Ухвала
від 17.03.2023 по справі 991/265/23
АПЕЛЯЦІЙНА ПАЛАТА ВИЩОГО АНТИКОРУПЦІЙНОГО СУДУ

справа № 991/265/23

провадження № 22-а/991/3/23

ВИЩИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ СУД

АПЕЛЯЦІЙНА ПАЛАТА

У Х В А Л А

про призначення справи до апеляційного розгляду

17 березня 2023 року місто Київ

Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі:

головуючого судді Чорної В.В.,

суддів Никифорова А.С., Павлишина О.Ф.,

завершивши підготовку до апеляційного розгляду апеляційних скарг третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар`єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Жежелівський кар`єр», ТОВ «Сервісний центр «Металург», компанії «Самста Лімітед» (Samsta Limited) на рішення Вищого антикорупційного суду від 16.02.2023 р., -

в с т а н о в и л а:

Рішенням Вищого антикорупційного суду від 16.02.2023 р. частково задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до громадянина Російської Федерації ОСОБА_1 та Міжнародної компанії публічного акціонерного товариства «Об`єднана компанія «РУСАЛ», застосовано санкцію, передбачену п. 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції», та стягнуто в дохід держави активи, перелік яких наведено у п. п. 3-312 резолютивної частини рішення.

Після усунення недоліків апеляційних скарг, ухвалою колегії суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 13.03.2023 р. відкрито апеляційне провадження за апеляційними скаргами третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар`єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Жежелівський кар`єр», ТОВ «Сервісний центр «Металург» на вищезазначене рішення Вищого антикорупційного суду (т. 35 а.с. 170).

Також, ухвалою від 17.03.2023 р. за клопотанням адвоката Луцького М.І. компанію «Самста Лімітед» (Samsta Limited) залучено до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, та відкрито апеляційне провадження за її апеляційною скаргою на вищезазначене рішення Вищого антикорупційного суду (т. 36 а.с. 161-162).

На виконання вимог ст.ст. 268, 301 КАС України, в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду, учасникам судового провадження надіслано копії ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційних скарг, інформацією про їхні права та обов`язки, та встановлено строк на подання відзиву на апеляційні скарги та заперечень на заяви і клопотання до 17 березня 2023 року.

З огляду на те, що внаслідок військової агресії РФ проти України та окупації частини території України АТ «Укрпошта» оголосила про припинення співпраці з поштою Росії, а місце проживання та місцезнаходження відповідачів та третьої особи - ТОВ АТ «Арзамаський машинобудівний завод» знаходиться на території РФ, а також враховуючи відсутність в матеріалах справи інформації про електронні адреси та засоби зв`язку окремих учасників судового провадження, на офіційному веб-сайті Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду опубліковано ухвалу суду про відкриття апеляційного провадження та супровідний лист про направлення останньої всім учасникам справи.

У визначений судом строк надійшли відзиви від позивача - Міністерства юстиції України щодо апеляційних скарг, поданих ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар`єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ТОВ «Сервісний центр «Металург», а також ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Жежелівський кар`єр» (т. 35 а.с. 202-231, т. 36 а.с. 1-141).

Інші учасники своїм правом на подання відзиву та заперечень не скористались.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 307 КАС України, після проведення підготовчих дій суддя - доповідач доповідає про них колегії суддів, яка вирішує питання про проведення додаткових підготовчих дій у разі необхідності та призначення справи до розгляду.

Враховуючи, що підготовку до апеляційного розгляду проведено у повному обсязі, апеляційні скарги підлягають призначенню до апеляційного розгляду.

При цьому, з огляду на положення ч. 8 ст. 283-1 КАС України, які визначають особливості провадження у справах про застосування санкцій, зокрема скорочені строки розгляду у справах даної категорії, строк для призначення справи до апеляційного розгляду також є обмеженим у часі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 283-1, 306, 307 КАС України, колегія суддів, -

п о с т а н о в и л а:

Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційними скаргами третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар`єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Жежелівський кар`єр», ТОВ «Сервісний центр «Металург», компанії «Самста Лімітед» (Samsta Limited) на рішення Вищого антикорупційного суду від 16.02.2023 р.

Призначити апеляційний розгляд на 13 год. 50 хв. 24 березня 2023 року у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (м. Київ, пров. Хрестовий, буд. 4).

Повідомити учасників апеляційного провадження про час та місце апеляційного розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.В. Чорна

судді А.С. Никифоров

О.Ф. Павлишин

Дата ухвалення рішення17.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109625709
СудочинствоАдміністративне
Сутьпризначення справи до апеляційного розгляду 17 березня 2023 року місто Київ Колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду у складі: головуючого судді Чорної В.В., суддів Никифорова А.С., Павлишина О.Ф., завершивши підготовку до апеляційного розгляду апеляційних скарг третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський Кар`єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Жежелівський кар`єр», ТОВ «Сервісний центр «Металург», компанії «Самста Лімітед» (Samsta Limited) на рішення Вищого антикорупційного суду від 16.02.2023 р

Судовий реєстр по справі —991/265/23

Ухвала від 15.11.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Ухвала від 05.09.2023

Адміністративне

Вищий антикорупційний суд

Михайленко В. В.

Окрема думка від 16.06.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Павлишин О. Ф.

Постанова від 16.06.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Постанова від 16.06.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Ухвала від 24.03.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Ухвала від 24.03.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Ухвала від 24.03.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

Ухвала від 17.03.2023

Адміністративне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду

Чорна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні