Ухвала
від 16.08.2023 по справі 644/523/23
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 644/523/23

Провадження № 2-о/645/90/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2023 р. м. Харків

Фрунзенський районний суд м.Харкова у складі:

головуючого судді Сілантьєва Е,Є.,

присяжних Данильченко С.Л., Жемеренко О.М.,

за участю секретаря судових засідань Ятлової Ю.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ужгороді цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним та призначення другого опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з заявою, заінтересована особа : Опікунська рада адміністрації Індустріального району Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним, призначення опікуна ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Процесуальні дії по справі.

Відповідно до розпорядження голови Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 17 липня 2023 року справу передано до Фрунзенського районного суду м. Харкова, як найбільш територіально наближеному суду, в обґрунтування розпорядження зазначено, що в Орджонікідзевському районному суд м. Харкова відсутні присяжні, як перебувають у розподілі в автоматизованій системі документообігу суду через закінчення їх повноважень.

Ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 19.07.2023 року заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Судове засідання 08.08.2023 було відкладено за клопотаннями сторін по справі замінено заінтересовану особу з Опікунської ради адміністрації Індустріального району Харківської міської ради на орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради, по суті справа не слухалася.

08.08.2023 року через канцелярію суду заявники подали заяву про залишення заяви про призначеннясудово-психіатричноїекспертизи,визнання недієздатнимта призначеннядругого опікунабез розгляду.

Інші учасники справи, їх представники у судове засідання не з`явилися.

На підставі ст. 247 ЦПК України розгляд справи проведено у відсутність сторін без фіксування судового процесу.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, зокрема, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до положень ст. 2 ЦПК України суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Основними засадами (принципами) цивільного судочинства є, зокрема, розумність строків розгляду справи судом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи подану заяву заявниками ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , а також ту обставину, що справа по суті не розглядалася, а також обставини, в силу яких у заявників відпала необхідність у розгляді заяви, суд приходить до висновку про можливість застосування п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, та залишення заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним та призначення другого опікуна без розгляду. Обставин, які б перешкоджали залишенню заяви без розгляду, судом не встановлено.

Керуючись ст.ст. 2, 13, 247, 257, 258-261, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради, про призначення судово-психіатричної експертизи, визнання недієздатним та призначення другого опікуна - залишити без розгляду.

Роз`яснити заявникам їх право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або про прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.

Головуючий - Е.Є. Сілантьєва

Присяжні О.М. Жемеренко

С.Л. Данильченко

СудФрунзенський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення16.08.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112861754
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —644/523/23

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Сілантьєва Е. Є.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Сілантьєва Е. Є.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Семенова Я. Ю.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Семенова Я. Ю.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Семенова Я. Ю.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Клименко А. М.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Шарко О. П.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні