Ухвала
від 21.06.2023 по справі 183/7407/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/7407/23

Провадження № 2/183/3601/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

21 червня 2023 рокусуддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до комунального підприємства «Новомосковський комбінат комунальних підприємств» про стягнення заборгованості із заробітної плати і середнього заробітку за час затримки розрахунку , -

В С Т А Н О В И В:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до комунального підприємства «Новомосковський комбінат комунальних підприємств» про стягнення заборгованості із заробітної плати і середнього заробітку за час затримки розрахунку .

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, перешкод для відкриття провадження, передбачених ст.ст.185,186 ЦПК України, не встановлено, справа підсудна Новомосковському міськрайонному суду Дніпропетровської області, позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

З огляду на положення ст. 19, ст. 274, ч.7 ст. 277 ЦПК України подана позовна заява підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Частиною 5 статті 279 ЦПК України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд вважає, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін .

Враховуючи викладене суд вбачає підстави для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 277, 279 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства «Новомосковський комбінат комунальних підприємств» про стягнення заборгованості із заробітної плати і середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовногопровадження без повідомлення (виклику) сторін.

Клопотання пророзгляд справиу судовомузасіданні зповідомленням сторінвідповідач можеподати встрок,що неперевищує п`ятнадцятиднів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Не пізніше п`ятнадцятиднів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`ятиднів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 21 червня 2023 року .

Суддя Оладенко О.С.

Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111676718
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із заробітної плати і середнього заробітку за час затримки розрахунку

Судовий реєстр по справі —183/7407/23

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 26.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні