Ухвала
від 23.08.2023 по справі 229/4546/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальнийномер судовоїсправи: 229/4546/23

Номер провадження: 2/225/252/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі і призначення підготовчого засідання

23 серпня 2023 року

Суддя Дзержинського міського суду Донецької області Мигалевич В.В., перевірив позовну заяву представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину, -

ВСТАНОВИВ:

У липні 2023 року представник позивача - адвокат Жовнер Оксана Миколаївна, яка діє в інтересах ОСОБА_1 звернулася до Дружківського міського суду Донецької області з позовом до Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину.

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 24 липня 2023 року матеріали вказаної вище цивільної справи було направлено до Дзержинського міського суду Донецької області за підсудністю.

Встановлено, що позовна заява відповідає вимогам ст.175,177 ЦПК України, підсудна Дзержинському міському суду Донецької області, підстав для повернення позовної заяви, залишення її без руху або відмови у відкритті провадження у цивільній справі відповідно до ст. ст.185,186 ЦПК Українине вбачається.

Згідно з ч.1ст.187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

З урахуванням положеньст. 274 ЦПК України, дана справа, з огляду на предмет спору, не є малозначною і не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи викладене, розгляд даної позовної заяви необхідно здійснювати за правилами загального позовного провадження, розпочавши підготовче провадження у справі.

Керуючисьст. 187 ЦПК України, п.п. 9, 15.5 ч. 1 РозділуXIІІПерехідних Положень ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі №229/4546/23за позовною заявою представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни (17500 Чернігівська обл. м.Прилуки, вул.Гвардійська 94/23 РНОКПП НОМЕР_1 ) яка діє в інтересах ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 РНОКПП НОМЕР_2 ) до Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області (Донецька обл., Бахмутський р-н, м.Торецьк, вул. Маяковського, 24а, ЄДРПОУ 41552929) про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину.

Розпочати підготовче провадження у справі, відповідно до вимогст. 189 ЦПК України.

Призначити підготовчезасідання на21 вересня 2023 року о 10 год. 30 хв.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити сторонам, що судовий розгляд цивільної справи на період воєнного стану здійснюється дистанційно, тому сторони та інші учасники судового провадження можуть приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку EasyCon, для чого необхідно завчасно надіслати відповідну заяву на електронну адресу суду inbox@dgm.dn.court.gov.ua.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, для чого у суді наявна технічна можливість,крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою:http://dgm.dn.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи, одночасно, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити відповідачу.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення23.08.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112985032
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення додаткового строку для вступу в спадщину

Судовий реєстр по справі —229/4546/23

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні