Ухвала
від 27.04.2023 по справі 553/897/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

27.04.2023

Ленінський районний суд м. Полтави

Справа № 553/897/23

Провадження № 2/553/2177/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(про відкриття провадження у справі)

27 квітня 2023 року м. Полтава

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави Високих М.С., перевіривши цивільну позовну заяву Полтавського державного аграрного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» (36011, м. Полтава, просп. Першотравневий, 10) до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ) про примусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення,

в с т а н о в и в:

Директор ВСП «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» звернувся до суду з цивільним позовом до відповідачів, в якому прохає примусово виселити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які зареєстровані за адресою: АДРЕСА_2 , визнавши такими, що втратили право на проживання та користування житловими приміщеннями по АДРЕСА_3 , без надання іншого житла і такими, що підлягають зняттю з реєстраційного обліку місця проживання у Центрі надання адміністративних послуг Полтавської міської ради та стягнути солідарно з відповідачів понесені судові витрати в загальному розмірі 20552 грн.

Позовна заява підсудна Ленінському районному суду м. Полтава, підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Пунктом 4 ч.2 ст.187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні (ч.4 ст.19 ЦПК України).

З огляду на характер виниклих правовідносин, розгляд зазначеної справи належить здійснювати за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.187 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за цивільним позовом Полтавського державного аграрного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про примусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження у справі.

Підготовче судове засідання призначити на 31 травня 2023 року о 13 год. 00 хв. у приміщенні Ленінського районного суду м. Полтави за адресою: 36022, м. Полтава, вул. Панянка, 38.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу та третім особам надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву відповідно до ст.178 ЦПК України, який починає свій перебіг з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, з наданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити сторонам, що за змістом ч.ч.2,5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Роз`яснити учасникам справи, що у відповідності до ст.43 ЦПК України, вони мають право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані: 1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; 2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи; 3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою; 4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази; 5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні; 6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки; 7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Крім прав та обов`язків, визначених ст.43 ЦПК України:

1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу;

2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження;

3) відповідач має право подати зустрічний позов у строк, встановлений для подання відзиву;

4) до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі;

5) сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України: https://court.gov.ua/sud1616/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

Ленінського районного суду м. Полтави М.С. Високих

Дата ухвалення рішення27.04.2023
Оприлюднено02.05.2023
Номер документу110533523
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення

Судовий реєстр по справі —553/897/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні