Ухвала
від 01.08.2023 по справі 627/1120/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/1120/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

01.08.2023смт Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області у складі головуючого судді Бугаєнко І.В., за участю секретаря Сургай М.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача за первісним позовом ПА «ВАТАЛ» адвоката Перевєрзєвої К.М. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за первісним позовом Приватної агрофірми «ВАТАЛ», представник позивача адвокат Синєпольська Ольга Валеріївна до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Краснокутська селищна рада Богодухівського району Харківської області про визнання договору оренди недійсним, та за зустрічнимпозовом ОСОБА_2 до Приватної агрофірми «Ватал», треті особи на стороні позивача фізична особа підприємець ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії про визнання недійсним договору оренди землі

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за первісним позовом Приватної агрофірми «ВАТАЛ», представник позивача адвокат Синєпольська Ольга Валеріївна до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Краснокутська селищна рада Богодухівського району Харківської області про визнання договору оренди недійсним, та за зустрічнимпозовом ОСОБА_2 до Приватної агрофірми «Ватал», треті особи на стороні позивача фізична особа підприємець ОСОБА_1 , Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ДП «Центр державного земельного кадастру» в особі Харківської регіональної філії про визнання недійсним договору оренди землі.

31.07.2023 року від представника позивача за первісним позовом ПА «ВАТАЛ» адвоката Перевєрзєвої К.М. до суду надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Клопотання мотивоване тим, що вона позбавлена можливості з`явитися в судове засідання призначене на 20.09.2023 року о 13 год. 00 хв., так як вона знаходиться в м. Харкові, який територіально віддалений від місця знаходження суду, де відбувається судове засідання. Однак представник зацікавлена в тому, щоб судове засідання відбулося, а тому просить суд забезпечити можливість її присутності у вищевказаному судовому засіданні шляхом забезпечення проведення відеоконференції за допомогою власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Згідно із ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно із вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи викладене, з метою недопущення порушення розумних строків розгляду справи та права на доступ до правосуддя, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача за первісним позовом ПА «ВАТАЛ» адвоката Перевєрзєвої К.М. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. ст.212,260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача за первісним позовом ПА «ВАТАЛ» адвоката Перевєрзєвої К.М. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача за первісним позовом ПА «ВАТАЛ» адвоката Перевєрзєвої К.М. у судовому засіданні, яке призначене на 20 вересня 2023 року о 13 годині 00 хвилин, по цивільній справі за первіснимпозовом Приватноїагрофірми «ВАТАЛ»,представник позивача адвокатСинєпольська ОльгаВалеріївна дофізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору Краснокутськаселищна радаБогодухівського районуХарківської областіпро визнаннядоговору орендинедійсним,та зазустрічнимпозовом ОСОБА_2 до Приватноїагрофірми «Ватал»,треті особина стороніпозивача фізична особапідприємець ОСОБА_1 ,Головне управлінняДержгеокадастру уХарківській області,ДП «Центрдержавного земельногокадастру» вособі Харківськоїрегіональної філіїпро визнаннянедійсним договоруоренди землі, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити представника позивача за первісним позовом ПА «ВАТАЛ» адвоката Перевєрзєвої К.М., що, відповідно до ч. 5 ст. 212ЦПК України,ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. В. Бугаєнко

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112538936
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —627/1120/20

Постанова від 31.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 10.10.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні