Ухвала
від 02.09.2010 по справі 2-625-10
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У Х В А Л А СПРАВ А № 2- 625-10

02 вересня 2010 року Соснів ський районний суд м. Черкаси в складі:

головуючого- судді - Плужник Т.Ф.

при секретарі - Гус ак І.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду м. Черкаси заяву про перег ляд заочного рішення Соснівс ького районного суду м.Черка си від 15.03.2010року по справі за по зовом КС "Кредит-Союз " до ОС ОБА_2 , ОСОБА_3, ТОВ " Автотр анс-Альянс" про стягнення бор гу за договором кредитної л інії ,-

В С Т А Н О В И В:

Заочним рішенням Соснівс ького районного суду м. Черка си від 15.03.2010року, ухваленому у с праві за вищезазначеним позо вом, позовні вимоги КС "Креди т-Союз " задоволено.

ОСОБА_2, ОСОБА_3 звернулися до суду з заявою п ро перегляд заочного рішення , посилаючись на те, що вони не були присутні в судових зас іданнях, в зв»язку з неотрима нням судових повісток. Крім т ого ОСОБА_2 в березні 2010рок у постійно знаходилась на ст аціонарному та амбулаторном у лікуванні. З цих причин вон и не мали можливості належни м чином захистити свої права . Соснівським райсудом м. Чер каси, при винесенні рішення , неповно з»ясовані обставин и , що мали значення по справі та не були досліджені та оцін ені докази , які вони не змогли подати до суду в зв»язку з ві дсутністю в судовому засіда нні з поважних причин.

В судовому засіданні з аявниця ОСОБА_2 заяву пі дтримала, просила задоволити , пояснила, що рішення Соснів ського райсуду м. Черкаси від 15.03.2010року повинно бути скасов ано , з тих підстав, що вона не з»явилась до суду з поважних причин, поскільки хворіла, ал е документів на підтвердженн я хвороби надати не може. Крі м того зазначила , що кредитни й договір в листопаді 2007року був розірваний за взаємною з годою. Боргові зобов»язання переведені на ОСОБА_4

ОСОБА_3 та представ ник ТОВ " Автотранс-Альянс" в с удове засідання не з»явилися , причини неявки не повідомил и, про час та місце судового за сідання повідомлялися належ ним чином.

Представник КС "Кредит -Союз " Андрущенко О.О. в суд овому засіданні просив відмо вити в задоволенні заяви про перегляд заочного рішення , п оскільки заявники не надали суду доказів на підтверджен ня поважності причин неявки в судове засідання . Крім того заявники стверджують , що ро зрахунок протирічить умовам договору, але не вказують яки м конкретно пунктам договору він протирічить. Стверджую ть, що мало місце розірвання д оговору, але не представляют ь доказів. До того ж доводи ві дповідачів заперечуються н аявними в матеріалах справи документами. Кошти в сумі 230000гр н. , отримані ОСОБА_4, були з араховані , як повернуті кошт и на особовий рахунок ОСОБ А_2 Сума боргу, стягнута за рі шенням суду складається з не повернутих платежів , які О СОБА_2 отримувала за додатк овими договорами.

Заслухавши пояснення пре дставника заявника , вивчивш и матеріали зазначеної вище цивільної справи та докази, н адані заявником, суд вважає, щ о заява не підлягає задоволе ню.

У відповідності до п. 1 ч. 3 ст. 2 31 ЦПК України суд може своєю у хвалою за результатами розгл яду заяви про перегляд заочн ого рішення залишити заяву б ез задоволення.

Відповідно до ст. 232 ЦПК Украї ни заочне рішення підлягає с касуванню, якщо судом буде вс тановлено, що відповідач не з *явився в судове засідання та не повідомив про причини нея вки з поважних причин і доказ и, на які він посилається мают ь істотне значення для прави льного вирішення справи.

З урахуванням вищенаведен ого, суд вважає, що підстав дл я скасування заочного рішенн я суду та призначення справи до розгляду в загальному пор ядку не має, поскільки заявни ця не довела поважних причин відсутності в судовому засі данні та не надала докази, як і мають істотне значення для правильного вирішення справ и.

Керуючись ст. ст. 209,210, п. 1 ч. 3 ст. 231 ЦПК України, суд-.

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволен ні заяви ОСОБА_2 , ОСОБА _3 про перегляд заочного ріш ення.

Заочне рішення може бути о скаржене в загальному поряд ку, встановленому ЦПК Україн и , шляхом подання апеляційн ої скарги протягом 10 днів з дати постановлення ухва ли про залишення заяви про пе регляд заочного рішення без задоволення .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається прот ягом 5 днів з дня її проголоше ння.

Головуючий :

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення02.09.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу11068047
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-625-10

Ухвала від 25.02.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

Рішення від 26.10.2010

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Унятицький Дмитро Євгенович

Ухвала від 13.10.2010

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Єланський Олег Геннадійович

Рішення від 06.09.2010

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Глянь Сергій Іванович

Рішення від 06.09.2010

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк Михайло Миколайович

Ухвала від 02.09.2010

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Плужник Тетяна Федорівна

Рішення від 25.08.2010

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Бондаренко Леонід Іванович

Ухвала від 06.07.2010

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк Михайло Миколайович

Рішення від 21.06.2010

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Черняк Владислав Валерійович

Ухвала від 24.06.2010

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Свиненко Михайло Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні