Ухвала
від 15.02.2024 по справі 553/897/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

15.02.2024

Ленінський районний суд м. Полтави

Справа № 553/897/23

Провадження № 2/553/191/2024

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 лютого 2024 року м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави в складі головуючого судді Високих М.С., з участю секретаря судового засідання Зубань Н.Л., представників позивача: Грубича В.В., ОСОБА_1 , представників відповідача: ОСОБА_2 , Вовненко О.В.,

розглянувши за правилами загального позовного провадження у підготовчому судовому засіданні в залі суду справу за цивільним позовом Полтавського державного аграрного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про примусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення та зустрічним позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України про визнання права користування житловим приміщенням,

в с т а н о в и в:

В провадженні Ленінського районного суду м. Полтави перебуває цивільна справа за позовом Полтавського державного аграрного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про примусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення та зустрічним позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України про визнання права користування житловим приміщенням.

Провадження у справі відкрито за ухвалою від 27.04.2023 з призначенням до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 06.11.2023 прийнято до спільного розгляду із первісним позовом зустрічний позов ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України про визнання права користування житловим приміщенням.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є остаточне визначення складу учасників судового процесу.

У підготовчому судовому засіданні, після постановлення на обговорення питання щодо складу учасників судового процесу, представники позивача за первісним позовом прохали залучити в межах первісного позову як третю особу Міністерство освіти і науки України. Представники відповідачів покладалися на розсуд суду.

Як вбачається з матеріалів справи на балансі відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління економіки і права Полтавського державного аграрного університету» перебуває об`єкт нерухомості - студентський гуртожиток, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 . ВСП «ФКУЕП ПДАУ» є закладом освіти, що входить у структуру Полтавського державного аграрного університету, власником якого є Міністерство освіти і науки України.

Положенням про Міністерство освіти і науки України , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 №630, визначено, що МОН є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах освіти і науки, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності , трансферу (передачі) технологій, а також забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за діяльність навчальних закладів, підприємств, установ та організацій, які надають послуги у сфері освіти або провадять іншу діяльність , пов`язану з наданням таких послуг, незалежно від їх підпорядкування і форми власності. Міністерство здійснює управління об`єктами державної власності, що належить до сфери його управління.

У відповідності до ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що позивачем при зверненні до суду заявлено вимогу про примусове виселення відповідачів з гуртожитку, визнавши їх такими, що втратили право на проживання та користування житловими приміщеннями, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 та перебуває на балансі відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління економіки і права Полтавського державного аграрного університету», який є закладом освіти, що входить у структуру Полтавського державного аграрного університету, власником якого є Міністерство освіти і науки України, останнє в якості учасника справи в межах первісного позову залучено не було. Беручи до уваги, що рішення суду може вплинути на його права та обов`язки, суд вважає за необхідне залучити є Міністерствоосвіти інауки України до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі викладеного та керуючись 53, 197,198 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у справі №553/897/23 за цивільним Полтавського державного аграрного університету в особі Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж управління, економіки і права Полтавського державного аграрного університету» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про примусове виселення та зняття з реєстрації без надання іншого жилого приміщення та зустрічним позовом ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Полтавського державного аграрного університету, Міністерства освіти і науки України про визнання права користування житловим приміщенням в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору за первісним позовом Міністерство освіти і науки України (просп. Берестейський, 10, м. Київ,01135).

У зв`язку із залученням до участі у справі третьої особи підготовче засідання відкласти на 10 год. 20 хв. 20.03.2024.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Зобов`язати позивача протягом двох днів з дня вручення копії ухвали направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення подати до суду до початку судового засідання.

Третій особі встановити п`ятнадцятиденний строк для подачі пояснень щодо позову, в яких викладаються аргументи, міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи щодо позову застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 ст.178 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, що за змістом ч.ч.2,5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях(електронних копіях),повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Роз`яснити третій особі, що у відповідності до ст.43 ЦПК України, вона має право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справив мережі Інтернет за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України: https://court.gov.ua/sud1616/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя

Ленінського районного суду м.Полтави М.С. Високих

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117042276
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права користування житловим приміщенням

Судовий реєстр по справі —553/897/23

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні