Ухвала
від 10.04.2023 по справі 758/3605/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/3605/23

У Х В А Л А

10 квітня 2023 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду м. Києва Якимець О.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Київвлада»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «НВП «Магістр», приватне акціонерне товариство «Діелектричні кабельні системи України» про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації,

в с т а н о в и в :

позивач звернувся до суд із позовом до відповідачів в у якому просить:

- визнати інформацію (відповідного змісту вказаного у позовній заяві) поширену у мережі Інтернет ІНФОРМАЦІЯ_1 на сайті ІНФОРМАЦІЯ_3 у статті під назвою: «ІНФОРМАЦІЯ_4» розміщеної за прямим посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 недостовірною та такою, що порушує права ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ; Місце реєстрації: АДРЕСА_1 ) на повагу до його гідності, честі та недоторканість ділової репутації;

- зобов`язати відповідача, у визначені судом строки, спростувати поширену ними ІНФОРМАЦІЯ_1 недостовірну інформацію в мережі Інтернет на сайті ІНФОРМАЦІЯ_3 у статті під назвою: «ІНФОРМАЦІЯ_4» розміщеної за прямим посиланням: ІНФОРМАЦІЯ_2 - відносно ОСОБА_1 шляхом публікації такого спростування в мережі Інтернет на сайті ІНФОРМАЦІЯ_3 із змістом вказаним у позовній заяві.

Згідно з ч. 5 ст. 177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Із матеріалів поданих до позовні заяви убачається, що позивачем подано ряд електронних доказів - роздруківки із відповідних сайтів, скріншоти, копії яких не відповідають вимог цивільного процесуального законодавства.

Відповідно до ч. ч. 1, 2, 3 ст. 100 ЦПК України електронними доказами є інформація в електронній (цифровій) формі, що містить дані про обставини, що мають значення для справи, зокрема, електронні документи (в тому числі текстові документи, графічні зображення, плани, фотографії, відео- та звукозаписи тощо), веб-сайти (сторінки), текстові, мультимедійні та голосові повідомлення, метадані, бази даних та інші дані в електронній формі. Такі дані можуть зберігатися, зокрема, на портативних пристроях (картах пам`яті, мобільних телефонах тощо), серверах, системах резервного копіювання, інших місцях збереження даних в електронній формі (в тому числі в мережі Інтернет).

Електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги". Законом може бути передбачено інший порядок засвідчення електронної копії електронного доказу.

Учасники справи мають право подавати електронні докази в паперових копіях, посвідчених у порядку, передбаченому законом. Паперова копія електронного доказу не вважається письмовим доказом.

Таким чином, суд прийшов до переконання, що оскільки позивачем подано до суду копії електронних доказів, які не відповідають вимогам ч. 3 ст. 100 ЦПК України, а відтак суд прийшов до висновку про відсутність підтвердження відповідності копії письмового електронного доказу оригіналу.

Відповідно до частини 1 статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175 і 177 цього кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з частини 3 статті 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин вважаю, що позовну заяву, необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху у відповідності до частини 2 статті 185 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185, 260, 261, пунктом 3 розділу ХІІ «Прикінцеві положення» ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Київвлада»</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Товариство з обмеженою відповідальністю «НВП «Магістр», приватне акціонерне товариство «Діелектричні кабельні системи України» про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації - залишити без руху.

Надати позивачу строк протягом десяти днів з вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заява буде вважатись не поданою та повертається заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Роз`яснити, що відповідно до пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві положення» Цивільного процесуального кодексу України, в редакції Закону України від 18 червня 2020 року № 731-ІХ, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Ухвала в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти з дня складання повного судового рішення.

Ухвала в частині залишення заяви без руху оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. І. Якимець

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.04.2023
Оприлюднено17.04.2023
Номер документу110237365
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах про захист немайнових прав фізичних осіб, з них про захист честі, гідності та ділової репутації, з них:

Судовий реєстр по справі —758/3605/23

Рішення від 28.12.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Рішення від 28.12.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Постанова від 15.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кашперська Тамара Цезарівна

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні