Ухвала
від 07.07.2023 по справі 627/1120/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/1120/20

07.07.2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про призначення справи до розгляду

07.07.2023 року смт Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Бугаєнко І.В.,

за участі секретаря Сургай М.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Краснокутськ цивільну справу за первісним позовом Приватної агрофірми «ВАТАЛ», представник позивача адвокат Синєпольська Ольга Валеріївна до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Краснокутська селищна рада Богодухівського району Харківської області про визнання договору оренди недійсним, та за зустрічнимпозовом ОСОБА_2 до Приватної агрофірми «Ватал», треті особи на стороні позивача фізична особа підприємець ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії про визнання недійсним договору оренди землі

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за первісним позовом Приватної агрофірми «ВАТАЛ», представник позивача адвокат Синєпольська Ольга Валеріївна до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Краснокутська селищна рада Богодухівського району Харківської області про визнання договору оренди недійсним, та за зустрічнимпозовом ОСОБА_2 до Приватної агрофірми «Ватал», треті особи на стороні позивача фізична особа ОСОБА_3 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії про визнання недійсним договору оренди землі.

30.12.2020 року ухвалою суду позовну заяву було прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, відповідачу запропоновано в установлений судом строк подати письмовий відзив та письмові пояснення на позов.

Ухвалою Краснокутського районного суду Харківської області від 10.03.2021 року продовжено строк підготовчого провадження.

06.04.2021 року ухвалою суду прийнято до спільного розгляду зустрічну позовну заяву.

15.09.2021 року судом прийнято заяву представника позивача за первісним позовом/представника відповідача за зустрічним позовом адвокат Синєпольська О.В. про зменшення розміру позовних вимог та закрито підготовче провадження у справі.

Ухвалою від16.11.2022року судповернувся достадії підготовчогопровадження тадо участіу справів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спорунастороні позивачаза зустрічнимпозовом, було залучено ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії.

18.01.2023 року ухвалою суду у цивільній справі з кола відповідачів за первісним позовом виключено державного реєстратора Виконавчого комітету Козіївської сільської ради Краснокутського району Харківської області Овчаренко Валентину Олексіївну; з кола відповідачів у цивільній справі за первісним позовом виключено Головне управління Держгеокадастру в Харківській області; в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у цивільній справі за первісним позовом залучено Краснокутську селищнураду Богодухівськогорайону Харківськоїобласті.Третій особі,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, з дня вручення даної ухвали визначено десятиденний строк для подання пояснень щодо позову або відзиву. Продовжено строк підготовчого провадження.

Ухвалою суду від 20.03.2023 року судом прийнято заяву представника позивача за первісним позовом адвокатом Перевєрзєвою К.М. про зміну предмету позову, постановлено розглядати справу з урахуванням зміненого предмету позову.

Представник позивача за первісним позовом /представник відповідача за зустрічним ПА «ВАТАЛ» - адвокат Перевєрзєва К.М. у підготовчому засіданні проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду не заперечувала.

Відповідач за первісним позовом /третя особа за зустрічним позовом ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи судом повідомлявся, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідач за первісним позовом/позивач за зустрічним позовом ОСОБА_4 у підготовче засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи судом повідомлялася, про причини неявки суд не повідомила.

Представник третьої особи за первісним позовом Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, у відкрите підготовче засідання не з`явився, в матеріалах справи міститься клопотання про розгляд справи без участі представника, при розгляді справи покладаються на розсуд суду.

Представник третьої особи за зустрічним позовом Головне управління Держгеокадастру в Харківській області у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляд справи повідомлений належним чином, надали клопотання про розгляд справи призначеної на 07.07.2023 року провести у відсутність їх представника.

Представник третьої особи за зустрічним позовом ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи судом повідомлявся, про причини неявки суд не повідомив.

Суд, дослідивши матеріали справи, доходить наступного.

Пунктом 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК Українипередбачено, що в підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декілька судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому провадженні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підготовче провадження підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за первісним позовом Приватної агрофірми «ВАТАЛ», представник позивача адвокат Синєпольська Ольга Валеріївна до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Краснокутська селищна рада Богодухівського району Харківської області про визнання договору оренди недійсним, та за зустрічнимпозовом ОСОБА_2 до Приватної агрофірми «Ватал», треті особи на стороні позивача фізична особа підприємець ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії про визнання недійсним договору оренди землі.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 24липня 2023року о13год.00хв. в залі судових засідань Краснокутського районного суду Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Бугаєнко

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.07.2023
Оприлюднено11.07.2023
Номер документу112079508
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —627/1120/20

Постанова від 31.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні