Ухвала
від 18.08.2023 по справі 229/4546/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер судовоїсправи: 229/4546/23

Номер провадження: 2/225/252/2023

Дзержинський міський суд Донецької області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

18 серпня 2023 року

Суддя Дзержинського міського суду Донецької області Мигалевич В.В., перевірив позовну заяву представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Торецької міської громади про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину, -

в с т а н о в и в:

У липні 2023 року представник позивача - адвокат Жовнер Оксана Миколаївна, яка діє в інтересах ОСОБА_1 звернулася до Дружківського міського суду Донецької області з позовом до Торецької міської громади про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину.

Згідно з ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 24 липня 2023 року матеріали вказаної вище цивільної справи було направлено до Дзержинського міського суду Донецької області за підсудністю.

Перевірив позовну заяву та матеріали додані до неї, вважаю, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушенням та не відповідає вимогам,ст. 175 ЦПК України.

Відповідно достатті 4 Цивільного процесуального кодексу України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Як убачається з позовної заяви, позивач звернувся до суду з позовом до Торецької міської громади про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину.

Статтею 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено,що територіальна громада - жителі, об`єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об`єднання жителів кількох сіл, селищ, міст, що мають єдиний адміністративний центр.

Так, зазначив у позові як відповідача Торецьку міську громаду, позивач фактично звернувся з позовом до всіх жителів, які об`єднаніпостійним проживанняму межахнаселених пунктів,що входятьдо Торецькоїміської громади.Однак,у позовнійзаяві незазначено відомостейщодо вказанихфізичних осібу відповідностідо п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

При цьому, суд зазначає, що відповідно доУказу ПрезидентаУкраїнивід 30 березня 2022 року № 188/2022 утворено Торецьку міську військову адміністрацію Бахмутського району Донецької області.

Право на звернення до суду не є абсолютним і на цьому неодноразово зауважував Європейський суд з прав людини, оскільки певна визначена процедура звернення за захистом свого порушеного, невизнаного або оспорюваного права повинна бути передбачена нормами національного законодавства. За таких обставин кожна особа, звертаючись до суду із позовом, повинна дотримуватися порядку (рішення «Голдер проти Великої Британії» від 21.12.1975 року).

Згідно з ч. ч. 1, 2ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст.175,177 ЦПК України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху із зазначенням недоліків, способу і строку їх усунення, який не може перевищувати 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, стороні позивача слід визначитися з відповідачем (колом відповідачів) за позовом та надати до суду позовну заяву, в якій буде чітко заначено відповідача у відповідності до вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

За таких обставин заява повинна бути залишена без руху, а позивачу необхідно надати строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючисьст. ст.177,185, ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни (17500 Чернігівська обл. м.Прилуки, вул.Гвардійська 94/23 РНОКПП НОМЕР_1 ) яка діє в інтересах ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП НОМЕР_2 ) до Торецької міської громади про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину - залишити без руху.

Надати позивачу ОСОБА_1 строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку не виконання вимог даної ухвали в строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: В.В. Мигалевич

Дата ухвалення рішення18.08.2023
Оприлюднено21.08.2023
Номер документу112882576
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення додаткового строку для вступу в спадщину

Судовий реєстр по справі —229/4546/23

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні