Ухвала
від 18.05.2023 по справі 947/12480/22
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/12480/22

Провадження № 2/947/439/23

УХВАЛА

18.05.2023

Київський районний суд м.Одеси у складі головуючого судді Луняченка В.О.,

за участі представника позивача адвоката Судакова В.В.,

представника відповідача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання адвоката Брагарчук О.Р. представника відповідача за первинним позовом та позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 про призначення авто товарознавчої експертизи у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_2 ) про поділ спільного майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Київського районного суду м.Одеси перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 по поділ спільного майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу цивільну справу було розподілено судді Луняченку В.О..

У судовому засіданні 18.05.23 року адвокатом Брагарчук О.Р., що представляє інтереси ОСОБА_2 надано письмове клопотання про призначення судової авто товарознавчої експертизи з метою дослідження ринкової вартості автомобіля марки Mersedes-Benz Sprinter 316 CDI, 2011 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_3 , проведення, якої просить доручити судовому експерту Ткач Світлані Аркадіївні, та поставити на вирішення експерта питання перелічені у письмову клопотанні.

Частково заперечуючи проти даного клопотання, представник позивача за первинним позовом та відповідача за зустрічним -адвокат Судаков В.В., вважає за доцільне визначитись із питанням про визначення ринкової вартості зазначеного транспортного засобу , щодо виконавця експертизи заперечень не має.

У судовому засіданні сторони дійшли згоди щодо поставлення на вирішення авто товарознавчої експертизи наступного питання:- яка ринкова вартість автомобіля марки Mersedes-Benz Sprinter 316 CDI, 2011 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_3 .

Відповідно до ч. 1ст. 103 ЦПК Українисуд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно ч. 3ст. 103 ЦПК Українисуд з урахуванням обставин справи має право визначити експерта чи експертну установу самостійно. У разі необхідності може бути призначено декілька експертів для підготовки одного висновку (комісійна або комплексна експертиза).

Відповідно до ч. 4ст. 103 ЦПК Українипитання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

Згідно ч. 1ст. 104 ЦПК Українипро призначення експертизи суд постановляє ухвалу, в якій зазначає підстави проведення експертизи, питання, з яких експерт має надати суду висновок, особу (осіб), якій доручено проведення експертизи, перелік матеріалів, що надаються для дослідження, та інші дані, які мають значення для проведення експертизи.

Відповідно дост. 1 Закону України «Про судову експертизу»судова експертиза - це дослідження експертом на основі спеціальних знань матеріальних об`єктів, явищ і процесів, які містять інформацію про обставини справи, що перебуває у провадженні органів досудового розслідування чи суду.

Згідност. 12 Закону України «Про судову експертизу»незалежно від виду судочинства судовий експерт зобов`язаний: 1) провести повне дослідження і дати обґрунтований та об`єктивний письмовий висновок; 2) на вимогу особи або органу, які залучили експерта, судді, суду дати роз`яснення щодо даного ним висновку; 3) заявляти самовідвід за наявності передбачених законодавством підстав, які виключають його участь у справі.

З огляду на викладене, суд з метою з`ясування обставин справи, що мають значення для справи, для вирішення яких необхідні спеціальні знання, без яких встановити відповідні обставини неможливо, вважає необхідним задовольнити клопотання заявниці та призначити судову авто товарознавчу експертизу та поставити експерту наступні питання: яка ринкова вартість автомобіля марки Mersedes-Benz Sprinter 316 CDI, 2011 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_3 .

Керуючись, ст.ст.103,104 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_1 ) до ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_2 ) про поділ спільного майна подружжя та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про поділ спільного майна подружжя, судову авто - товарознавчу експертизу.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

- яка ринковавартість автомобіля марки Mersedes-BenzSprinter316CDI,2011року випуску,реєстраційний номер НОМЕР_3 ?

Проведення експертизи слід доручити судовому експерту Ткач Світлані Аркадіївні (свідоцтво №66 від 15.12.2017 року, видане на підставі рішення Центральної експертно- кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України, м.Одеса, вул. Буніна, 13) надати в розпорядження експертів виділені матеріали з цивільної справи № 947/12480/22

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 тел. представника НОМЕР_4 ).

Роз`яснити сторонам положення ст.109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі у експертизі.

Зобов`язати ОСОБА_3 на вимогу експерта, надати експерту безперешкодний доступ до об`єкту дослідження також зобов`язати учасників справи не чинити перешкод у доступі експертів при проведенні експертного дослідження об`єкту та наданні вільного доступу для його проведення.

Провадження по справі на час проведення експертизи не зупиняти.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. ст.384,385 Кримінального кодексу України.

Ухала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Луняченко В. О.

Дата ухвалення рішення18.05.2023
Оприлюднено05.06.2023
Номер документу111272706
СудочинствоЦивільне
Сутьподіл спільного майна подружжя

Судовий реєстр по справі —947/12480/22

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні