Ухвала
від 24.03.2023 по справі 2-842/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2-842/11

Провадження № 6/761/549/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 березня 2023 року суддя Шевченківського районного суду міста Києва Фролова І.В., вивчаючи матеріали заяви Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Клайфор», ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И В:

У березні 2023 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла заява Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Клайфор», ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження.

Згідно протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 03 березня 2023 року вказана заява розподілена для розгляду судді Фроловій І.В.

Разом з тим, вивчивши матеріали поданої заяви, суд вважає, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 183 ЦПК України.

Відповідно до абз. 2 ч. 2 ст. 183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Однак, заявником не додано до заяви про заміну сторони виконавчого провадження належні докази надіслання (надання) копій заяви іншим учасникам справи (провадження).

Відповідно до Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009, розрахунковий документ - (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) видається відправникові з додержанням вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» і підтверджує факт надання послуги відділенням зв`язку.

Згідно з п. п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

Із наведених норм вбачається, що належним доказом направлення документів учасникам провадження може бути лише бланк опису вкладення, завірений відповідним відділенням поштового зв`язку, разом із фінансовим чеком про відправлення.

Заявником не було долучено доказів направлення документів учасникам провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Невиконання вимог ч. 2 ст. 183 ЦПК України унеможливлює розгляд заяви у строк, встановлений ст. 432 ЦПК України.

За таких обставин, враховуючи положення ч. 2 ст. 183 ЦПК України суд прийшов до висновку, що заяву необхідно повернути заявнику без розгляду.

Разом із тим, суд роз`яснює, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

З огляду на викладене та керуючись ст. ст. 177, 185, 259-261, 432, 450 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Заяву Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Клайфор», ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення зазначених вище строків, або після перегляду ухвали в апеляційному порядку, якщо її не скасовано.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.03.2023
Оприлюднено11.04.2023
Номер документу110126409
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-842/11

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Матвєєва Ю. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Сухарник І. І.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 09.11.2011

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

СОБКО В.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Мармаш В. Я.

Ухвала від 24.01.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 24.01.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні