Ухвала
від 19.07.2023 по справі 644/523/23
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 644/523/23

Провадження № 2-о/645/90/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадженя та призначення у судове засідання

19 липня 2023 р. м. Харків

Суддя Фрунзенськогорайонного суду м. Харкова Сілантьєва Е.Є., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа : Опікунська рада адміністрації Індустріального району Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним та призначення другого опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з заявою, заінтересована особа : Опікунська рада адміністрації Індустріального району Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним, призначення опікуна ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до розпорядження голови Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 17 липня 2023 року справу передано до Фрунзенського районного суду м. Харкова, як найбільш територіально наближеному суду, в обґрунтування розпорядження зазначено, що в Орджонікідзевському районному суд м. Харкова відсутні присяжні, як перебувають у розподілі в автоматизованій системі документообігу суду через закінчення їх повноважень.

Подана заява підсудна Фрунзенському районному суду м. Харкова та відповідає вимогам статті 297 ЦПК України.

Відповідно до частини третьої статті 297 Цивільного процесуального кодексу України у заяві про визнання фізичної особи недієздатною мають бути викладені обставини, що свідчать про хронічний, стійкий психічний розлад, внаслідок чого особа не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними.

Згідно із ч.1 ст. 299 ЦПК України справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Відповідно до ч. 4 ст. 31 ЦПК України передача справи з підстави, передбаченої пунктом 2 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі розпорядження голови суду на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду.

Частиною 3 ст.294ЦПКУкраїни передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Підстави для залишення заяви без руху, відмови у її прийнятті або повернення заяви, встановлені ЦПК України відсутні.

Викладене свідчить, що заяву визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Керуючись ст.ст.187,293-294,296 299 ЦПК України, суддя, -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа : Опікунська рада адміністрації Індустріального району Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним та призначення другого опікуна.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання у справі, яке відбудеться 8 серпня 2023 року о 10 годині 15 хвилин, в приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова, що розташований за адресою: м. Харків, бул. Б. Хмельницького, 32/38.

Розгляд справи згідно зі ст. 293 ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

В судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованій особі направити копію ухвали разом з копією заяви і копіями доданих до заяви документів, роз`яснивши, що після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі і заяви, вона має право подати суду до 8серпня 2023року письмовий відзив на заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення.

Заявник має право надати відповідь на відзив, а інші учасники справи письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://fr.hr.court.gov.ua.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Головуючий суддя -

СудФрунзенський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено25.07.2023
Номер документу112362322
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —644/523/23

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Сілантьєва Е. Є.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Сілантьєва Е. Є.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Семенова Я. Ю.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Семенова Я. Ю.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Семенова Я. Ю.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шарко О. П.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні