Ухвала
від 19.07.2023 по справі 166/640/23
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 166/640/23

провадження № 2/166/135/23

У Х В А Л А

19 липня 2023 року смт Ратне

Ратнівський районний суд Волинської області у складі головуючого - судді Свистун О.М., за участю секретаря - Заєць Н.П., розглянувши клопотання адвоката Тертичного Юрія Вікторовича про його вступ у справу як представника, надання доступу до електронної справи в підсистемі "Електронний суд" та участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Волинської філії Державного підприємтсва "СЕТАМ", Ратнівського відділу державної виконавчої служби у Ковельському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_5 , про визнання недійсними результатів прилюдних торгів, протоколу та акта про проведення електронних торгів, витребування земельної ділянки,

встановив:

У провадженні Ратнівського районного суду перебуває цивільна справа за позовом представника позивача Жуковського В.В. в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Волинської філії Державного підприємтсва "СЕТАМ", Ратнівського відділу державної виконавчої служби у Ковельському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_5 про визнання недійсними результатів прилюдних торгів, протоколу та акта про проведення електронних торгів, витребування земельної ділянки.

Ухвалою суду від 13.06.2023 відкрито провадження в даній справі за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання на 21 липня 2023 року в приміщенні Ратнівського районного суду Волинської області.

Адвокат Тертичний Ю.В. 10 липня 2023 року через підсистему "Електронний суд" звернувся до суду із завами про залучення його у справу в якості представника відповідача з наданням доступу до електронної справи № 160/640/23 в підсистемі "Електронний суд", а також про його участь в усіх судових засіданнях поза межами приміщення суду в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів у зв`язку з воєнним станом та віддаленістю суду від робочого місця адвоката.

Суд, розглянувши заяви адвоката Тертичного Ю.В., вважає їх обґрунтованими і такими, що підлягають до задоволення.

Відповідно до ст.ст. 152, 153 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", п. 2.3 рішення Ради суддів України від 12.04.2018 №16 та вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України №30 від 26.11.2010 (із наступними змінами та доповненнями), з метою забезпечення обміну електронними документами між судами та учасниками судового процесу наказом Державної судової адміністрації України №628 від 22 грудня 2018 року запроваджено тестовий режим експлуатації підсистеми "Електронний суд" у всіх місцевих та апеляційних судах України (пілотних судах).

У газеті "Голос України" від 04.09.2021 №168 (7668) Вищою радою правосуддя було опубліковано оголошення про початок функціонування цих підсистем.

У силу пункту 2 параграфа 2 розділу 4 Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" (далі Закон) підсистеми (модулі) ЄСІТС починають функціонувати через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя відповідного оголошення.

Згідно із п.п. 1, 2, 3 Розділу ХІ Положення про автоматизовану систему документообігу суду, обмін електронними документами між судом, ОСП, фізичними особами та учасниками судового процесу забезпечується засобами підсистеми електронного суду.

Учасники судового процесу за допомогою зареєстрованого електронного кабінету можуть надсилати копії електронних документів іншим учасникам судової справи, крім випадків, коли інший учасник не має зареєстрованого електронного кабінету, подавати позовні заяви та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також отримувати судові рішення та інші електронні документи.

Особи за допомогою зареєстрованого електронного кабінету формують проекти (створюють шляхом заповнення відповідних форм, редагують, долучають), підписують та подають до суду і ОСП електронні запити, скарги, пропозиції та інші непроцесуальні звернення, що стосуються діяльності таких органів, а також отримують відповідь на них.

За змістом ч. 1 ст. 58 ЦПК України сторона може брати участь у справі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Відповідно до положень частин 4, 7 ст. 62 ЦПК України повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Згідно з ч. 1 ст. 64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Доданим до відзиву ордером №1064030 від 26.06.2023 та свідоцтвом про право на зайняття адвокатською діяльністю №312, виданим Волинською обласною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури 07.02.2006, підтверджується, що Тертичний Ю.В. є адвокатом, надає правничу (правову) допомогу ОСОБА_3 .

З огляду на викладене, з метою забезпечення реалізації процесуальних прав представника відповідачки ОСОБА_3 адвоката Тертичного Ю.В., останньому слід надати доступ до електронної справи № 160/640/23 у підсистемі "Електронний суд".

Вирішуючи клопотання представика відповідача Тертичного Ю.В. про участь у судових засіданнях у режимі відеокоференції, суд дійшов такого висновку.

Так, за змістом ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Клопотання представника відповідачки ОСОБА_3 адвоката Тертичного Ю.В. відповідає вимогам, які встановлені ст. 212 ЦПК України.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне судові засідання в даній справі проводити в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст.ст. 14, 43, 58, 62, 212, 258, 261 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання адвоката Тертичного Юрія Вікторовича про вступ його у справу як представника, надання доступу до електронної справи в підсистемі "Електронний суд" та про його участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції задовольнити.

Внести відомості про представника відповідачки ОСОБА_3 адвоката Тертичного Юрія Вікторовича (електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: Волинська область, м. Луцьк, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ), до відомостей про учасника справи для доступу до електронної справи № 166/640/23 у підсистемі "Електронний суд".

Надати представнику відповідачки ОСОБА_3 адвокату Тертичному Юрію Вікторовичу доступ до електронної справи № 166/640/23 у підсистемі "Електронний суд".

Судові засідання з розгляду справи за позовом представника позивача ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Волинської філії Державного підприємтсва "СЕТАМ", Ратнівського відділу державної виконавчої служби у Ковельському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_5 про визнання недійсними результатів прилюдних торгів, протоколу та акта про проведення електронних торгів, витребування земельної ділянки,проводити в режимі відеоконференції з можливістю участі представника відповідачки ОСОБА_3 адвоката Тертичного Юрія Вікторовича (телефон НОМЕР_2 , адреса електронної пошти - ІНФОРМАЦІЯ_1 )у судовому засіданні поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити адвокату Тертичному Юрію Вікторовичу, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ратнівського

районного суду О.М.Свистун

Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено21.07.2023
Номер документу112286248
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення електронних торгів, витребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —166/640/23

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

Ухвала від 26.05.2023

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Свистун О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні