Ухвала
від 29.03.2023 по справі 752/10045/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/10045/21

Провадження № 2/752/1162/23

У Х В А Л А

Іменем України

29.03.2023 року Голосіївський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Колдіної О.О.,

з участю секретаря Ракоїд Є.І.,

вивчивши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ" до державного реєстратора Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м.Києві Бродюк Ірини Юріївни, Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд", Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр сучасних інвестиційних рішень", ОСОБА_1 , Головного управління житлового забезпечення, ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мельника Романа Петровича, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Познякової Світлани Василівни про визнання свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу недійсним, скасування рішення та записів про державну реєстрацію права власності,

в с т а н о в и в:

в провадженні суду знаходиться справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ" до державного реєстратора Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м.Києві Бродюк Ірини Юріївни, Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд", Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр сучасних інвестиційних рішень", ОСОБА_1 , Головного управління житлового забезпечення, ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мельника Романа Петровича, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Познякової Світлани Василівни про визнання свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу недійсним, скасування рішення та записів про державну реєстрацію права власності.

Ухвалою суду від 25.04.2021 р. у даній справі було відкрито провадження; справу призначено до розгляду в порядку загального позовного провадження.

В ході підготовчого провадження 10.01.2023 р. Голосіївським районним судом м.Києва була постановлена ухвала, відповідно до якої позивачу надано десятиденний строк з дня отримання ухвали, для усунення недоліків, а саме сплати судового збору за вимогами майнового характеру в сумі 35541,13 гривень.

Станом на 29.03.2023 р. будь-яких доказів представником позивача на підтвердження ним виконання ухвали суду від 10.01.2023 р. суду не надано.

Вислухавши думку представників відповідачів, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне позовну заяву ТОВ "БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ" залишити без розгляду з наступних підстав.

Відповідно до ч. 4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

При зверненні до суду позивачем не були дотримані вимоги ст.177 ЦПК України та не надано підтвердження про сплату судового збору в належному розмірі, що стало підставою для постановлення ухвали від 10.01.2023 р. про залишення позову без руху та встановлено судом строк для усунення недолів і сплату судового збору у належному розмірі.

Позивачем не були виконані вимоги суду, викладені в ухвалі від 10.01.2023 р. та не надано доказів сплати суми судового збору в належному розмірі.

В силу положень п.8 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, та не було сплачено судовий збір і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк.

За таких обставин суд вважає за необхідне на підставі положень п.8 ч.1 ст.257 ЦПК України залишити позов без розгляду.

Зважаючи на викладене, керуючись ст.ст.119, 120, 207 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "БРАЙТ ІНВЕСТМЕНТ" до державного реєстратора Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у м.Києві Бродюк Ірини Юріївни, Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Міськжитлобуд", Товариства з обмеженою відповідальністю "Центр сучасних інвестиційних рішень", ОСОБА_1 , Головного управління житлового забезпечення, ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Мельника Романа Петровича, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Познякової Світлани Василівни про визнання свідоцтва про право власності та договору купівлі-продажу недійсним, скасування рішення та записів про державну реєстрацію права власності залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.03.2023
Оприлюднено26.04.2023
Номер документу110409464
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —752/10045/21

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 28.09.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 25.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 25.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні