Ухвала
від 12.09.2023 по справі 497/1293/23
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.09.2023

Єдиний унікальний №497/1293/23

Провадження №1-кс/497/722/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

12.09.2023 року м. Болград

Суддя Болградського районного суду Одеської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

без участі сторін,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Болградського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Болградського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором Болградської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів в зв`язку з досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42023162270000015, відомості щодо якого 22.03.2023, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 4 ст. 191 КК України.

Процесуальне керівництво по даному кримінальному провадженні здійснюється Болградською окружною прокуратурою.

В ході досудового розслідування встановлено, що 30 листопада 2022 року, між ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин (замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (генпідрядник) укладено договір № 32 по об`єкту: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ».

28 грудня 2022 року, сторони договору уклали додаткову угоду № 2 до договору № 32 від 30.11.2022, відповідно до якої внесені зміни до договору. 27 квітня 2023 року сторони договору уклали додаткову угоду № 5 до договору № 32 від 30.11.2022 року, відповідно до якої внесені зміни до п. 5.1. визнавши строк виконання робіт - 31 грудня 2023 року, з можливістю його продовження за згодою сторін.

29 грудня 2022 року, сторонами підписані акт № 1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2022 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати. 30 березня 2023 року, сторонами підписані акт № 2 приймання виконаних будівельних робіт за березень 2023 року та довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати.

Окрім того, 30 грудня 2022 року, ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин на рахунок овариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » перераховано кошти.

Оглядом місця події встановлено, що роботи за договором № 32 від 20 листопада 2022 року на об`єкті: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », проводяться, але їх фактичний обсяг може відрізнятися від обсягу вказаному у підписаних сторонами актами приймання виконаних будівельних робіт, а їх вартість та вартість придбаного устаткування завищена.

Орган досудового розслідування вважає, що в рамках кримінального провадження вбачається потреба в отриманні документів, сформованих в ході виконання робіт за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », та які перебувають у володінні та розпорядженні ІНФОРМАЦІЯ_4 з майнових відносин з можливістю їх вилучення в оригіналі.

З метоювиконання вимогст.91КПК України,встановлення всіхобставин,які підлягаютьдоказуванню укримінальному провадженні,а самез метоювстановлення події кримінального правопорушення (часу місця, способу та інших обставин вчинення кримінального правопорушення), осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до завірених належним чином копій документів, що у теперішній час перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_4 з майнових відносин за адресою: АДРЕСА_2 .

Ініціатор клопотання надала до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, посилаючись на те, що в клопотанні про надання тимчасового доступу до документів викладені всі обставини справи

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин в судове засідання не викликався відповідно до ч.2 ст.163 КПК України.

Розглянувши матеріали кримінального провадження, обставини та підстави наведені в клопотанні, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали поданого клопотання, слідчий суддя вважає, що дійсно інформація та документи, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_4 з майнових відносин, має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які потребують виявлення та фіксації для виконання завдань кримінального провадження.

Таким чином, враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що частково вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального провадження, вважає за можливе частково задовольнити клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів з правом вилучення копій документів.

Згідно ч.7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

При цьому заявником клопотання доведена мета вилучення певних документів в оригіналі для вирішення питання проведення експертизи.

При цьому, слідчий суддя вважає за неможливе надати дозвіл на вилучення оригіналу розробленої проектно-технічної та кошторисної документації за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », оскільки це може зупинити виконання підрядником будівельних робіт з виконання умов договору від 30 листопада 2022 року, між ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин (замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (генпідрядник) укладено договір № 32 по об`єкту: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », строк дії якого визначено до 31.12.2023 року, та подальше прийняття об`єкту в експлуатацію.

Також, враховуючи положення ч.2 ст. 245 КПК України, слід надати дозвіл на вилучення (виїмку) оригіналів документів у кількості 10 штук з вільними зразками підпису начальника ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин ОСОБА_5 за 2022 рік та у кількості 10 штук з вільними зразками печатки ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин.

При цьому, слідчий суддя враховує, що досудове розслідування знаходиться на стадії збирання і перевірки доказів, а тому в інтересах досудового розслідування, детальна інформація щодо доданих до клопотання матеріалів, відповідно до ст.ст.221,222,290 КПК Українипри обґрунтуванні вказаної ухвали не зазначається.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Болградського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів задовольнити частково.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_4 змайнових відносин(адреса: АДРЕСА_2 )надати слідчимслідчого відділуБолградського районноговідділу поліціїГУПН вОдеській областіобласті ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 тимчасовийдоступ додокументів,що стосуютьсякапітального ремонтунайпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 » розташована за адресою: АДРЕСА_1 » :

1.З можливістю вилучення (виїмки) оригіналів документів:

-договір № 32 від 30.11.2022 по об`єкту: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 » з додатками до договору: договірною ціною, графіком фінансування робіт, графіком виконання робіт;

-додаткові угоди до договору № 32 від 30.11.2022 по об`єкту: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 » з додатками до них;

-акти приймання виконаних будівельних робіт (Кб2в), довідки про вартість виконаних будівельних робіт (Кб3), підсумкові (локальні) відомості ресурсів; акти на закриття прихованих робіт; акти вартості устаткування щодо виконання робіт за об`єктом «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-документи у кількості 10 штук з вільними зразками підпису начальника ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин ОСОБА_5 за 2022 рік;

-документи у кількості 10 штук з вільними зразками печатки ІНФОРМАЦІЯ_1 з майнових відносин.

2.З можливістю отримання засвідчених копії документів:

-розроблену проектно-технічну та кошторисну документацію за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-документ щодо виділення грошей на проведення робіт за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-дефектний акт за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-договір на розробку проектно-технічної (кошторисної) документації за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », та платіжне доручення за його виконання;

-звіт державної експертизи проектно-технічної та кошторисної документацію за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 », а також платіжне доручення про його оплату;

-документ щодо затвердження проектно-технічної та кошторисної документацію за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-договір на виконання послуг з технічного та авторського нагляду на об`єкті «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 » з додатками до них

-документи у тому числі розрахункові відомості на устаткування придбане в ході виконання робіт на об`єкті «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-листування з підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з приводу виконання робіт на об`єкті: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

-платіжні доручення (чи іншій документ), що підтверджує оплату за роботи за об`єктом: «Капітальний ремонт найпростішого укриття Обласного закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 »;

Строк дії ухвали: два місяці з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про доступ до речей і документів, підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано тимчасовий доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу113406174
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —497/1293/23

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 22.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 12.09.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 21.08.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 21.08.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Висоцький С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні