Ухвала
від 06.07.2023 по справі 333/6206/21
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/6206/21

Провадження № 2/333/2057/23

УХВАЛА

Іменем України

06 липня 2023 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

судді Дмитрієвої М.М.,

за участю секретаря Сідорової А.В.,

представника позивача Євтушенко Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі Комунарського районного суду м. Запоріжжя, цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя перебуває цивільна справа за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

25 січня 2022 року до суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» про захист прав споживачів. В обґрунтування зустрічної позовної заяви вказано, що його права як споживача житлово-комунальних послуг було порушено. Так, позивач за зустрічним позовом, вважає що термін укладеного договору «ОСББ «Житловий комплекс «Космос Люкс» закінчився з 05 вересня 2020 року, ТОВ «Керуюча компанія «Мрія» не надавала послуги не надавала, однак безпідставно нараховувала споживачу заборгованість за надання житлово-комунальних послуг. ОСОБА_1 вважає, що зустрічні позовні вимоги нерозривно пов`язанні з первісним позовом, у зв`язку з чим просить об`єднати зустрічну позовну заяву та первісний позов в одне провадження, відмовити у задоволенні первісного позову та задовольнити зустрічний.

Протокольною ухвалою суду від 21 грудня 2022 року у задоволенні клопотання відповідача відмовлено, зустрічна позовна заява повернена відповідачу.

12 січня 2023 року представник відповідача ОСОБА_2 подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати протокольну ухвалу Комунарського районного суду м. Запоріжжя та направити справу до суду першої інстанції для продовження розгляду справи.

Постановою Запорізького апеляційного суду протокольна ухвала Комунарського районного суду м. Запоріжжя скасована, справа направлена до суду першої інстанції для продовження розгляду справи.

01 травня 2023 року справа повернулась до Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

У судовому засіданні представник позивача за первісним позовом ОСОБА_3 , проти об`єднання зустрічної позовної заяви з первісною в одне провадження заперечувала.

ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 , повідомленні своєчасно та належним чином, в судове засідання не прибули подали заяву в якій просили провести судове засідання за їх відсутності.

Заслухавши представника позивача, вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

В силуст. 193 ЦПК Українизустрічний позовприймається доспільного розглядуз первіснимпозовом,якщо обидвапозови взаємопов`язаніі спільнийїх розглядє доцільним,зокрема,коли вонивиникають зодних правовідносинабо колизадоволення зустрічногопозову можевиключити повністюабо частковозадоволення первісногопозову.Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Враховуючи, що первісна та зустрічна позовні заяви є взаємопов`язними, оскільки стосуються одного предмету спору, беручи до уваги, що зустрічна позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, суд вважає за можливе об`єднати в одне провадження з первісним позовом зустрічний позов відповідача, оскільки спільний їх розгляд є доцільним та задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 ЦПК України, малозначними справами є: у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оскільки справа за змістом позовних вимог не відноситься до справ, що є малозначними та можуть бути відповідно до ст. 274 ЦПК України розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, розгляд справи необхідно здійснювати за правилами загального позовного провадження, для чого необхідно замінити судове засідання підготовчим.

Керуючись ст. ст. 193, 194, 260, 274, 354ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» про захист прав споживачів об`єднатив однепровадження зпервісною позовноюзаявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Встановити ТОВ «Керуюча компанія «Мрія» п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для подачі відзиву на зустрічну позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати ТОВ «Керуюча компанія «Мрія» відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з наданням до суду відзиву, надіслати його копію та додані до нього документи позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами згідно зі ч. 8 ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Встановити ТОВ «Керуюча компанія «Мрія» п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Присвоїти об`єднаній справі єдиний унікальний номер № 333/6206/21

У справі за позовною заявою Товариства зобмеженою відповідальністю«Керуюча компанія«Мрія» до ОСОБА_1 простягнення заборгованостіта зазустрічною позовноюзаявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» про захист прав споживачів, перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовчесудове засіданняу справіна 02 липня 2023 року о 12 годині 35 хвилин.

Сторони можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Складання повного тексту ухвали суду відкладено на строк не більше як п`ять днів.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя М.М. Дмитрієва

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення06.07.2023
Оприлюднено01.08.2023
Номер документу112503433
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —333/6206/21

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Дмитрієва М. М.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Дмитрієва М. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Дмитрієва М. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Дмитрієва М. М.

Постанова від 21.04.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні