Ухвала
від 31.05.2023 по справі 405/2419/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/2419/23

Провадження № 2-о/405/34/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 травня 2023 року Ленінський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючого судді - Іванової Л.А.,

при секретарі - Дризі Є.В.,

за участю:

заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника ОСОБА_1 адвоката Бутельської Г.В.,

та представника заінтересованої особи житлово будівельного кооперативу «Будівельник» - Носкової Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кропивницькому заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: житлово-будівельний кооператив «Будівельник» (вул. Полтавська, 58 м. Кропивницький) про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 в порядку окремого провадження звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт її ( ОСОБА_1 ) проживання однією сім`єю із спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в період з січня 2017 року по день її смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто, не менше п`ять років до часу відкриття спадщини.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Кіровограда від 17 квітня 2023 року відкрито окреме провадження та призначено судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справи.

Крім того, в порядку підготовки справи до розгляду судом, зазначеною ухвалою витребувано уприватного нотаріусаКропивницького міськогонотаріального округуЗубко ОксаниПетрівни інформаціющодо спадковоїсправи,заведеної після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також інформацію щодо кола спадкоємців та зареєстрованих заповітів.

25 травня 2023 року приватним нотаріусом Кропивницького міського нотаріального округу Зубко О.П., на виконання зазначеної ухвали суду подана інформація, яка зареєстрована судом за вх. № 13133, за якою повідомлено, нею ( ОСОБА_3 ) заведено спадкову справу №23/2023 після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 . Із заявами про прийняття спадщини звернулися ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ; ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

В судовому засіданні судом поставлено на обговорення учасників справи питання щодо залучення до участі в даній справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_4 .

Заявник ОСОБА_1 та в її інтересах представник адвокат Бутельська Г.В. (діє на підставі ордеру на надання правничої (правової) допомоги серії ВА № 1049935 від 31 травня 2023 року), представник заінтересованої особи житлово будівельного кооперативу «Будівельник» Носкова Л.А. не заперечували щодо залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 235 ЦПК справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Предметом розгляду даної справи є встановлення юридичного факту факту проживання однією сім`єю, заявника ОСОБА_1 із спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , не менше як п`ять років до часу відкриття спадщини, а саме: з січня 2017 року по день смерті спадкодавця ІНФОРМАЦІЯ_1 , який необхідний заявнику для реалізації свого права на спадщину, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до п. 5 Постанови Пленуму Верховного Суду України №5 від 31 березня 1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», заінтересованими особами під час розгляду справ про встановлення фактів можуть бути особи, взаємовідносини яких із заявником залежать від мети факту, що підлягає встановленню; організації та установи, які згідно із законом мали б засвідчити той чи інший юридичний факт, але з тих чи інших причин своєчасно цього не зробили і така можливість втрачена; організації та установи, у яких заявник реалізуватиме рішення про встановлення юридичного факту.

До заінтересованих осіб віднесені ті, які беруть участь у справі і мають у ній матеріально-правову або державну чи громадську заінтересованість. Для них характерна юридична заінтересованість у справі. Однак, аналіз ст.293, 294 ЦПК України дозволяє зробити висновок, що поняття заінтересованих осіб в окремому провадженні обмежено за змістом. Заінтересованими будуть лише ті особи, взаємовідносини яких із заявником залежать від обставин, що підлягають встановленню і можуть вплинути на їх права та обов`язки.

Враховуючи викладене, а також приймаючи до уваги, що заявником ОСОБА_1 подано заяву про встановлення факту, що має юридичне значення в порядку окремого провадження, яке (окреме провадження) призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав, і не пов`язане із вирішенням спору про право, суд вважає необхідним залучити до участі у даній справі в якості заінтересованої особи: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 53, 235, 258-260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі в цивільній справі № 405/2419/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: житлово-будівельний кооператив «Будівельник» про встановлення факту, що має юридичне значення, в якості заінтересованої особи ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 (зареєстр. за адресою: АДРЕСА_2 ).

Направити заінтересованій особі ОСОБА_4 копію ухвали та копію заяви заявника ОСОБА_1 з доданими до неї документами.

Судове засідання у справі призначити на 26 червня 2023 року на 13:00 год.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда Лілія Андріївна Іванова

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення31.05.2023
Оприлюднено06.06.2023
Номер документу111300284
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —405/2419/23

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 20.12.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 20.12.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні