Постанова
від 12.01.2010 по справі 6/218-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" січня 2010 р. Справа № 6/218-Б-07

Господарський суд Херсон ської області у складі колег ії суддів Ситюка В.Г. (головуюч ий суддя), Пінтеліної Т.Г., Скобєлкіна С.В., при сек ретарі Мальцевій О.В., розглян увши справу

за заявою приватного п ідприємця ОСОБА_3, м.Херсо н

до приватного підприєм ця ОСОБА_3, м.Херсона

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: ПАТ "Ук рексімбанк" - Тригубенко Ю.П. - ю/к, дов. у справі,

- ВАТ "Райффайзен Банк Ав аль" - Міщенко С.В. - ю/к, дов . у справі,

- ВАТ КБ "Хрещатик" - Танцюре нко Ю.О. - н-к відділу, дов. у сп раві,

- АКБ "Трансбанк" - Ліхута І.О. - нач. юр. відділу, дов. у сп раві,

- ОСОБА_9

від боржника: не прибув

в с т а н о в и в:

Боржник - прив атний підприємець ОСОБА_3 звернувся до господарсь кого суду із заявою про поруш ення справи про банкрутство, мотивуючи свої вимоги наявн істю кредиторської заборгов аності, у тому числі строк сп лати якої наступив та неможл ивості її погасити у повному розмірі у зв'язку з прийнятт ям рішення про припинення пі дприємницької діяльності та відсутністю коштів і недост атністю майна для повного за доволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду від 01.10.07р. боржника визнан о банкрутом і відкрито лікві даційну процедуру, призначен о ліквідатора і встановлено строк для заявлення кредитор ами вимог до боржника.

Постановою Вищого господа рського суду України від 03.02.09р . постанову господарського с уду від 01.10.07р. скасовано, справу передано на розгляд до госпо дарського суду Херсонської о бласті.

Ухвалою господарського су ду від 04.09.09р. заяву боржника про порушення справи про банкру тство залишено без розгляду у зв' язку з її відкликанням .

Постановою Запорізького а пеляційного господарського суду від 11.11.09р. ухвалу суду від 04.09.09р. скасовано, справу переда но на розгляд до господарськ ого суду.

Ухвалою господарського су ду від 10.12.09р. справу призначено до розгляду у підготовчому з асіданні, зобов' язано боржн ика (заявника) подати до суду д ані щодо фінансового і майно вого становища на час зверне ння до суду із заявою про пору шення справи про банкрутство , дані щодо вартості майна і йо го недостатності для повного задоволення вимог кредиторі в.

Боржник в судове засідання не прибув, витребувані матер іали, план погашення заборго ваності кредиторам до суду н е подав.

Присутні в судовому засіда нні представники кредиторів повідомили про неприйняття боржником заходів щодо погаш ення заборгованості, стягнен ня боргу в судовому порядку т а пред'явлення виконавчих до кументів до виконання і непо гашення боргу до цього часу ч ерез відсутність коштів та н едостатність майна, у тому чи слі і заставного, у зв'язку з й ого розукомплектуванням, руй нацією та відсутністю взагал і. При цьому, зазначено на від сутність інформації щодо бор жника та неподання ним за цей час будь-яких пропозицій щод о вирішення питання погашенн я боргу і можливість погашен ня боргу лише за рахунок прод ажу майна у ліквідаційній пр оцедурі боржника.

Суд вважає за можливим розг лянути справу у відсутність боржника, належним чином пов ідомленого про час і місце су дового засідання, за наявним и у справі матеріалами, відпо відно до ст. 75 ГПК України.

Заслухавши представників кредиторів, розглянувши і до слідивши матеріали справи, с уд вважає вимоги такими, що пі длягають задоволенню з насту пних підстав.

Відповідно до ст. 7 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" заява про порушення справи про бан крутство подається боржнико м або кредиторами у письмові й формі, підписується керівн иком боржника чи кредитора (і ншою особою, повноваження як ої визначені законодавством або установчими документами ), громадянином - суб'єктом пі дприємницької діяльності (йо го представником). Боржник зо бов'язаний звернутися в міся чний строк до господарського суду з заявою про порушення с прави про банкрутство у разі якщо задоволення вимог одно го або кількох кредиторів пр иведе до неможливості викона ння грошових зобов'язань бор жника в повному обсязі перед іншими кредиторами.

Відповідно до ч. 2 ст. 47 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зая ва про порушення справи про б анкрутство громадянина- пі дприємця може бути подана в г осподарський суд громадянин ом-підприємцем, який є боржни ком, або його кредиторами.

Як вбачається з матеріалі в справи, боржник - приватни й підприємець ОСОБА_3 є су б'єктом підприємницької діял ьності, - свідоцтво про держав ну реєстрацію фізичної особи -підприємця НОМЕР_2 від 29.07.02 р., ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місце проживання - АДРЕСА_1.

Боржником - ПП ОСОБА_3 27. 08.07 р. прийнято рішення № 27/08-ППД п ро припинення підприємницьк ої діяльності з підстав немо жливості своєчасного та повн ого виконання зобов'язань пе ред кредиторами.

В подальшому, 03.09.09р. за резуль татами проведеної інвентари зації та встановлення факту недостатності майна боржник а для повного задоволення ви мог кредиторів, боржником пр ийнято рішення № 03/09-Б про подан ня до господарського суду за яви про порушення справи про банкрутство.

Заборгованість боржника п еред кредиторами відповідно до доданого боржником до зая ви переліку кредиторів та з у рахуванням поданого доповне ння, становить 2780422, 68 грн. При цьо му, згідно поданих кредитора ми до суду заяв з вимогами до б оржника та реєстру вимог кре диторів заборгованість борж ника перед кредиторами на це й час становить близько 3,5 млн . грн., з яких АТ "Укрексімбанк" - 694 163,36 грн., ВАТ "Райффайзен Бан к Аваль" - 673127,54 грн., ВАТ "Кредо банк" - 1129491,75 грн., КБ "Хрещатик" - 918077,59 грн., АКБ "Трансбанк" - 75831,59 гр н. ( арк.справи 8, т. 9). Строк сплат и боржником заборгованості к редиторам настав, заборгован ість стягнена кредиторами в судовому порядку.

Окрім того, боржник, відпові дно до договору позики та роз писки від 01.09.06р. має заборгован ість перед ОСОБА_9 у розмі рі 106520 доларів США, що на час укл адення договору еквівалентн о 537926 грн., термін повернення як ої наступив 01.01.08р.

Відповідно до даних боржни ка (переліку майна, доповненн я до заяви), боржник має у влас ності нерухоме майно та обла днання загальною вартістю бл изько 491 тис. грн. і яке відповід но до укладених договорів є п редметом застави та іпотеки.

На час розгляду справи в суд і за повідомленням кредиторі в, акту інвентаризації від 24.11.0 8р. (арк. справи 75-78, т. 10), звіту про н езалежну оцінку (арк. справи 13 7-138, т. 10) вартості майнових актив ів боржника недостатньо для повного погашення вимог кред иторів у зв'язку з їх знецінен ням, руйнуванням та розукомп лектуванням. Окрім того, майн о, яке було предметом застави - земельна ділянка площею 2,5 га вилучена у боржника, - ріше ння господарського суду від 15.04.08р. у справі № 16/102-ПН-08 (арк. справ и 84-85, т. 10).

Таким чином, зазначені обст авини свідчать про наявність кредиторської заборгованос ті та недостатність майна і к оштів для її погашення боржн иком, а задоволення вимог одн ого або кількох кредиторів п риведе до неможливості викон ання грошових зобов'язань бо ржника в повному обсязі пере д іншими кредиторами, що в сво ю чергу, відповідно до ст.ст. 7, 4 7 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", зобов'язує боржника звер нутися до господарського суд у з заявою про порушення спра ви про банкрутство.

За таких обставин, враховую чи неподання боржником плану погашення боргів, відсутніс ть клопотання щодо надання с троку для можливості проведе ння боржником розрахунків з кредиторами чи укладення мир ової угоди, припинення боржн иком підприємницької діяльн ості, суд визнає боржника бан крутом і відкриває ліквідаці йну процедуру.

Враховуючи необхідність п остійного управління нерухо мим і рухомим майном боржник а, суд, призначає ліквідаторо м банкрута арбітражного керу ючого Косовського В'ячесла ва Станіславовича, який згі дно поданої до суду заяви не є заінтересованою особою та н е має обмежень, передбачених ст. 3 (1) Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом".

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 22, 24, 47- 48 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати приватного п ідприємця ОСОБА_3, м.Херсо н, ідентифікаційний номер Н ОМЕР_1 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну про цедуру строком на 6 місяців і п ризначити ліквідатором банк рута арбітражного керуючого Косовського В'ячеслава Ста ніславовича, ліц. АВ № 081136 від 01.08.06р.

3.Ліквідатору здійснити лік відаційну процедуру банкрут а і забезпечити виконання ді й, передбачених ст.ст. 25-32, 47 - 49 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ". Звіт про проведення ліквіда ційної процедури подати до с уду по завершенню ліквідацій ної процедури, реєстр вимог к редиторів, - до 01.03.10р.

4.Постанову надіслати боржн ику, кредиторам, арбітражном у керуючому Косовському В.С ., Херсонському обласному с ектору з питань банкрутства, державному реєстратору.

Головуючий суддя В.Г. Ситюк

Судді Т.Г. Пінтеліна

С.В. Скобелкін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення12.01.2010
Оприлюднено29.03.2010
Номер документу7576552
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/218-б-07

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 21.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 03.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 16.07.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 12.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні