Ухвала
від 31.07.2023 по справі 927/890/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

31 липня 2023 року м. Чернігівсправа № 927/890/22 (754/10277/21)

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення 96 875 грн 97 коп., поданої в межах справи за заявою боржникаБОРЖНИК: ОСОБА_1 АДРЕСА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 )про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

ВСТАНОВИВ:

21 жовтня 2022 року через систему «Електронний суд» до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява ОСОБА_1 (надалі - боржник) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.11.2022 була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 22.11.2022 відкрито провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 ; введено процедуру реструктуризації боргів боржника; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; керуючим реструктуризацією призначено арбітражного керуючого Хомича Р.В.

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 24.04.2023, зокрема припинено процедуру реструктуризації боргів ОСОБА_1 та повноваження керуючого реструктуризацією Хомича Р.В.; визнано банкрутом ОСОБА_1 ; введено процедуру погашення боргів ОСОБА_1 строком на дванадцять місяців; керуючим реалізацією майна призначено арбітражного керуючого Хомича Р.В.

07.11.2022 до Деснянського районного суду міста Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення 4 225,00 грн заборгованості по кредиту, наданого згідно Договору про надання кредиту № 1644320 від 03.11.2017, 90 246,00 грн 1,5% з простроченої суми та 2 404,97 грн нарахованого на суму боргу індексу інфляції.

В обгрунтування заявлених позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем взятих на себе договірних зобов`язань по своєчасному поверненню кредитних коштів.

Ухвалою Деснянського районного суду міста Києва від 21.12.2022 постановлено позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, передати на розгляд за підсудністю до Солом`янського районного суду міста Києва.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 23.01.2023 постановлено:

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» залишити без руху;

надати строк на усунення недоліків терміном п`ять днів з моменту отримання копії ухвали, з урахуванням вимог, викладених в ухвалі;

роз`яснити, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

30.01.2023 через систему «Електронний суд» позивачем до Солом`янського районного суду міста Києва подана заява про усунення недоліків.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 02.02.2023 постановлено:

відкрити спрощене позовне провадження в цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення коштів;

відповідачу в справі направити копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів;

визначити відповідачу строк на подання відзиву на позов у порядку, передбаченому ст. 178 ЦПК України, - 15 днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

позивач має право подати до суду відповідь на відзив у порядку, передбаченому ст. 179 ЦПК України, протягом 15 днів з дня отримання відзиву відповідача на позов;

відповідач має право подати до суду заперечення, в яких викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в порядку, передбаченому ст. 180 ЦПК України, протягом 15 днів з дня отримання відповіді на відзив.

Як вбачається з матеріалів справи № 754/10277/22 відповідач процесуальним правом на подання відзиву на позовну заяву не скористалась.

Натомість відповідачем через систему «Електронний суд» до Солом`янського районного суду міста Києва подана заява про закриття провадження у справі, розглянувши яку 08.06.2023 судом постановлено ухвалу про відмову в її задоволенні.

Іншою ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 08.06.2023 постановлено цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення коштів передати на розгляд Господарському суду Чернігівської області.

24.07.2027 матеріали справи № 754/10277/22 надійшли до Господарського суду Чернігівської області; справі присвоєно єдиний унікальний номер 927/890/22 (754/10277/22).

Згідно п. 1, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс введений в дію з 21.10.2019. З дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Статтею 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Відповідно до ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Господарський суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство (неплатоспроможність), в межах цієї справи вирішує всі майнові спори, стороною в яких є боржник; спори з позовними вимогами до боржника та щодо його майна; спори про визнання недійсними результатів аукціону; спори про визнання недійсними будь-яких правочинів, укладених боржником; спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості відповідно; спори про стягнення заробітної плати; спори про поновлення на роботі посадових та службових осіб боржника; спори щодо інших вимог до боржника.

Склад учасників розгляду спору визначається відповідно до Господарського процесуального кодексу України.

Господарський суд розглядає спори, стороною в яких є боржник, за правилами, визначеними Господарським процесуальним кодексом України. За результатами розгляду спору суд ухвалює рішення.

Заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до абз. 2 ч. 14 ст. 32 Господарського процесуального кодексу України, у разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

У відповідності з ч. 5 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь - якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З метою повного та всебічного встановлення обставин справи суд вважає за доцільне розгляд справи провести в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи наведене вище, суд вважає за необхідне позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» прийняти, приєднати до матеріалів справи № 927/890/22 та призначити до розгляду.

Згідно ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Дослідивши зміст позовної заяви та доданих до неї документів, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі арбітражного керуючого Хомича Романа Володимировича в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, оскільки прийняте за результатами вирішення даного спору судове рішення може вплинути на його права та обов`язки щодо ОСОБА_1 під час виконання ним своїх повноважень керуючого реалізацією.

Керуючись ст. 2, 7 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 20, 31, 32, 50, 121, 233, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення 96 875 грн 97 коп (справа № 754/10277/22) прийняти та приєднати до матеріалів справи № 927/890/22 про неплатоспроможність ОСОБА_1 .

Розгляд позовної заяви здійснювати в межах справи № 927/890/22 про неплатоспроможність ОСОБА_1 за правилами спрощеного позовного провадження.

Залучити арбітражного керуючого Хомича Романа Володимировича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1949 від 03.01.2020; РНОКПП НОМЕР_1 ; 43000, м. Луцьк, вул. Винниченка, 26; е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Призначити справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 04 вересня 2023 р. о 11:00 у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 307.

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали направити третій особі (арбітражному керуючому Хомичу Роману Володимировичу) копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Встановити процесуальний строк для подання відповідачем відзиву на заяву - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали. У разі подання відзиву на заяву його зміст та порядок подання повинні відповідати ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

Встановити процесуальні строки: для подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву; для подання відповідачем заперечення - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. У разі подання відповіді на відзив та заперечення їх зміст та порядок подання повинні відповідати ст. 166, 167 Господарського процесуального кодексу України.

Встановити процесуальний строк для подання третьою особою письмових пояснень щодо позову - протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії позовної заяви з додатками. У разі подання пояснень їх зміст та порядок подання повинні відповідати ст. 165, 168 Господарського процесуального кодексу України.

Роз`яснити сторонам та третій особі, що подання відзиву на заяву, відповіді на відзив, заперечення та письмових пояснень щодо позову є їх правом.

Викликати для участі в судовому засіданні представника Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» в якості позивача. Повідомити позивача, що у разі його неявки в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійде заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Викликати для участі в судовому засіданні ОСОБА_1 в якості відповідача. Повідомити відповідача, що його неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду справи.

Викликати для участі в судовому засіданні арбітражного керуючого Хомича Романа Володимировича в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача. Повідомити третю особу, що її неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду позовної заяви.

Відповідно до ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, повідомити учасників провадження у справі про неплатоспроможність про наявність в суді технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції (за наявності вільного залу, облаштованого під проведення відеоконференцій) поза межами приміщення суду за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EаsyCon» (https://easycon.com.ua/).

Копії цієї ухвали надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» (01001, м. Київ, вул. Михайлівська, 15/1, літ. Б (legal@credit365.ua) (ІНФОРМАЦІЯ_4)), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 (nauymenko.mila@gmail.com)) та арбітражному керуючому Хомичу Р.В. (43000, м. Луцьк, вул. Винниченка, 26 (ІНФОРМАЦІЯ_2) ( ІНФОРМАЦІЯ_3 )).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Дата набрання ухвалою законної сили - 31.07.2023.

Суддя А.С. Сидоренко

Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112516152
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність

Судовий реєстр по справі —927/890/22

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Рішення від 20.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні