Ухвала
від 12.07.2023 по справі 367/6682/21
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/6682/21

Провадження №2/367/2007/2023

УХВАЛА

Іменем України

12 липня 2023 року Ірпінський міський суд Київської областів складі:

головуючогосудді Мерзлого Л.В.,

при секретарі судових засідань Валюх В.І.,

представника позивача Качур Р.В.,

представника відповідача Северин Я.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Ірпінь цивільну справу за позовом ТОВ "Марторгсервіс" до ОСОБА_1 про стягнення збитків,-

в с т а н о в и в :

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла позовна заява ТОВ "Марторгсервіс" до ОСОБА_1 про стягнення збитків

До суду від представника відповідача адвоката Северин Я.В. надійшло клопотання про залишення позовної заяви без розгляду по тим підставам, що позовну заяву подано від імені ТОВ «Марторгсервіс» подано особою, яка не має повноважень на ведення справи.

В судовому засіданні представник позивача просив відмовити в задоволенні клопотання.

Представник відповідача в судовому засіданні просила задовольнити клопотання.

Дослідивши матеріали справи та заяву про залишення позову без розгляду, суд дійшов наступного висновку.

Судом встановлено,що ухвалою Ірпінськогоміського судуКиївської області від 29.09.2021 по справі за позовом ТОВ "Марторгсервіс" до ОСОБА_1 про стягнення збитків відкрито провадження. Розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

За змістом ч. 3 ст. 58 ЦПК України юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

За загальними правилами цивільного законодавства, самопредставництво це право одноосібно виконавчого органу (керівника) або уповноваженого члена колегіального виконавчого органу безпосередньо діяти від імені такої особи без довіреності, представляючи її інтереси в силу закону, статуту, положення.

Для визнання особи такою, яка діє в порядку самопредставництва, потрібно, щоб у відповідному законі, статуті, положенні чи трудовому договорі (контракті) було чітко визначене її право діяти від імені такого органу державної влади без додаткового уповноваження.

Як вбачається з доданих до позовної заяви додатків на підтвердження повноважень директора Замай І.О. було додано Витяг з державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно з пунктом 13 частини другої статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» № 755-IV у Єдиному державному реєстрі містяться відомості про керівника юридичної особи та про інших осіб (за наявності), які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо: прізвище, ім`я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), дані про наявність обмежень щодо представництва юридичної особи.

Таким чином, згідно з відомостями у державному реєстрі, особа, яка підписала позовну заяву, має повноваження вчиняти дії від імені суб`єкта юридичної особи в порядку самопредставництва, а тому, суд дійшов висновку, що такі відомості на підтвердження повноважень підписанта є достатнім та належним доказом.

На підставі викладеного, керуючись ст. 58 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Відмовити в задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Северин Я.В. про залишення позовної заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду апеляційної скарги.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1013/ та в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя: Л.В. Мерзлий

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112256273
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них

Судовий реєстр по справі —367/6682/21

Ухвала від 10.10.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 03.09.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мерзлий Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні