Вирок
від 23.11.2009 по справі 1-102/09
БІЛОГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 1-102/2009 р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 листопада 2009 року Білогірський районний суд Хмельницької області

в складі: головуючого судді Герасимчук Н.П.

при секретарі Іващук М.В.,

з участю прокурора Ждановича І.Д. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Білогір»я Хмельницької області справу про обвинувачення

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя АДРЕСА_1 українця, громадянина України, неодруженого, з середньою освітою, військовозобовязаного, раніше не судимого,

у скоєнні злочину, передбаченого ст. 296 ч.1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 05 серпня 2009 року близько 01 години ночі, перебуваючи в стані алкогольного спяніння в приміщенні будинку культури с. Вязовець Білогірського району Хмельницької області, нехтуючи елементарними правилами поведінки, грубо порушив громадський порядок та спокій громадян, виражав явну неповагу до суспільства, безпричинно, з особливою зухвалістю, з хуліганських мотивів наніс один удар рукою в область голови громадянину ОСОБА_2, внаслідок чого останній впав і падаючи, головою розбив подвійне скло віконної рами, при цьому було порушено нормальний режим роботи закладу.

Підсудний вину у скоєному злочині визнав в вчиненому щиро розкаявся і пояснив, що 04.08.2009 року близько 21 години прийшов до будинку культури с. В?язовець, де зустрів своїх знайомих. Разом із ними розпили 1 літр горілки, тому він був в стані алкогольного спяніння і разом з іншою молоддю танцював та веселився в будинку культури. Біля першої години ночі вийшов на вулицю. Біля входу в приміщення будинку культури стояв гр. ОСОБА_2 Підійшовши до останнього наніс йому удар кулаком в область голови, хоча в неприязних відносинах з ним не перебував. ОСОБА_2 від завданого удару впав і падаючи розбив вікно в будинку культури. В зв?язку із цим завідуючий будинком культури припинив дискотеку та закрив приміщення. На даний час він з потерпілим примирився.

Відповідно до ч.3 ст. 299 КПК України судом обмежено дослідження фактичних обставин справи допитом підсудного, оглядом та проголошенням документів справи. Учасники судового розгляду проти цього не заперечують, підсудний пояснив, що йому зрозумілі положення ст. 299 КПК України.

Крім власного визнання вини у скоєнні вказаного злочину, вина підсудного доведена

і матеріалами справи:

- протоколом про обставини скоєного злочину із якого вбачається, що ОСОБА_1 в приміщенні будинку культури с.Вязовець Білогірського району Хмельницької області грубо порушував громадський порядок, з особливою зухвалістю побив гр.ОСОБА_2, чим порушив режим роботи закладу, спокій потерпілого та інших громадян (а.с.2);

- протоколом огляду місця події та фототаблицями до нього, яким виявлено в Вязовецькому сільському будинку культури Білогірського району Хмельницької області на підлозі куски побитого скла (а.с.5-9);

- іншими матеріалами справи.

Таким чином, суд вважає, що вина ОСОБА_1 у грубому порушенні громадського порядку, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю доведена і його дії слід кваліфікувати за ч.1 ст. 296 КК України.

При призначенні покарання суд враховує тяжкість скоєного злочину, особу винного, обставини, що помякшують та обтяжують покарання.

Підсудний скоїв злочин, що кваліфікується, як невеликої тяжкості.

За місцем проживання характеризується позитивно

Обставинами, що обтяжують покарання є вчинення злочину в стані алкогольного спяніння.

Обставинами, що помякшують покарання суд враховує його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, примирення з потерпілим, відшкодування заподіяної шкоди, злочин скоїв вперше.

При таких обставинах суд вважає за можливе призначити підсудному покарання з застосуванням ст.69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.1 ст.296 КК України.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд,

З А С У Д И В:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.296 КК України та призначити йому покарання з застосуванням ст. 69 КК України у вигляді штрафу в розмірі 5000 грн.

Вирок суду може бути оскаржений до апеляційного суду Хмельницької області через Білогірський районний суд протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Суддя Білогірського районного суду Н.П.Герасимчук

Дата ухвалення рішення23.11.2009
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу11102799
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-102/09

Ухвала від 22.11.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Болейко А. П.

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Зіневич І. В.

Ухвала від 27.01.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Тернопільської області

Максимович Ю. А.

Постанова від 16.07.2015

Кримінальне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Скрицький Л. П.

Вирок від 26.03.2008

Кримінальне

Димитровський міський суд Донецької області

Перекупка І. Г.

Постанова від 22.05.2009

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Запорожець Т. А.

Вирок від 16.06.2009

Кримінальне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Соловйов М. І.

Постанова від 14.07.2009

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Попова О.М.

Вирок від 15.06.2010

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Якубенко Олександр Борисович

Вирок від 23.11.2009

Кримінальне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Герасимчук Ніна Павлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні