХІД», заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Довіра та Гарантія», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя сторона: Тлумацький відділ державної виконавчої служби в Івано-Франківському районі Івано-Франківської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), про заміну сторони виконавчого провадження - залишити без руху.

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю «ФІНАНС КОНСАЛТИНГ ЗАХІД», з часу вручення копії ухвали, десятиденний строк, для усунення недоліків.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СуддяУ. Ю. ЛУКОВКІНА

Дата ухвалення рішення16.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109608574
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —686/5224/14-ц

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУКОВКІНА У. Ю.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Луковкіна У. Ю.

Ухвала від 06.12.2018

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Лущак Н. І.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

Лущак Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні