Ухвала
від 12.10.2023 по справі 229/4546/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дзержинський міський суд Донецької області

====================================================================

Єдиний унікальнийномер судовоїсправи: 229/4546/23

Номер провадження: 2/225/252/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

12 жовтня 2023 року

Дзержинський міський суд Донецької області у складі:

головуючого - судді Мигалевича В.В.,

за участі секретаря судового засідання Голубової О.О.,

провів відкрите підготовче засідання в залі суду у цивільній справі за позовом представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженніДзержинського міськогосуду Донецькоїобласті перебуваєвказана цивільнасправа.

Ухвалою судді Дзержинського міського суду Донецької області від 23 серпня 2023 року провадження у зазначеній справі було відкрито, та призначено підготовче засідання.

06 вересня 2023 року представником Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області було надано до суду відзив на позовну заяву представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину.

18 вересня 2023 року представником позивача Жовнер Оксаною Миколаївною, яка діє в інтересах ОСОБА_1 було надано до суду відповідь на відзив.

Позивачка та її представник в підготовче засідання не прибули, однак про день, час та місце проведення підготовчого засідання були повідомлені належним чином, у відповіді на відзив представник позивача просив справу розглянути за їх відсутності.

Представник відповідача Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області в підготовче засідання не з`явився, надав до суду письмову заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК Україниу зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Встановлено склад осіб, які будуть брати участь у справі.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому засіданні немає.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.197, 198, 200, ст.223 ч.2 п.5 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом представника позивача - адвоката Жовнер Оксани Миколаївни ( АДРЕСА_1 РНОКПП НОМЕР_1 ) яка діє в інтересах ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 РНОКПП НОМЕР_2 ) до Торецької міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області (Донецька обл., Бахмутський р-н, м.Торецьк, вул. Маяковського, 24а, ЄДРПОУ 41552929) про встановлення додаткового строку для вступу в спадщину, та призначити справу до судового розгляду по суті на 09 листопада 2023 року о 14 год. 00 хв.

Роз`яснити учасникам справи, що судовий розгляд цивільної справи на період воєнного стану здійснюється дистанційно, тому сторони та інші учасники судового провадження можуть приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку EasyCon, для чого необхідно завчасно надіслати відповідну заяву на електронну адресу суду inbox@dgm.dn.court.gov.ua.

Встановити відповідачу десятиденний строк з дня отримання цієї ухвали суду для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.3-5ст.178ЦПК України і копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Повідомити учасників справи про дату, час і місце судового засідання.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: В.В. Мигалевич

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114116054
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення додаткового строку для вступу в спадщину

Судовий реєстр по справі —229/4546/23

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Мигалевич В. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Шевченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні