Ухвала
від 25.04.2023 по справі 363/3611/19
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"25" квітня 2023 р. Справа № 363/3611/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2023 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Лукач О.П., вирішуючи питання про прийняття до провадження цивільної справи за позовною заявою Державного підприємства «Вищедубичанське лісове господарство» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Новосілківської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа: Кабінет Міністрів України, про визнання недійсними рішень та витребування майна з чужого незаконного володіння,

ВСТАНОВИВ:

20 квітня 2023 року до Вишгородського районного суду Київської області згідно постанови Верховного Суду від 5 квітня 2023 року надійшла вказана вище цивільна справа.

Так, суд касаційної інстанції, частково задовольнивши касаційні скарги ОСОБА_5 , ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , скасував рішення Вишгородського районного суду Київської області від 7 липня 2020 року та постанову Київського апеляційного суду від 17 грудня 2020 року в частині позовних вимог Державного підприємства «Вищедубичанське лісове господарство» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Новосілківської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа: Кабінет Міністрів України, про визнання недійсними рішень та витребування майна з чужого незаконного володіння, а справу, у цій частині, передав на новий розгляд до суду першої інстанції.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано у провадження судді Лукач О.П. для розгляду.

Враховуючи характер спірних правових відносин, вимоги статей 19, 187 ЦПК України справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Проведення підготовчого засідання у справі є необхідним.

Керуючись статтями 19, 187, 260, 353 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

прийняти до свого провадження цивільну справу у частині позовних вимог Державного підприємства «Вищедубичанське лісове господарство» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Новосілківської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа: Кабінет Міністрів України, про визнання недійсними рішень та витребування майна з чужого незаконного володіння.

Розглядати справу у загальному позовному провадженні та призначити до розгляду у підготовче засіданняна 22червня 2023року о15:30 у приміщенні Вишгородського районного суду Київської області за адресою: м. Вишгород, вул. Кургузова, 7.

Надіслати позивачу, відповідачам та третій особі копію ухвали про відкриття провадження у справі.

У підготовче засідання викликати сторін.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до частини четвертої статті 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому статтею 179 ЦПК України, також подавши до суду документи, що підтверджуються надсилання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому статтею 180 ЦПК України, також подавши до суду документи, що підтверджуються надсилання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору зобов`язана - у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали подати пояснення щодо позову, у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати пояснення на нього, із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову або відзиву. Одночасно із надсиланням (наданням) таких пояснень до суду, третя особа зобов`язана надіслати копію пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи (стаття 180 ЦПК України).

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Крім того, сторони мають можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://vsh.ko.court.gov.ua.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.П. Лукач

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.04.2023
Оприлюднено26.04.2023
Номер документу110420640
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про речові права на чуже майно, з них: спори про володіння чужим майном

Судовий реєстр по справі —363/3611/19

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Лукач О. П.

Постанова від 05.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Окрема думка від 05.04.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 09.12.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні