Ухвала
від 26.06.2023 по справі 497/1293/23
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.06.2023

Єдиний унікальний №497/1293/23

Провадження №1-кс/497/440/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

26.06.2023 року м. Болград

Суддя Болградського районного суду Одеської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

без участі сторін,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Болградського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Болградського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором Болградської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів в зв`язку з досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42023162270000015, відомості щодо якого 22.03.2023, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 4 ст. 191 КК України.

Процесуальне керівництво по даному кримінальному провадженні здійснюється Болградською окружною прокуратурою.

В ході досудового розслідування встановлено, що в ході моніторингу засобів масової інформації на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_1 » оприлюднено інформацію, що управлінням майнових відносин облради з підрядником «А-ПРО-ГРУП» укладено договір на капремонт укриття Болградської гімназії імені Г.С. Раковського за 5,17 млн. грн.., при цьому наявні певні ознаки можливої розтрати Бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану.

Під час досудового слідства, виникла необхідність в отриманні завірених належним чином копій документів щодо капітального ремонту найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » розташована за адресою: АДРЕСА_1 »

З метою виконання вимог ст. 91 КПК України, встановлення всіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме з метою встановлення події кримінального правопорушення (часу місця, способу та інших обставин вчинення кримінального правопорушення), осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до завірених належним чином копій документів, що у теперішній час перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з майнових відносин, за адресою: АДРЕСА_2 ,

З метою отримання вищезазначеної інформації слідчим було направлено запит в порядку ст. 93 КПК України про збирання доказів до ІНФОРМАЦІЯ_3 з майнових відносин, на що було отримано відповідь, що викладена в запиті інформація має бути витребувана в порядку передбаченому главою 15 КПК України.

Також слідчий в своєму клопотанні зазначає, що відповідно до ч 2. ст.163 КПК України, існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, тому просить розглянути дане клопотання без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Ініціатор клопотання надав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, посилаючись на те, що в клопотанні про надання тимчасового доступу до документів викладені всі обставини справи

Представник ІНФОРМАЦІЯ_3 з майнових відносин в судове засідання не викликався відповідно до ч.2 ст.163 КПК України.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, обставини та підстави наведені в клопотанні, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали поданого клопотання, слідчий суддя вважає, що дійсно інформація, яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_3 з майнових відносин має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Таким чином, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що частково вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального провадження, вважає за можливе частково задовольнити клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів з правом вилучення копій документів.

При цьому слідчий суддя вважає необґрунтованим клопотання слідчого про тимчасовий доступ до інших документів, зазначених слідчим, оскільки ним не доведено значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, оскільки вони містять охоронювану законом таємницю відповідно до ч.1 ст. 162 КПК України.

При цьому, слідчий суддя враховує, що досудове розслідування знаходиться на стадії збирання і перевірки доказів, а тому в інтересах досудового розслідування, детальна інформація щодо доданих до клопотання матеріалів, відповідно до ст.ст.221,222,290 КПК Українипри обґрунтуванні вказаної ухвали не зазначається.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Болградського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів задовольнити частково.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_3 з майнових відносин, розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , надати слідчому слідчого відділу Болградського районного відділу поліції ГУПН в Одеській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що стосуються капітального ремонту найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » розташована за адресою: АДРЕСА_1 »: проектно-технічної та кошторисної документації за об`єктом; експертний висновок, за об`єктом; договір № 32 від 30 листопада 2022 року з додатками, а також у разі наявності додаткові угоди до договору; акти виконаних будівельних робіт та довідки про вартість будівельних робіт; документи, що підтверджують оплату виконаних робіт за договором № 32 від 30 листопада 2022 року; акти приховуваних робіт; договір технічного нагляду; перелік техніки, яка використовувалась на об`єкті,

з правом вилучення завірених належним чином копій зазначених документів,

В задоволенні клопотання в іншій частині відмовити.

Строк дії ухвали: один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано тимчасовий доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу111771808
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —497/1293/23

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 22.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 21.08.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 21.08.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні