Ухвала
від 06.06.2023 по справі 194/652/22
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/4101/23 Справа № 194/652/22 Суддя у 1-й інстанції - Корягін В.О. Суддя у 2-й інстанції - Єлізаренко І. А.

УХВАЛА

06 червня 2023 року м. Дніпро

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Дніпровського апеляційного суду у складі:

головуючого судді Єлізаренко І.А.

суддів Красвітної Т.П., Свистунової О.В.

за участю секретаря Попенко Ю.К.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про залучення у якості правонаступника Управління виконавчоїдирекції Фондусоціального страхуванняУкраїни вДніпропетровській області усправі за апеляційноюскаргою Приватногоакціонерного товаристваДТЕК Павлоградвугілляна рішенняТернівського міськогосуду Дніпропетровськоїобласті від09лютого 2023року усправі запозовом Приватногоакціонерного товариства ДТЕКПавлоградвугілля доДержавної установиУкраїнський науково-досліднийінститут промисловоїмедицини,Головного управліннядержпраці уДніпропетровській області,Комунального некомерційногопідприємства Центрпервинної медико-санітарноїдопомоги м.Тернівки Тернівськоїміської ради,Управління виконавчоїдирекції Фондусоціального страхуванняУкраїни вДніпропетровській області, третя особа ОСОБА_1 про скасування медичних висновків та Акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання за формою П-4,-

В С Т А Н О В И Л А :

У червні 2022 року ПрАТ ДТЕК Павлоградвугілля звернулися до суду з позовом до ДУУкраїнський науково-дослідний інститут промислової медицини, Головного управління держпраці у Дніпропетровській області, КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Тернівки Тернівської міської ради, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, третя особа ОСОБА_1 про скасування медичних висновків та Акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання за формою П-4.

Рішенням Тернівського міського суду Дніпропетровської області від 09 лютого 2023 року відмовлено у задоволенні позовних вимог ПрАТ ДТЕК Павлоградвугілля до ДУ Український науково-дослідний інститут промислової медицини, Головного управління держпраці у Дніпропетровській області, КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Тернівки Тернівської міської ради, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області, третя особа ОСОБА_1 про скасування медичних висновків та Акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання за формою П-4.

В апеляційній скарзі ПрАТ ДТЕК Павлоградвугілля просить рішення суду від 09 лютого 2023 року скасувати та ухвалити нове рішення про задоволення позовних вимог ПрАТ ДТЕК Павлоградвугілля, посилаючись на неповне з`ясування судом обставин, що мають значення для справи, неправильного застосування судом норм матеріального права та порушення норм процесуального права.

01 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 21 вересня 2022 року №2620-ІХ Про внесення змін до Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування та Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до п.2 Прикінцевих та перехідних положень вказаного Закону припинено Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного Фонду України з 01 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Кабінету Міністрів України у встановленому порядку вжити заходів, що випливають із цього Закону.

Відповідно доп.2Прикінцевих таперехідних положеньвказаного Закону стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 року №1442 Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України триває робота Комісії з реорганізації управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області структурними підрозділами Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області припинило свою діяльність (дата запису 03 січня 2023 року).

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Враховуючи викладене, Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській області слід залучитидо участіу справіу якостіправонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

На підставі викладеного, керуючись 55, 222 ЦПК України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про залучення у якості правонаступника задовольнити.

Залучити Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській областідо участіу справіу якостіправонаступника Управліннявиконавчої дирекціїФонду соціальногострахування Українив Дніпропетровськійобласті усправі заапеляційною скаргоюПриватного акціонерноготовариства ДТЕКПавлоградвугілля нарішення Тернівськогоміського судуДніпропетровської областівід 09лютого 2023року усправі запозовом Приватногоакціонерного товариства ДТЕКПавлоградвугілля доДержавної установиУкраїнський науково-досліднийінститут промисловоїмедицини,Головного управліннядержпраці уДніпропетровській області,Комунального некомерційногопідприємства Центрпервинної медико-санітарноїдопомоги м.Тернівки Тернівськоїміської ради,Управління виконавчоїдирекції Фондусоціального страхуванняУкраїни вДніпропетровській області, третя особа ОСОБА_1 про скасування медичних висновків та Акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання за формою П-4.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили після її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя І.А.Єлізаренко

Судді Т.П.Красвітна

О.В.Свистунова

Дата ухвалення рішення06.06.2023
Оприлюднено08.06.2023
Номер документу111365760
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування медичних висновків та Акту розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання за формою П-4

Судовий реєстр по справі —194/652/22

Постанова від 27.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Постанова від 06.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 17.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні