Ухвала
від 11.06.2010 по справі 10-118
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Чернівці « 11 » червня 2010 р. колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Чернівецької області у складі:

Головуючого Кифлюка В.Ф.

суддів Підгорна С.П., Рулякова В.І.

за участю прокурора Сілічева А.В.

розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальну справу за апеляцією адвоката ОСОБА_1 на постанову Першотравневого районного суду м. Чернівців від 02 червня 2010 року.

Цією постановою задоволено подання слідчого та обрано запобіжний захід у виді взяття під варту

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженцю та мешканцю АДРЕСА_1, маючого незакінчену вищу освіту, працюючого менеджером агрофірми «Адмірал», судимого 18.07.2003 року Приморським районним судом м. Одеси за ст. ст. 142 ч. 3, 187 ч. 2 КК України на 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна,

обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ст. 186 ч. 2 КК України.

Суд у постанові зазначив, що враховує те, що ОСОБА_2 обвинувачується в скоєнні тяжкого злочину, раніше він судимий за вчинення умисних корисливих злочинів, є мешканцем іншої області і перебуваючи на волі, буде продовжувати займатися злочинною діяльністю, перешкоджатиме встановленню істині по справі.

На цю постанову адвокат ОСОБА_1 подав апеляцію, в якій просив скасувати оскаржуване судове рішення та передати ОСОБА_2 на поруки трудовому колективу ПП»Агро Адмірал».

При цьому апелянт посилався на те, що висновки суду про те, що його підзахисний схильний до вчинення злочинів і що останній буде продовжувати займатися злочинною діяльністю, спростовуються матеріалами справи, оскільки ОСОБА_2 працює, позитивно характеризується за місцем роботи, має хронічну хворобу і потребує стаціонарного лікування. Суд відмовився розглядати

Справа №10-118 /2010 р. Головуючий у І інстанції: Стецька Л.А.

Категорія: ст.186 ч.2 КПК України Доповідач: Кифлюк В.Ф.

клопотання трудового колективу ПП «Агро Адмірал» про передачу на поруки його підзахисного. Вважає, що немає підстав у триманні ОСОБА_2 під вартою.

Заслухавши доповідь судді, прокурора Сілічеву А.В., яка просила відмовити в задоволенні апеляції адвоката, а постанову суду залишити без змін, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи апеляції, колегія суддів вважає, що в задоволенні апеляції необхідно відмовити.

Як вбачається з матеріалів кримінальної справи, ОСОБА_2 обґрунтовано обвинувачується у вчиненні відкритого викрадення чужого майна. Останній раніше судимий за вчинення умисних корисливих насильницьких злочинів. Сам ОСОБА_2 є жителем іншої області, заперечує факт вчинення злочину.

Оскільки ОСОБА_2 обвинувачується у вчиненні умисного тяжкого злочину, є судимий за вчинення умисних тяжких злочинів, не має постійного місця проживання в Чернівецькій області, колегія суддів вважає, що суд І інстанції обґрунтовано прийшов до висновку про те, що перебуваючи на волі, ОСОБА_2 може продовжити вчиняти злочини, перешкоджатиме встановленню істини по справі та обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Посилання апелянта на те, що суд І інстанції не розглядав клопотання трудового колектив про передачу ОСОБА_2М, на поруки є безпідставним, оскільки відповідно до ст. 165-2 КПК України, суд при розгляді подання слідчого, прокурора, органу дізнання про обрання запобіжного заходу особі у виді взяття під варту вирішує питання чи є підстави для задоволення такого подання. І якщо суд не знайде підстав для задоволення подання та відмовить в його задоволенні, тоді, відповідно до ч. 6 ст. 165-2 КПК України, вправі обрати підозрюваному, обвинуваченому інший запобіжний захід, не повязаний із триманням під вартою.

Оскільки суд І інстанції обрав обвинуваченому ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді взяття під варту, він не міг вирішувати клопотання трудового колективу ПП «Агро Адмірал» про передачу на поруки обвинуваченого.

Колегія суддів вважає, що апеляційні вимоги є необґрунтовані і в задоволенні апеляції необхідно відмовити.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 365, 366, 148, 150, 155, 382 КПК України, колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Чернівецької області, -

У Х В А Л И Л А :

В задоволенні апеляції адвоката ОСОБА_1 відмовити, а постанову Першотравневого районного суду м. Чернівців від 02 червня 2010 року, якою обвинуваченому ОСОБА_2 обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту - залишити без змін.

Головуючий В.Ф. Кифлюк

Судді С.П. Підгорна

В.І. Руляков

Дата ухвалення рішення11.06.2010
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу11029400
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-118

Ухвала від 08.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Заліщук М. С.

Ухвала від 07.04.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Тараненко Ю. П.

Ухвала від 27.05.2011

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Гайдай Р. М.

Ухвала від 08.07.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Бойко Лариса Валентинівна

Ухвала від 01.07.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Михайлюк М.І.

Ухвала від 11.06.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Кифлюк Володимир Федорович

Ухвала від 08.07.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Хмельницької області

Бойко Лариса Валентинівна

Постанова від 26.06.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Тарбинський Валентин Григорович

Ухвала від 01.07.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Михайлюк М.І.

Ухвала від 15.02.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Мозговенко Валерій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні