Ухвала
від 19.06.2023 по справі 367/3355/23
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 11-сс/824/3716/2023 Головуючий у 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія ст.399 КПК України Доповідач в суді апеляційної інстанції: ОСОБА_2

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2023 року суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду ОСОБА_2 , вивчивши апеляційну скаргу адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах Приватного закладу загальної середньої освіти « Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ АКАДЕМІЯ », на ухвалу слідчого судді Ірпінського міського суду Київської області від 25 травня 2023 року,

В с т а н о в и в:

Цією ухвалою частково задоволено клопотання дізнавача СД ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів та надано дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції капітану поліції ОСОБА_4 , старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції капітану поліції ОСОБА_5 , дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції майору поліції ОСОБА_7 , начальнику сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції майору поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ (можливість ознайомитись, зробити копії) до документів, що містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ТОВ « Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ Академія », ідентифікаційний код 44881387 , що розташоване за адресою: Київська область, місто Ірпінь, вулиця Тургенівська, №50-Д , а саме до:

- посадової інструкції працівників ТОВ « Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ Академія » ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ;

- наказів про призначення на посаду ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ;

- висновку, складеного за результатами проведення розслідування нещасного випадку, який мав місце 21 грудня 2022 року за участі малолітнього ОСОБА_11 ;

- посадової інструкції директора ТОВ « Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ Академія » ОСОБА_12 та наказу про її призначення.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням суду першої інстанції, адвокат ОСОБА_3 , який діє в інтересах Приватного закладу загальної середньої освіти « Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ АКАДЕМІЯ », подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу слідчого судді Ірпінського міського суду Київської області від 25 травня 2023 року, постановити нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання.

Перевіривши зміст апеляційної скарги, вивчивши матеріали судового провадження та доводи апеляційної скарги, вважаю, що у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах Приватного закладу загальної середньої освіти « Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ АКАДЕМІЯ », слід відмовити, виходячи з наступного.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, чітко визначено та регламентовано Главою 31 Кримінального процесуального кодексу України.

Так, згідно ч. 3 ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених КПК України.

В ст. 309 КПК України наведено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку під час досудового розслідування.

До таких ухвал слідчого судді відноситься і ухвала про надання тимчасового доступу до речей і документів, окрім тих, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких особа позбавлена можливості здійснювати підприємницьку діяльність.

Доводи апелянта про наявність порушень при розгляді даного клопотання не можуть бути підставою для відкриття апеляційного провадження в спосіб не передбачений законом.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Таким чином, ухвала слідчого судді Ірпінського міського суду Київської області від 25 травня 2023 року у даному судовому провадженні оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, а тому у відкритті провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах Приватного закладу загальної середньої освіти « Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ АКАДЕМІЯ », слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 309, 399 КПК України,-

П о с т а н о в и в :

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах Приватного закладу загальної середньої освіти « Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ АКАДЕМІЯ », на ухвалу слідчого судді Ірпінського міського суду Київської області від 25 травня 2023 року, якою частково задоволено клопотання дізнавача СД ВП №2 Бучанського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів та надано дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції капітану поліції ОСОБА_4 , старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції капітану поліції ОСОБА_5 , дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому дізнавачу сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції майору поліції ОСОБА_7 , начальнику сектору дізнання відділу поліції №2 Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції майору поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ (можливість ознайомитись, зробити копії) до документів, що містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ТОВ « Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ Академія », ідентифікаційний код 44881387 , що розташоване за адресою: Київська область, місто Ірпінь, вулиця Тургенівська, №50-Д , а саме до:

- посадової інструкції працівників ТОВ « Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ Академія » ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ;

- наказів про призначення на посаду ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ;

- висновку, складеного за результатами проведення розслідування нещасного випадку, який мав місце 21 грудня 2022 року за участі малолітнього ОСОБА_11 ;

- посадової інструкції директора ТОВ « Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «ТІ ДЖІ АЙ Академія » ОСОБА_12 та наказу про її призначення.

Копію ухвали про відмову у відкритті провадження надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу, тобто адвокату ОСОБА_3 разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами.

На ухвалу апеляційного суду може бути подано касаційну скаргу протягом трьох місяців з дня її проголошення.

Суддя Київського апеляційного суду ОСОБА_2

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено22.06.2023
Номер документу111661981
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти життя та здоров'я особи

Судовий реєстр по справі —367/3355/23

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Мельник Володимир Васильович

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Глиняний Віктор Петрович

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 11.09.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 19.06.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 25.05.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні