Ухвала
від 06.11.2023 по справі 553/897/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

06.11.2023

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/897/23

Провадження № 2/553/2177/2023

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 листопада 2023 року м.Полтава

Ленінський районний суд м.Полтави у складі головуючого судді Високих М.С., за участі секретаря судового засідання Зубань Н.Л., представника позивача ОСОБА_1 , представників відповідачів ОСОБА_2 , Вовненко О.В.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду справу за цивільним позовом Полтавського державного аграрного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про примусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення,

в с т а н о в и в:

Полтавський державний аграрний університет в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» звернувся до суду з цивільним позовом до відповідачів, в якому прохає примусово виселити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 , визнавши такими, що втратили право на проживання та користування житловими приміщеннями по АДРЕСА_2 , без надання іншого житла і такими, що підлягають зняттю з реєстраційного обліку місця проживання у Центрі надання адміністративних послуг Полтавської міської ради та стягнути солідарно з відповідачів понесені судові витрати в загальному розмірі 20552 грн.

Відповідачі ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 звернулись до суду із спільним зустрічним позовом до позовом Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України, в якому прохають визнати за ними право користування житловим приміщенням, а саме кімнатою АДРЕСА_3 та стягнути з понесені судові витрати.

У підготовчому судовому засіданні представники відповідачів прохали прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним.

Представник позивача у вирішенні цього питання покладався на розсуд суду.

Відповідачі ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_7 до суду не прибули, звернувшись із клопотанням про проведення підготовчого судового засідання за їх відсутності, в якому прохали прийняти пред`явлений ними зустрічний позов.

Перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Зустрічна позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України. Підстави для її повернення відсутні.

Відповідно до ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи, що зустрічний позов поданий у строк для подання відзиву, вимоги за зустрічним позовом взаємопов`язані із вимогами первісного позову і спільний їх розгляд є доцільним, задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного, суд дійшов висновку про необхідність об`єднання вимог за зустрічним позовом з первісним позовом.

Крім того, в порядку ст.ст.190, 191 ЦПК України суд вважає за необхідне направити відповідачам копію зустрічної позовної заяви з додатками та надати строк для подання відзиву на зустрічний позов.

Керуючись ст.ст.190-193 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Прийняти до спільного розгляду із первісним позовом зустрічний позов ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України про визнання права користування житловим приміщенням.

Копію зустрічної позовної заяви з копіями доданих до неї документів вручити позивачу.

Роз`яснити сторонам право на подачу відзиву на зустрічну позовну заяву а також відповіді на відзив та заперечень.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя

Ленінського районного суду м.Полтави М.С. Високих

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114725368
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення

Судовий реєстр по справі —553/897/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні