Ухвала
від 09.08.2023 по справі 927/273/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"09" серпня 2023 р. Справа№ 927/273/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Іоннікової І.А.

суддів: Шаптали Є.Ю.

Тарасенко К.В.

перевіривши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Зернотранс 2016»

на додаткове рішення Господарського суду Чернігівської області від 04.05.2023

у справі № 927/273/23 (суддя Шморгун В.В.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Логистикєвроплюс»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Зернотранс 2016»

про стягнення 750 040,08 грн,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північного апеляційного господарського суду знаходиться справа № 927/273/23 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Зернотранс 2016» на додаткове рішення Господарського суду Чернігівської області від 04.05.2023.

Ухвалою Північного апеляційного господарського суду від 17.07.2023 відкрито апеляційне провадження та призначено до розгляду на 09.08.2023.

Від Товариства з обмеженою відповідальністю «Логистикєвроплюс» засобами електронного зв`язку до суду апеляційної інстанції надійшло клопотання про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції поза межами Північного апеляційного господарського суду за допомогою сервісу «EasyCon».

До Північного апеляційного господарського суду від відповідача надійшла заява про поворот виконання додаткового рішення.

09.08.2023 судове засідання не відбулося у зв`язку із перебуванням судді Михальської Ю.Б. у відпустці.

Згідно розпорядження Північного апеляційного господарського суду від 09.08.2023 у справі № 927/273/23 призначено повторний автоматизований розподіл справи у зв`язку перебуванням судді Михальської Ю.Б. у відпустці. Відповідно до протоколу передачі судової справи (апеляційної скарги, заяви, картки додаткових матеріалів) раніше визначеному головуючому судді (судді-доповідачу)(складу суду) від 09.08.2023, справу № 927/273/23 передано на розгляд колегії суддів у складі: головуючий суддя Іоннікова І.А., судді: Шаптала Є.Ю., Тарасенко К.В.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

У п. 2 розділу ІІ Порядку зазначено, що системою відеоконференцзв`язку є комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

У розділах ІІІ, ІV вказаного Порядку встановлено процедуру подання заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, форму та зміст такої заяви, визначено етапи проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до п. 1 розділу ІІІ Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до п. 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Рішення про можливість підтвердити особу учасника справи, коли така особа не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), а також рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

За правилами ч. 2 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

У Північного апеляційного господарського суду є технічна можливість для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням системи «EаsyCon», а саме: наявність обладнання та можливість його використання.

Враховуючи, що право на участь представників сторін у розгляді справи гарантоване Конвенцією, Конституцією України та Господарським процесуальним кодексом України, беручи до уваги необхідність забезпечення своєчасного розгляду скарги у справі, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з урахуванням технічних можливостей у суді апеляційної інстанції з використанням системи відеоконференцзв`язку «EasyCon».

Керуючись ст.ст. 32, 234, 268 Господарського процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Зернотранс 2016» на додаткове рішення Господарського суду Чернігівської області від 04.05.2023 у справі № 927/273/23 колегією суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючого судді (судді-доповідача) Іоннікової І.А., суддів: Шаптали Є.Ю., Тарасенко К.В.

Призначити справу № 927/273/23 до розгляду на 25.10.2023 о 16 год. 20 хв. Засідання відбудеться в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань № 2, про що повідомити учасників справи.

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Логистикєвроплюс» про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції у справі № 927/273/23 задовольнити.

Провести судове засідання у справі № 927/273/23, призначене на 25.10.2023 о 16 год. 20 хв., в режимі відеоконференції за допомогою системи відеоконференцзв`язку «EasyCon» (https://easycon.com.ua/ ).

В судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду братиме участь представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Логистикєвроплюс» - адвокат Матвійчук Анастасія Сергіївна (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефона НОМЕР_1 ), якій для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом до мережі «Інтернет», які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Забезпечити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Логистикєвроплюс» - адвокату Матвійчук Анастасії Сергіївні участь у судовому засіданні у справі № 927/273/23, призначеному на 25.10.2023 о 16 год. 20 хв., в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196.

Роз`яснити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Логистикєвроплюс» - адвокату Матвійчук Анастасії Сергіївні, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вона зобов`язана зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити учасників справи, що згідно з ч. 5 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України, п. 5 розділу І зазначеного Порядку ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Довести до відома учасників справи, що Інструкція користувача для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EаsyCon» розміщена за вебпосиланням: https://vkz.court.gov.ua/help_uk-ua.pdf

Довести до відома учасників апеляційного провадження, що нез`явлення їх представників у судове засідання не є перешкодою розгляду апеляційної скарги по суті.

Учасники процесу можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://anec.court.gov.ua/sud4873/gromadyanam/csz/m.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя І.А. Іоннікова

Судді Є.Ю. Шаптала

К.В. Тарасенко

Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112718157
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 750 040,08 грн

Судовий реєстр по справі —927/273/23

Судовий наказ від 28.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Постанова від 11.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 13.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Постанова від 25.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 22.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Постанова від 25.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 09.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 09.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні