Ухвала
від 04.09.2023 по справі 927/890/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

04 вересня 2023 року м. Чернігівсправа № 927/890/22 (754/10277/21)

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 (Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: арбітражний керуючий Хомич Роман Володимирович) про стягнення 96 875 грн 97 коп., поданої в межах справи за заявою боржникаБОРЖНИК: ОСОБА_1 АДРЕСА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

за відсутності представників учасників у справі про неплатоспроможність, які в судове засідання не з`явились

ВСТАНОВИВ:

21 жовтня 2022 року через систему «Електронний суд» до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява ОСОБА_1 (надалі - боржник) про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.11.2022 була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 22.11.2022 відкрито провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 ; введено процедуру реструктуризації боргів боржника; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; керуючим реструктуризацією призначено арбітражного керуючого Хомича Р.В.

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 24.04.2023, зокрема припинено процедуру реструктуризації боргів ОСОБА_1 та повноваження керуючого реструктуризацією Хомича Р.В. ; визнано банкрутом ОСОБА_1 ; введено процедуру погашення боргів ОСОБА_1 строком на дванадцять місяців; керуючим реалізацією майна призначено арбітражного керуючого Хомича Р.В.

07.11.2022 до Деснянського районного суду міста Києва надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення 4 225,00 грн заборгованості по кредиту, наданого згідно Договору про надання кредиту № 1644320 від 03.11.2017, 90 246,00 грн 1,5% з простроченої суми та 2 404,97 грн нарахованого на суму боргу індексу інфляції.

24.07.2027 матеріали справи № 754/10277/22 надійшли до Господарського суду Чернігівської області; справі присвоєно єдиний унікальний номер 927/890/22 (754/10277/22).

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 31.07.2023 постановлено:

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» до ОСОБА_1 про стягнення 96 875 грн 97 коп (справа № 754/10277/22) прийняти та приєднати до матеріалів справи № 927/890/22 про неплатоспроможність ОСОБА_1 ;

розгляд позовної заяви здійснювати в межах справи № 927/890/22 про неплатоспроможність ОСОБА_1 за правилами спрощеного позовного провадження;

залучити арбітражного керуючого Хомича Романа Володимировича до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача;

призначити справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 04 вересня 2023 року;

зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії даної ухвали направити третій особі (арбітражному керуючому Хомичу Роману Володимировичу) копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду;

встановити процесуальний строк для подання відповідачем відзиву на заяву - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали;

встановити процесуальні строки: для подання позивачем відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву; для подання відповідачем заперечення - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив;

встановити процесуальний строк для подання третьою особою письмових пояснень щодо позову - протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії позовної заяви з додатками;

викликати для участі в судовому засіданні представника Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» в якості позивача з одночасним повідомленням останнього про те, що у разі його неявки в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійде заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору;

викликати для участі в судовому засіданні ОСОБА_1 в якості відповідача з одночасним повідомленням останнього про те, що його неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду справи;

викликати для участі в судовому засіданні арбітражного керуючого Хомича Романа Володимировича в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача з одночасним повідомленням останньої про те, що її неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду позовної заяви.

Сторони та третя особа, належним чином були повідомлені про дату, час та місце проведення даного судового засідання, що підтверджується повідомленнями про вручення поштових відправлень №№ 14000 5773087 2, 14000 5773088 0, 14000 5773089 9, однак процесуальним правом на участь у ньому не скористались.

Вказані вище вимоги суду щодо направлення третій особі (арбітражному керуючому Хомичу Роману Володимировичу) копії позовної заяви з додатками та надання суду відповідних доказів позивачем виконані не були.

Процесуальним правом на подання відзиву на позовну заяву відповідач не скористався.

У відповідності з ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, спори, стороною в яких є боржник, розглядаються господарським судом за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею.

Згідно ч. 3 ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Відповідно до ст. 202, 216 Господарського процесуального кодексу України, з метою дотримання принципів рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом та змагальності сторін, враховуючи наведені вище обставини, 04 вересня 2023 року господарський суд постановив протокольну ухвалу про відкладення судового засідання на 20 вересня 2023 року на 11 год. 30 хв.

Додатково суд звертає увагу Товариства з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» на наступне:

як вже було вказано вище, ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 22.11.2022 відкрито провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 .

За змістом ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор -юридична або фізична особа, … які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов`язань до боржника; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких до боржника або іншої особи забезпечені заставою майна боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, що виникли після відкриття провадження у справі про банкрутство.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, заборгованість, яка є предметом даного спору, визначена товариством станом на 02.11.2022. тобто відповідні вимоги останнього є конкурсними, оскільки виникли до відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 .

Згідно ч. 1 ст. 113, ч. 1 ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

Відповідно до ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, розглядаються господарським судом у порядку черговості їх отримання у судовому засіданні, яке проводиться після попереднього засідання господарського суду.

Відповідне повідомлення було оприлюднено на офіційному веб-порталі Судової влади України 22 листопада 2022 року за № 69591.

Враховуючи наведене вище, суд роз`яснює позивачу його обов`язок звернутися до Господарського суду Чернігівської області із заявою про визнання кредиторських вимог до боржника - ОСОБА_1 в сумі 96 875,97 грн в порядку, передбаченому ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства.

Наслідком відповідного звернення кредитора є залишення такого позову без розгляду (ч. 4 ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства).

Керуючись ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 120, 121, 202, 216, 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Призначити судове засідання на 20 вересня 2023 р. о 11:30 у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: 14000, м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 307.

Повідомити позивача про призначення судового засідання, а також про те, що у разі його неявки в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки, суд залишає заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійде заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Повідомити відповідача про призначення судового засідання, а також про те, що його неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду заяви.

Повідомити третю особу (арбітражного керуючого Хомича Романа Володимировича) про призначення судового засідання, а також про те, що її неявка не перешкоджає проведенню судового засідання та розгляду заяви.

Копії цієї ухвали надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «АІА ФІНАНС ГРУП» (01001, м. Київ, вул. Михайлівська, 15/1, літ. Б (legal@credit365.ua) (ІНФОРМАЦІЯ_4)), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )) та арбітражному керуючому Хомичу Р.В. (43000, м. Луцьк, вул. Винниченка, 26 (ІНФОРМАЦІЯ_2 ) ( ІНФОРМАЦІЯ_3 )).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Дата набрання ухвалою законної сили - 04.09.2023.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення04.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113233362
СудочинствоГосподарське
Сутьнеплатоспроможність, які в судове засідання не з`явились

Судовий реєстр по справі —927/890/22

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Рішення від 20.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 31.07.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 23.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 16.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 07.06.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні