Ухвала
від 07.09.2010 по справі 6/218-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"07" вересня 2010 р. Справа № 6/218-Б-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі колегі ї суддів Ситюка В.Г. (головуючи й суддя), Пінтеліної Т.Г., Скобелкіна С.В., при секр етарі Мальцевій О.В., розглян увши справу

за заявою приватного п ідприємця ОСОБА_3, м. Херсо на

до приватного підприєм ця ОСОБА_3, м. Херсона

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: ДПІ у м . Херсоні - Князева Я.Є. - де рж. податк. інспектор, дов. № 5/9/10- 105 від 11.01.10 р.,

- АТ "Укрексімбанк" - Триг убенко Ю.П. - ю/к, дов. у справі,

- ВАТ "Райффайзен Банк Ав аль" - Колібабчук О.А., гол . ю/к, дов. у справі,

- ВАТ КБ "Хрещатик" - Танцюре нко Ю.О. - н-к відділу, дов. у сп раві,

- ВАТ "Кредобанк" - Брусенц ева О.С. - ю/к, дов. у справі,

ліквідатор - арбітражний керуючий Косовський В.С.

в с т а н о в и в:

Постановою господарсько го суду від 12.01.10 р. боржника визн ано банкрутом і відкрито лік відаційну процедуру, ліквіда тором банкрута призначено ар бітражного керуючого Косо вського В.С., якого зобов' я зано здійснити ліквідаційну процедуру та подати до суду з віт.

Ліквідатором подано до суд у звіт про виконану роботу.

Ухвалою господарського су ду від 16.07.10 р. для розгляду звіту ліквідатора призначено судо ве засідання.

Ліквідатором подано до суд у додаткові матеріали з лікв ідаційної процедури банкрут а та повідомлено про проведе ння роботи з ліквідаційної п роцедури банкрута в ході яко ї сформовано ліквідаційну ма су, оцінено і реалізовано май но, що належить банкруту та ви користано отримані від реалі зації майна кошти на частков е погашення вимог кредиторів , відшкодування витрат лікві датора, пов' язаних з провед енням ліквідаційної процеду ри та оплату винагороди лікв ідатора. При цьому зазначено на завершення на цей час лікв ідаційної процедури у зв' яз ку з відсутністю у боржника м айна та коштів. Також повідом лено про звернення кредитора АТ "Укрексімбанк" з клопотанн ям про продовження строку лі квідаційної процедури у зв' язку з поданням останнім поз ову про визнання угоди купів лі-продажу майна боржника не дійсною і неприйняттям на це й час судом апеляційної інст анції рішення по апеляційній скарзі, про що подано до суду копію клопотання кредитора.

Кредиторами скарг на дії лі квідатора чи зауважень по йо го роботі до суду не подано.

Кредитором АТ "Укрексімбан к" подано до суду клопотання п ро продовження строку ліквід аційної процедури, мотивуючи його поданням позову про виз нання угоди купівлі-продажу майна боржника недійсною і н еприйняттям на цей час судом апеляційної інстанції рішен ня по апеляційній скарзі і не визначеність на цей час пита ння щодо правомірності відчу ження боржником майна та мож ливості включення його до лі квідаційної маси. Представни ком кредитора підтримано кло потання про продовження стро ку ліквідаційної процедури з зазначених у заяві підстав.

Заслухавши ліквідатора, пр едставників кредитора, розгл янувши звіт ліквідатора, суд вважає клопотання кредитора про продовження строку лікв ідаційної процедури таким, щ о підлягає задоволенню з нас тупних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор по дає до господарського суду з віт і ліквідаційний баланс, д о якого додаються: показники виявленої ліквідаційної мас и (дані її інвентаризації); від омості про реалізацію об' єк тів ліквідаційної маси з пос иланням на укладені договори купівлі-продажу; копії догов орів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; ре єстр вимог кредиторів з дани ми про розміри погашених вим ог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вим ог кредиторів.

Постановою господарського суду Херсонської області ві д 12.01.10 р. боржника визнано банкр утом і відкрито ліквідаційну процедуру.

На виконання постанови суд у ліквідатором проведена лік відаційна процедура в ході я кої сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку майна та його реалізацію. Кошти, отр имані від продажу майна лікв ідатором використані на пога шення вимог кредиторів, пога шення витрат ліквідатора та оплату винагороди. За резуль татами ліквідаційної процед ури ліквідатором складено зв іт.

Проте, як вбачається з надан их до суду кредитором матері алів - біржової угоди та дов ідки Суворовського районног о суду м. Херсона, боржником за біржовою угодою від 16.08.09 р., яка оспорена кредитором в судов ому порядку, відчужено майно - автомобіль ГАЗ 31105, справу на правлено до апеляційної інст анції і на цей час судом апеля ційної інстанції рішення по апеляційній скарзі не прийня то.

Вказані обставини свідчат ь про невирішення на цей час п итання щодо правомірності ві дчуження боржником майна та можливості включення майна б оржника до ліквідаційної мас и, що в свою чергу свідчить про незавершення ліквідаційної процедури банкрута.

Відповідно до ст. 22 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцят ь місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не пе редбачено цим Законом.

За таких обставин, враховую чи закінчення строку ліквіда ційної процедури та необхідн ість додаткового часу для з' ясування вказаних питань, су д вважає за необхідним продо вжити строк ліквідаційної пр оцедури і повноважень ліквід атора, зобов' язавши його за безпечити завершення ліквід аційної процедури до встанов леного строку.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", ст. 86 ГПК Укра їни, суд, -

у х в а л и в:

1.Продовжити строк лікв ідаційної процедури і повнов аження ліквідатора арбітраж ного керуючого Косовськог о В.С. на 6 місяців.

2.Ліквідатору забезпечити з авершення ліквідаційної про цедури банкрута, звіт про про ведення ліквідаційної проце дури подати до суду.

3.Ухвалу надіслати кредитор ам, боржнику, ліквідатору.

Головуючий суддя В.Г. Ситюк

Судді Т.Г. Пінтеліна

С.В. Скобелкін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення07.09.2010
Оприлюднено10.09.2010
Номер документу11078170
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/218-б-07

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 16.07.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 12.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні