Ухвала
від 19.05.2011 по справі 6/218-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"19" травня 2011 р. Спр ава № 6/218-Б-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі колегі ї суддів Ситюка В.Г. (головуючи й суддя), Пінтеліної Т.Г., Сулімовської М.Б., при се кретарі Мальцевій О.В., розгля нувши справу

за заявою приватного підприємця ОСОБА_3, м. Херс он

до приватного підприєм ця ОСОБА_3, м. Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: АТ "Ук рексімбанк" - ОСОБА_4, ю/к, до в. у справі,

ВАТ "Райффа йзен Банк Аваль" - ОСОБА_6 , гол. експерт, дов. у справі,

ВАТ КБ "Хреща тик" - ОСОБА_7, н-к відділу, до в. у справі,

ліквідатор - арбітражний ке руючий Косовський В.С.

в с т а н о в и в:

Постановою господарсь кого суду від 12.01.10 р. боржника ви знано банкрутом і відкрито л іквідаційну процедуру, лікві датором банкрута призначено арбітражного керуючого Ко совського В.С., якого зобов' язано здійснити ліквідаційн у процедуру та подати до суду звіт.

Ухвалою господарського су ду від 07.09.10 р. строк ліквідаційн ої процедури і повноваження ліквідатора продовжено на 6 м ісяців.

Ліквідатором подано до суд у звіт про виконану роботу.

Ухвалою господарського су ду від 07.04.11 р. для розгляду звіту ліквідатора призначено судо ве засідання.

В судовому засіданні лікві датором повідомлено, що у бор жника на цей час відсутні буд ь-які майнові активи, які підл ягають включенню до ліквідац ійної маси. При цьому, зазначе но, що відповідно до інформац ії кредиторів на цей час не за вершено стягнення заборгова ності з поручителів боржника . Звіт ліквідатора розглянут о комітетом кредиторів на за сіданні комітету кредиторів та прийнято рішення про клоп отання перед судом про продо вження строку ліквідаційної процедури.

Кредитором ВАТ "Райффайз ен Банк Аваль" подано до суд у клопотання про продовження строку ліквідаційної процед ури на 6 місяців з підстав оска рження до апеляційної інстан ції рішення суду у справі № 2-280/ 11 про визнання договору купів лі-продажу недійсним та звер нення стягнення на предмет і потеки.

Представники кредиторів в важають за необхідне продовж ити строк ліквідаційної проц едури з посиланням на знаход ження на виконанні виконавчо ї служби виконавчих документ ів на стягнення боргу з поруч ителів боржника та необхідно сті додаткового часу для зав ершення стягнення боргу з по ручителів боржника.

Заслухавши ліквідатора, пр едставників кредиторів, розг лянувши звіт ліквідатора, су д вважає клопотання кредитор ів про продовження строку лі квідаційної процедури таким , що підлягає задоволенню з на ступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор по дає до господарського суду з віт і ліквідаційний баланс, д о якого додаються: показники виявленої ліквідаційної мас и (дані її інвентаризації); від омості про реалізацію об' єк тів ліквідаційної маси з пос иланням на укладені договори купівлі-продажу; копії догов орів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; ре єстр вимог кредиторів з дани ми про розміри погашених вим ог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вим ог кредиторів.

Відповідно до ст. 22 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцят ь місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не пе редбачено цим Законом.

Постановою господарського суду Херсонської області ві д 12.01.10 р. боржника визнано банкр утом і відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою господарського су ду від 07.09.10 р. строк ліквідаційн ої процедури і повноваження ліквідатора продовжено на 6 м ісяців.

На виконання постанови суд у ліквідатором проведена лік відаційна процедура в ході я кої сформовано ліквідаційну масу, здійснено оцінку майна та його реалізацію. Кошти, отр имані від продажу майна лікв ідатором використані на пога шення вимог кредиторів, пога шення витрат ліквідатора та оплату винагороди. За резуль татами ліквідаційної процед ури ліквідатором складено зв іт.

Проте, як вбачається з матер іалів справи на виконанні ор ганів державної виконавчої с лужби знаходяться виконавчі документи на стягнення борг у з солідарних боржників - пор учителів банкрута. Кредиторо м ВАТ "Райффайзен Банк Ава ль" в судовому порядку здійсн юється стягнення боргу з пор учителя боржника, - подана апе ляційна скарга на рішення мі сцевого суду.

Зазначені обставини підтв ерджуються копією постанови виконавчої служби від 27.12.10 р. пр о відкриття виконавчого пров адження, заявою кредитора пр о пред'явлення виконавчого д окументу - наказу суду № 11/88-10 від 25.06.10 р. до виконання, копіями рі шення та апеляційної скарги кредитора.

Таким чином вказані обстав ини свідчать про фактичну на явність дебіторської заборг ованості (заборгованості осі б, які несуть з боржником солі дарну чи субсидіарну відпові дальність), стягнення якої по винно здійснюватися в межах ліквідаційної процедури, що вбачається з положень ст.ст. 17 , 23, 25 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", так як відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом" вимоги незадоволені за недостатністю майна, вваж аються погашеними.

Окрім того ліквідатором не з' ясовано факт наявності ч астки майна боржника у спіль ному майні та наявності дебі торської заборгованості чи з аборгованості осіб, які несу ть з боржником солідарну чи с убсидіарну відповідальніст ь.

Комітетом кредиторів на за сіданні комітету 30.03.11 р. розгля нуто звіт ліквідатора та при йнято рішення про клопотання перед господарським судом п ро продовження строку ліквід аційної процедури.

За таких обставин, враховую чи необхідність додаткового часу для з'ясування вказаних питань та завершення ліквід аційної процедури, суд вважа є за необхідне продовжити ст рок ліквідаційної процедури і повноваження ліквідатора.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", ст. 86 ГПК Укра їни, суд, -

у х в а л и в:

1.Продовжити строк лік відаційної процедури і повно важення ліквідатора арбітра жного керуючого Косовсько го В.С. на 6 місяців.

2.Ліквідатору забезпечити з авершення ліквідаційної про цедури банкрута, звіт про про ведення ліквідаційної проце дури подати до суду.

3.Ухвалу надіслати кредитор ам, боржнику, ліквідатору.

Головуючий суддя В.Г. Ситюк

Судді Т.Г. Пінтеліна

М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено01.06.2011
Номер документу15562811
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/218-б-07

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 16.07.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 12.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні